Info

TorsdagTorsdag Imorse var det dags för backe. Ute på gatan riktigt tidigt för att hinna.

Torsdag Började med att värma upp i 4,5 km. Benen kändes pigga, kanske för att jag bara sprang ett pass igår. Och det är ju enligt plan, att lätta aningen på antalet veckomil – även om det inte alltid går vägen, hehe. Jahapp, sen var jag framme vid min långa backe.

Torsdag Planen idag var 10 backintervaller. Jag har mätt upp denna backe till 350 meter. Den är inte på något vis stupbrant, det ska den inte heller vara, utan just lång och seg. Man kan ju önska att man hade tillgång till italienska slingrande sega vägar men jag får hålla till godo med denna. Såhär ser den ut en bit upp. Lite italienskt ändå, bara synd på den grå snön och det där ställverket långt bort som förstör den vackra vyn.

Torsdag Jag körde igång. Som vanligt seg känsla på första. Men sen lättade det till min stora glädje. Senaste gångerna jag kört backe (i för sig med ryggsäck på ryggen) så har det känts så tungt och kärvt. Och sen rent allmänt, så är det ju som en välsignelse för oss morgonlöpare att slippa springa i mörker. Man känner sig inte riktigt lika galen när man springer i en backe upp och ner, upp och ner och det är ljust ute. Jo, mitt i 7:e intervallen kom en tjej springandes på gångvägen bredvid vägen (jag springer alltid på själva vägen som är rakare), och så ropade hon ”Snygga tights du har!” Kan omöjligt fatta hur hon hann spana in mina tights när jag sprang som en blixt uppför backen? För visst sprang jag som en blixt? Tightsen har ju inget som helst med mina backintervaller att göra, men den där tightskomplimangen hade ändå en otroligt uppiggande effekt på mig. Tack vare den så kände jag mig riktigt stark två sista intervallerna, jag och brallorna gav allt vi hade. Sen nedjogg och då tänkte jag på hur fint det är med människor som klockan 06:00 orkar bemöda sig med att ge någon en liten komplimang. Tack. Såhär ser tightsen ut. De är från Nike och ganska nya och har en blå färg som jag gillar.

Torsdag Sen var jag tillbaka vid brevlådan där jag började. Tio backintervaller rikare.

Torsdag Finito.

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. Saga #
  april 4, 2013

  Vääldigt snygga tights! Vad tycker du förresten om flyknitsen? Skulle vara kul att höra, är lite sugen.

  • april 4, 2013

   Hej Saga! Tackar! Jag har inte sprungit så mycket i Flyknitsen ännu, men spontant så är de väldigt sköna. Jag skulle gärna springa en massa i dem men tar det lite lugnt efter att jag sprang en hel sommar och en massa mil i mina Lunracers – och därefter fick problem med vänsterfoten. Nu var det förmodligen inte pga skorna utan pga alla mil. Men Lunarcervar även egentligen lite för mjuka för mina fötter vilket gör att jag faller inåt. Känner aningen detsamma med Flyknit så kort och gott kommer jag absolut använda dem men inte sådär för jämnan och på alla pass.

 2. Linda L #
  april 4, 2013

  Din fina jacka måste ju också ha piggat upp både dig och finatightskomplimangtjejen!
  Måste fråga, vad är det längsta du sprungit? Läser Murakamis löparbok (för typ tredje gången) och är precis på kapitlet där han springer en ultramara på 10 mil. Jag som inte ens varit i närheten av en vanlig mara tycker det låter helt overkligt att öht kunna springa så långt!

  • april 4, 2013

   Hallå Linda! Tack, jag gillar jackan men den är nästan som av ett slags spinnakeraktigt tyg så den fladdrar och låter en massa i vinden. Jo du, det längsta jag har sprungit är faktiskt marathondistansen. Jag skulle i för sig gärna springa längre. Det enda är då att farten sänks och då jag fortfarande är en novis på marathondistansen så tycker jag det ännu är roligt att springa långt och försöka bli lite snabbare… men kanske längre fram?
   Kul att du läser Murakami! Jag tycker den var fin och vill så gärna gilla boken men måste erkänna att jag tyckte den var aningen seg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS