Info

TorsdagTorsdag Vi kom fram till huset på Gotland sent i natt. Klar himmel och fullmåne. Mina föräldrar var redan här så det lyste en liten väntande lampa. Sov gott som man gör på landet. Vaknade dock lite för tidigt men så är det när barnen vaknar och är landetspralliga.

Torsdag Gick upp och kikade runt i huset och på tomten. Alltid sån frid i kroppen när jag är här. Katterna verkar känna detsamma.

Torsdag Åt frukost och sen var det dags att göra marsipan!

Torsdag Det är inte helt fel att ha många barn när man ska göra marsipan; massa små händer som kan hjälpa till att ploppa ur mandlarna ur skalen.

Torsdag Det enda problemet var att hitta en tunn skiva att spänna fast mandelkvarnen i. Till sist hamnade jag högst upp i en bokhylla. Otroligt dålig arbetsställning måste jag säga.

Torsdag Sen gjorde vi tusentals ägg och kycklingar.

Torsdag Och så tog vi choklad på. Jag är nöjd med dessa som jag tycker blev rätt konstnärliga, att jag bara helt nonchalant stänkt choklad såhär:

Torsdag Efter lunchen var det äntligen dags att kuta! Det kliade i benen, jag var så sugen på att springa på gotländsk mark.

Torsdag Satte igång med uppjoggen. Sprang på stigen längs havet. Jesus så fint det var med snön och raukarna. Och underlaget! Det kändes som jag var på träninsgläger i typ… Portugal!

TorsdagTorsdag Efter 3 km uppjogg i 4:37-tempo sprang jag upp på bilvägen, nollställde klockan och höjde farten. Inte många bilar ute på vägarna så jag kunde springa rätt ostört. 10 km norrut i 4:03 min/km. Stannade här.

TorsdagTorsdag Och vilade precis en minut. Sen vände jag om och sprang tillbaka.

Torsdag Märklig känsla att vara här vid den här årstiden. Vi har ju inte haft vårt hus så länge och såhär tidigt har vi inte förut varit här. Alla vägar och namn är så förknippade med sommaren, hade det varit lite varmare hade jag trott det var juli. Motvind på vägen tillbaka och hade svårt att hålla samma tempo. Sista 10 km gick i 4:11 min/km. Sprang ner och stannade vid havet, höll på att spricka så vackert var det.

TorsdagTorsdag Totalt 24,5 km. Gotland. Fasiken, jag älskar att vara här! Nä, nu kan jag inte sitta längre här vid pumphuset där jag hittat internet. Vi hörs snart igen!

Torsdag P.S. För den som är intresserad av att göra marsipan så gjorde vi efter receptet nedan. Jag hittade det på nätet någonstans men tyvärr minns jag inte var. Förlåt till den som skapat detta och borde fått lite cred. Men så här är det i alla fall:

Marsipan

50 gram smör

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl vetemjöl

300 gram sötmandel

700 gram florsocker

Smält smöret i vattnet. Koka upp. Häll i vetemjölet och vispa hastigt tills degen släpper pannan. Låt denna degklump kallna. Koka upp mandeln i vatten, låt svalna eller häll i lite kallvatten, skala och mal mandeln. Jag använder en gammal handkvarn men det går säkert att finfördela mandeln i en matberedare. Allt blandas samman. Blir marsipanen för kladdig så tillsätt mer florsocker tills du får en hanterbar massa. Sedan är det bara att göra det man vill!

Kommentarer

16 kommentarer

Post a comment
 1. mars 28, 2013

  Skulle hellre åka till Gotland än till Portugal helt klart. Var där sommaren 1987, känns som i går – men åren väntar inte på någon! Glad Påsk!

  • mars 29, 2013

   Då är det ju dags för dig att åka till Gotland igen! Glad påsk till dig Fredric!

 2. Anonym #
  mars 28, 2013

  Å jösses så underbart det verkar!
  /anna

  • mars 29, 2013

   Det är HÄRLIGT! Men BLÅSIGT!

 3. Mats T #
  mars 28, 2013

  Bra jobbat. Vad blir din marafart på SM?

  • mars 29, 2013

   Hej Mats! MIn dröm är att springa sub3 i Stockholm men kan bli tufft. Ska jag fixa det så bör jag hålla fart runt 4:16 min/km. Ska du springa?

   • Mats T #
    mars 29, 2013

    Ja, jag skall springa och målet är att ta släktrekordet 3:09:47, som innehavs av min far :-). Sedan är det satsning mot sub 3 på berlin maraton. Det känns som att du har sub 3 inom räckhåll med dina farter. Du får lycka till.

   • mars 30, 2013

    Detsamma! Jag tror du tar släktrekordet!

 4. Eva #
  mars 28, 2013

  Underbart!

  Vi var på Gotland sommaren 2010 å då vann jag ett visst lopp som även du sprungit, Visby Halvmara 😉

  En mandelkvarn fick jag av min farmor för många år sen. Har faktiskt bara använt den två gånger. Bägge gångerna för att göra mala mandel för att göra mandelmassa till semlor.

  Ha en fin Påsk! Ser att du har påskskorna på 🙂

  • mars 29, 2013

   Men se där! Vilken tid sprang du på för att vinna det året? Jag älskar mandelkvarnar. Men så är jag galen i hemgjord marsipan också. Det var väl du med? Dags för dig att göra egen låter det som.
   Japp, påskdojorna är på! Nu börjar jag dock längta efter specialdesignleveransen, dessa börjar bli slitna…
   GLAD PÅSK EVA!

   • Eva #
    mars 29, 2013

    1.31 något tror jag.
    Ja, marsipan it is!
    Och ja, nyfiken på dina skor 😉
    Påskkram!

   • mars 30, 2013

    Snyggt kutat!
    Jag lägger upp bild så fort dojorna anlänt, var så säker. Vi hörs Eva! Kram!

 5. marie svensson #
  mars 28, 2013

  Det verkar underbart på Gotland.Fina bilder du laggt upp!Som alltid! Ha en trevlig Påsk!

  • mars 29, 2013

   Det är väldans fint. Lite blåsigt bara. Men jag ska inte gnälla – så länge vi slipper snö är jag tacksam! Glad påsk!

 6. Anonym #
  mars 29, 2013

  Hej!
  Tänkte höra om dina adidas adizero adios skor, är du nöjd med den ”nyare” modellen? Har själv den äldre skon och är riktigt sugen på att köpa samma sko som du har. Har du den skon som både tränings/tävlings sko? Jag är även ute efter en ren mängdsko..men tycker de är svårt att hitta en skön sko som motsvarar känslan i adidas skon..
  //Jona

  • mars 29, 2013

   Hej Jona!
   Jag vet att många tycker det är skillnad på nya modellen och den gamla men jag har själv inte upplevt någon större skillnad. Jag älskar att kuta i mina Adios. Jag kör dem på mina fartpass och sprang Berlin Marathon i Adiosen. Jag hade problem med plantar fasciit en längre period och efter det blev jag noggrannare med att inte alltid köra lätta skor utan springer därför mycket distans i mina Adizero Boston. Inte samma lätta känsla men de är inte heller så värst uppbyggda och funkar för mig som komplement. Testa dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS