Info

1. När jag hade bytt om och gick ut från omklädningsrummet blev jag skrämd av en kille som kom ut från killomklädningsrummet. Alltså, han skrämde mig inte med mening, han bara gick som en normal människa. Men jag är van vid att leva i min egna lilla värld där nere i katakomberna, därav mitt hopp upp i luften.

Torsdag 2. Jag sprang ner mot Karlberg. Alltid när man springer genom den här tunneln måste man se upp för där framme i dödsljuset så blir det en skarp sväng med stor krockrisk.

Torsdag 3. Här gjorde jag lite spänsthopp och grejer medan olika män och kvinnor i arméuniformer passerade förbi.

4. Sen joggade jag över till andra sidan, nollställde klockan och körde igång passet. Fortfarande isigt på några ställen och framförallt djupa pölar på stora delar av vägen, som ju inte är en riktig väg utan en grusgångväg. Men jag kutade fort! Långt där framme såg jag två löpare komma springande mot mig, två killar som höll snacktempo. En sprang till vänster av vägen, den andra till höger. Enligt mig så ska man hålla höger när man springer på såna här smala, omarkerade små gångvägar. Man ska i alla fall inte springa på varsin sida och låta den mötande springa i mitten där det är en gigantisk pöl. Det är ju väldigt otrevligt och ouppfostrat. Således väntade jag på att de skulle ”samla ihop sig” på sin sida – men icke! Ju närmare jag kommer desto mer börjar jag undra hur de själva reflekterade över detta, det verkade självklart för dem att ta varsin torr sida och låta mig i full galopp springa i pölen. Duellen slutar med att varken jag eller killen ger vika utan helt sonika springer in i varandra! Jag har dock inte tid att informera om vett och etikett för jag har ett pass att sköta, utan springer bara vidare. Men hallå?

5. När jag flåsar fram som bäst möter jag Mats, en fd kollega som också är ute och lunchspringer. Gick mitt ”hej” fram i flåset?

Torsdag 6. Det blev 5 km i 3:52 min/km.

Torsdag 7. På nedjoggen tillbaka var jag självklart tvungen att stanna och hälsa på den här figuren. Hej.

Torsdag 8. Här stannade jag och stretchade lite och låtsades jag var någon annanstans. Totalt 9 km.

Ok, några fler punkter:

Torsdag 9. Idag har jag ömsom smekt, ömsom misshandlat mina fötter. Jag har lekt mexikansk cowboy och stövlat runt i dessa skor. Men så fort jag suttit ner så har dojorna åkt av och golfbollarna fram. Ge och ta så att säga. Snart måste jag kanske skaffa ett sånt där hemskt mobiltelefonmidjebälte där jag kan ha mina golfbollar.

Torsdag 10. Nu börjar man äntligen förstå varför man bor i hus. Under vintern är det ju helt obegripligt. Vad gör vi i det här huset? Varför vill vi frivilligt ha en trädgård? Varför vill vi bo där det inte finns massa affärer och restauranger runt hörnet?  Men nu! Nu är det vår tid äntligen. För att krama ut mesta möjliga av vår minitomt har vi skaffat fotbollsmål.

Torsdag 11. Och fastän alla frös så blev det korv i trädgården. Jag förklarade: NU ÄR DET VÅR. NU ÄR DET VARMT. NU NJUTER VI AV VÅR TRÄDGÅRD. VI ÄR GLADA ÖVER ATT HA EN TRÄDGÅRD. PUNKT SLUT.

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. april 11, 2013

  Bra. Lite tydlighet kring det här med våren har jag saknat. Men du, i helgen sägs det att den kommer på riktigt – 12 grader varmt. Va? Blir det shorts då?

  • april 11, 2013

   Luttrad och cynisk som man är tror jag detta när jag ser det. Men OM det blir så varmt så tror jag det blir shorts och kritvita ben. T-shirt blir det garanterat. AH! Tänk om!

 2. april 11, 2013

  11 bra punkter tyckte jag. Och bra att du inte vek undan och tog pölen! Jag har varit fåfäng idag och också stövlat runt i supersnygga stövletter, men när jag linkade hem bestämde jag mig för att det får vara nog! Min högerfot hatar sin stövlett, medan vänsterfoten är nöjd och glad. I det här fallet får jag nog ge efter för högerfoten och hålla klackarna på en sansad nivå!

  • april 11, 2013

   Det låter klokt, låt högerfoten bestämma! Jag har gått nonstop i Nike Free sen i höstas. Och jag går typ bara med dessa klackisdojor inomhus. Har släppt modet helt och kör bara det som fötterna vill. Men ibland måste jag vara cowboy i några minuter…

 3. Jimmie #
  april 11, 2013

  Snabbt pass!! Jag är inte riktigt där än. Men snart hoppas jag.

  Ps. Jag har sprungit i shorts i snart två veckor i Sthlm:) Lite småkallt på morgonen kanske, men helt ok ändå.

  • april 12, 2013

   Starkt med shorts! Men egentligen så fryser man ju inte så mycket om just benen så jag är med dig, det är ta mig sjutton dags nu.

 4. Helena #
  april 11, 2013

  Jag hoppas på att en dag få möta dig och ropa ”hej Tove” där längs Kungsholmsstrand. Jobbar vid Stadshuset och har Kungsholmen runt som lunchrunda. Hade varit grymt kul att få utmana dig på en runda alt tempo/intervallpass men tiden är knapp för oss alla. Kuta på!
  /Helena

 5. april 11, 2013

  Instämmer helt i husresonemanget!!!
  Känner likadant : att på våren, det är då man varje år kommer på varför man bor i hus… Kaffe på altanen i solen o krokusar i rabatten!
  Finns inget bättre…! 😎🌷

  Min spontana reaktion över de där joggande ego-killarna… Du skulle ha fällt honom…! 😜

  Kraam J

 6. april 11, 2013

  Mycket tunnlar och graffiti i din värld 😉

  • april 12, 2013

   Precis! När jag hittar det blir det garanterat en bild.

 7. Ulrika #
  april 12, 2013

  Shit, är sjukt imponerad av din träning och att
  du aldrig viker ner dig oavsett väder, vind,
  humör och annat. Var har du köpt fotbollsmålet?
  Är på jakt efter ett till mina killar…
  Kör hårt// Ulrika ( kollega till din syster Åsa)

  • april 12, 2013

   Hej Ulrika! Haha, vad kul att du jobbar med min syrra! Jag kämpar på med träningen, tänker på den 1 juni när det är kärvt…
   Målen hittade vi på Stadium. De hade lite olika storlekar men dessa kändes rätt lagom. Först köpte vi några andra men de var helt galet stora. Blev rädda för att bli anmälda av grannarna för bygge utan bygglov!

   • Anonym #
    april 12, 2013

    Nästa vecka blir det varmare och förhoppningsvis lättare. Tack för tipset, ska ta mig till stadium och kika.

 8. Sofia #
  april 12, 2013

  Hel-ve-te vilka bra boots! Sjukt snygga. Jag brukar rationalisera och tänka att klackar också är en slags träning för fötterna? Ja? Ja!

  • april 13, 2013

   Ja! Jag känner faktiskt igen det där och har tänkt lite likadant själv, liksom att nu får fötterna jobba när jag stövlar runt i de här klackarna. Men grejen är att det får de ju även i Nike Free… fast på ett bättre vis. Men ibland, då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS