Info

Lördag Och så vaknade jag till en vit julaftons… nej jag menar påskaftonsmorgon. Det hade snöat under natten. Men bortsett från att det tar bort lite av påskkänslan så gör det ju inte så mycket, så länge vägarna inte är hala. För idag var det nämligen dags för tempopass. Jag vet inte varför men barnen vaknar hiskeligt tidigt här på landet. Idag var de uppe och bakade chokladcroissanter klockan sex, hemma får man ju ruska om dem i en kvart vid samma tid för att väcka dem till liv. Så när jag smet ut vid sjutiden luktade det hur gott som helst. Springa vs chokladcroissant? Fick kääääämpa mig ut genom dörren.

Lördag Värmde upp i 3 km. Vinden blåste in hårt från havet, insåg att det kommer bli ett kämpigt pass. Upp på vägen igen och dags att köra igång.

Lördag Solen slet för att trängs undan molnen men det gick sådär.

Lördag Piip. Sprang 5 km mot Hamra, fick slita mot blåsten och små men nog så irriterande snöflingor i ansiktet. Sprang på så gott jag kunde men första fem gick inte snabbare än 4:18 min/km. Joggvila en och en halv minut och så vidare mot vinden. Om det inte ger benen något så ger det i alla fall skallen något att bita i, såna här kärva pass. Efter 3 km vände jag tillbaka och behövde inte slåss mot vädret på samma vis, nu gick det aningen lättare sista biten och således landade andra femman4:12 min/km. En och en halv minuts joggvila och så på det igen. Sista femman var lättare, nu hade jag inte vinden att slåss mot så den landade på 4:04 min/km. En kilometer nedjogg och så hem. Totalt 19 km. En efterlängtad syn:

Lördag Frukost.

Lördag Till efterrätt fick jag en sån där hemrullad chokladcroissant. Det var jag värd tyckte barnen.

Lördag Sen fick jag duscha i en satans fart för barnen tjatade om att vi skulle måla ägg. Och jag var poppis för jag hade nämligen varit på Panduro innan vi åkte och inhandlat såna bra små ställningar för alla äggmålare. Som man liksom spände fast äggen i. Obs! Viktigt att KOKA äggen först.

Lördag Massa fina ägg blev det.

Lördag Jo, jag ska hälsa från min pappa också. Hej! skulle jag säga. För övrigt är det bra att vara på träningsläger på Gotland för här finns föräldrarna som tycker att man är så duktig när man springer och så man får en massa pepp och ojanden när man ger sig ut i skitväder. Och råkar de se en springa tycker de att det ser ut som att man flyger fram! Sånt gillar vi att höra. Hej.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Elina #
  mars 30, 2013

  Härligt! Fina ägg och vilken smart ägghållare för äggkonstnärer. Visst är det bra med föräldrar som blir impade och uppmuntrar en med ojande och wowande!

  • mars 31, 2013

   Hej Elina! Hoppas du mår fint! Jaa, föräldrar går inte av för hackor!

 2. mars 30, 2013

  Nog flyger de fram alltid, och med 4 min-fart gick det fort tillbaka från Blåkulla.. 😉

 3. titti #
  mars 31, 2013

  Betyder det att du hade 4 km uppjogg först? Några tips för bra och lite snabbare uppvärmning? Jag är så seg i starten…Stegringslopp kanske?

  • mars 31, 2013

   Hallå igen! Körde 3 km uppjogg men jag är ju inget facit precis, man får ju köra på det som passar ens kropp såklart! Vissa behöver ju längre uppvärmning, jag kör dock inte stegringslopp innan. Hej!

   • titti #
    mars 31, 2013

    Jag glömmer ofta att starta om klockan efter uppjogg och innan nerjogg, vilket gör att snittet blir så trist. Bara det kommer ju kännas bättre 🙂

   • april 2, 2013

    Precis! Det är ju oerhört viktigt! Min uppjogg går inte precis i räserfart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS