Info

Fredag Men så trött jag kände mig imorse. I för sig inte så konstigt, jag har legat bredvid en mänsklig propeller hela natten, som snurrat runt runt. Men upp kom jag och i löparkläderna. Först morgonen då det inte var minusgrader ute, det var i alla fall något att muntra upp sig med.

Fredag 3 km uppjogg och sedan backintervaller. Tio stycken. En (alltid seg på första…), två (ah bra, benen vaknade till slut), tre (vilken leda, vilken tristess), fyra (nu känns det som bra fart, snart hälften gjorda), fem (hälften!), sex (mer än hälften gjorda), sju (kom igen nu), åtta (nu är det ju löjligt få kvar), nio (ahh, snart), tio (tio!). Efter detta så såg jag ett rådjur på kyrkogården.

Fredag Det smälter ju in i det bruna men kolla att par centimeter till höger om bänken, på gångvägen där. Vi glodde på varandra en lång stund.

Fredag Det är fint med kyrkogårdar. Jag tänker alltid på Robin Wright i House of Cards som av någon anledning alltid förlägger sina löpturer till olika kyrkogårdar. Men för min del känns det som lite för märklig stämning så jag joggade ner längs vattnet istället.

Fredag Men visst är de här vita björkarna fina?

Fredag Snart står man här barfota. Kom förresten på en sak när jag tittade på mina skor. Förr knöt jag alltid skorna väldigt hårt men numera är jag superkänslig för när det spänner åt och har dem alltid väldigt löst knutna. Men så har jag också fått bredare fötter sen jag började springa mer. Jag vet att det är ganska vanligt. De blir liksom utplattade av allt spring? Jag är intresserad av expertkunskap på detta område, om det finns någon expert här. Totalt 12 km.

Kommentarer

13 kommentarer

Post a comment
 1. april 12, 2013

  Robin Wright var den första jag tänkte på när jag såg bilden utan att läsa texten. Mystisk kvinna det där.

  • april 12, 2013

   Mycket intressant karaktär i serien. Nu måste andra säsongen komma!!

 2. Anonym #
  april 12, 2013

  http://jeb.biologists.org/content/212/5/713.full

  Du efterfrågade expertis om det faktum att dina fötter blir bredare, tyvärr kan jag inte komma med någon sådan men i länken ovan ser du en mycket rolig…..artikel om att dina (och alla andras fötter och framför allt tår) blir kortare iochmed löpning och evolutionen.

  Trevlig läsning;-)

  /anna aka din stalker i cyberrymden;-)

  • april 13, 2013

   Haha hej Anna! Detta måste jag genast läsa, låter otroligt intressant! Då kanske jag kan börja ärva barnens skor ju. Vi hörs!

 3. Em #
  april 12, 2013

  Hej Tove! Jag tänkte fråga hur lång tid du som minst tycker att det bör gå mellan två löprundor. T.ex. när du kör ett morgonpass och sen på lunchen, hur många timmar blir det då emellan? Jag körde 3,5 timmar mellan två pass idag, dock var det andra ett mycket lugnt pass på löpband. Tack för en superbra blogg!!!!

  • april 13, 2013

   Hej Em! Tack! Oj jag är ingen expert alls och tiden mellan mina pass varierar. Det viktiga är ju att känna in kroppen och inte köra två pass om man är sliten. Ofta är det dock mer än 3,5 timmar. Vi hörs!

 4. april 12, 2013

  Du är lite som mig med skorna, ganska löst knutna. Jag kan hålla på 10-20 gånger och finjustera snörningen tills den är absolut helt perfekt. Håller med om att man får plattare fötter av löpning. Fotstyrka och övningar och/eller smart träning för sådan är väldigt viktigt inom en seriös och hållbar satsning. Skador inom löpningen är ofta relaterade till fötter och knän. Häftet jag tidigare tipsade om och som du skaffade kan vara en början.

  • april 13, 2013

   Hej Fredric! Åh känner igen mig exakt. Jag kan också hålla på med snörningen sådär. Knyta, börja springa, stanna, knyta om och hålla på sådär tills skorna känns perfekta – eller rättare sagt inte känns alls.
   Häftet du tipsade om beställde jag och det är ju väldigt bra. Jag har även en del övningar sen min fotskada som jag fortfarande försöker kör ibland. Men det är lätt att man slarvar…

 5. Anonym #
  april 13, 2013

  Hej Tove!
  Jag har läst din blogg ett tag nu, fantastiskt inspirerande för en som pluggar idrott och är träningstokig. Du är väldigt duktig på att skriva!
  En fråga, du har alltid så snygga träningskläder, hårband etc. Vart handlar du mest? Och vart hittar du de där lite udda färgerna och plaggen?
  Lycka till med löpningen i vår/sommar!
  // Fia

  • april 13, 2013

   Hej! Åh tack snälla, otroligt kul att höra!
   Vad gäller mina träningskläder så handlar jag lite överallt. Rätt mycket på nätet men ofta också på Stadium. Sen tycker jag H&M och Gina Tricot kan ha lite roliga och udda plagg. Dessutom så blandar jag och springer en del i sånt som man inte hittar på löparavdelningen, kör rätt mycket t-shirts som inte är i funktionsmaterial. De kanske jag inte kör på långpassen men ska man inte springa så långt behöver man ju inte vara galet funktionell, tycker löparvärlden kan vara lite väl präktig ibland. Pannband tycker jag Houdini har fina och även American Apparel har finare, smalare pannband. Hoppas det var lite svar! Lycka till med plugg och träning!

 6. april 13, 2013

  Hej! vilken härlig och bra blogg! verkligen inspirerande att läsa 🙂

  • april 13, 2013

   Ahh tack snälla! Jag ska kika in hos dig lite senare!

 7. sannapannahed #
  april 15, 2013

  Hej!
  Heja dig vad du springer OCH skriver inspirerande, kul! Jag undrar vad du har för rygga? Tycker det är supersvårt att springa med ryggsäck men skulle behöva få till lite extra km i benen nu under våren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS