Info

Tisdag Här står jag och gäspar. Nu kan man tro att jag gör mig till inför kameran och låtsasgäspar. Men det gör jag inte. Jag kunde inte sluta gäspa imorse och således fastnade en på bild. Vet inte vad det var med mig igår kväll men det gick inte att somna och då har jag ändå räknat bort den där sommartidstimmen (Och idag är förresten sista dagen då man får hålla på att tjata om att ”klockan är ju egentligen bara…”). Det kanske är för att jag sov så bra på Gotland, att det var dags för lite kass sömn. I alla fall så gick jag upp och drog på mig springkläderna. Fodrade tights på, känns som de hänger med på morgnarna någon vecka till. 3 km uppjogg på förortens öde gångvägar.

Tisdag Sedan tröskelpass i den vackra morgonen. Jag har inte varit bortskämd med att det är vare sig vindstilla eller soligt de senaste dagarna så detta var ju mycket trevligt. 5 km som gick i 3:57 min/km. På nedjoggen kände jag för att njuta av vårvibbarna så jag slet av mig jackan. Ser inte ut som att jag njuter så mycket, mer komakänsla över det hela, men jag lovar, skönt var det.

Tisdag Totalt 9 km.

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. Linda Söderberg #
  april 2, 2013

  Hej Tove,

  Har läst din blogg under en period och vet att du har dragit på dig en fotskada.
  Är en relativt nyfrälst löpare som i troligtvis i takt med att jag ökat träningsdos och intensitet för snabbt dragit på mig skada på vänsterfoten och högerhöften i januari. Har besökt naprapat som tror om att det kan bero på min överrörlighet och benskillnad. Vi har justerat mina redan ägda inlägg och lagt in en hälklack. Då jag fortfarande inte är helt återställd dvs fortfarande har symptom som svullnad och ”ont” efter ett kortare och mindre intensivt joggningpass än vanligt i veckan undrar jag om du har tips vad jag kan göra och till vem/vilka jag kan vända mig?

  Har tappat formen och vill ju komma tillbaka nu – älskar att svettas ordentligt och tycker att det uppnås lättast och roligast med löpning (trots att crosstrainern är ett bra komplement)

  Kram,
  Linda – som känner sig frihetsberövad när hon inte kan springa varje eller åtminstone varannan dag

  • april 2, 2013

   Hej Linda! De är lätt att springa för mycket för fort. Jag hade problem med min vänsterfot hela hösten, det tog ca fyra, fem månader innan den blev bra igen. Jag hade alltså en inflammation i foten, plantar fasciit. Jag vet inte riktigt vad det är för skada du har, finns ju tyvärr inget generellt botemedel mot alla olika fotbesvär. När det gäller PF så är det otroligt individuellt vad som gör en bättre. För mig gick det till slut så långt att helvila var ett måste i ett par veckor men sedan kunde jag sakta börja jogga. Jag gick till ett par olika naprapater men mot PF finns inget ”botemedel”, jag testade en massa olika saker. Vila Numera är jag noga med att massera vaderna hårt och rulla golfbollar hårt under fötterna. Och gå i bra skor (Nike Free). Jag fick rådet att skaffa specialgjutna inlägg men kastade ut dem efter ett par gånger. Det kändes fel och för klumpigt. Om detta råder olika meningar… det för övrigt är en djungel av olika tips där ute. Det enda som funkade för mig var att testa mig fram och dra ner på mängden och helt skippa farten under en lång tid. LYCKA TILL!

 2. april 2, 2013

  Välkommen hem. Jag var faktiskt och hälsade på din hemstad under påsken. Gillade löpvädret där. Sprang bara lite vilse. 🙂

  • april 2, 2013

   Åh men vad kul! Inte att du sprang vilse men att du varit här och kutat. Hörde att det varit bra löparväder i helgen. Vi kanske ses på gatorna nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS