Info

Alltså. Jag är så glad. Igår kväll hade jag feber, inte mycket men tillräckligt för att tro att en start idag förmodligen inte skulle bli av. Var så hängig och seg i skallen. Sms:ade med Pekka som sa det som jag redan visste: känner du dig pigg så spring, annars hoppa över det. Ställde in mig på ett DNS. Men så vaknade jag på morgonen och mådde som vanligt! Halleluja! Träningen har inte riktigt gått som på räls sista veckan, det har varit tungt och jag har väl haft någon skit i kroppen. Men så länge jag mår bra, tänkte jag, så ska jag ge järnet.

Söndag Till frukost åt jag såklart fattiga riddare. Så jäklans gott. Sen gjorde jag varm choklad och mackor till min lilla hejarklack. Viktigt att sköta om dem väl så att de fortsätter hänga med mig på loppen och heja.

Söndag Sen gick jag runt och gjorde jag vet inte vad men var sådär allmänt irriterad och otrevlig. Jag är ledsen men det är så jag är innan lopp. Egentligen vill jag helst gå in i någon slags bubbla och vara ensam men nu gick jag runt och gastade om att alla måste gå och kissa innan vi åker och ta fram overallerna och ja, ni fattar. Till sist var det äntligen dags att åka. Såhär såg jag ut då:

Söndag I bilen var jag DJ och spelade några goda små stycken.

SöndagSöndagSöndag Det var ju inte så långt att åka så vi var strax framme. Jag hade ju gastat om att det var så bråttom men nu var vi såklart alldeles för tidiga (när jag ska flyga vill jag helst vara tre timmar i förväg på flygplatsen). Jag fick sitta och trycka i bilen en stund men sen höll alla på att svettas ihjäl i sina overaller så jag fick lov att stiga ur – och hejarklacken åkte vidare för att parkera på ett annat ställe. Jaha, då var man på plats. Vad molnigt det blev plötsligt.

Söndag Jag kan bli lite folkskygg i såna här sammanhang. Så jag klev upp på kullen och stod där och huttrade en stund.

SöndagSöndag Sen gick jag lite fram och tillbaka, gick och kissade och sen tog jag av mig jackan och satte på mig nummerlappen. Därefter träffade jag Staffan och hans kompis Tobias i verkligheten – väldans trevligt! Sen lämnade jag in mina prylar och startade uppvärmningen. Sprang 3 km, benen kändes bra och borta var den där hängiga känslan som förföljt mig hela veckan. Fick hopp om att kunna göra ett bra lopp ändå. Sen var det dags att ställa sig vid starten och där träffade jag nu Leif som hade shorts. Det är lite kul att träffa människor på riktigt som man annars bara ser i bloggformat. Jaja, vi babblade lite och sen, sen var det dags för START!

Jag pinnade på. Första kilometern gick på 3:44. Det kändes bra. Jag kan inte riktigt säga så mycket om loppet. Jag sprang och förvånades över att jag ändå höll en ganska hög fart utan att bli trött. Ibland fick jag mjölksyrakänning men då släppte jag aningen på farten. Jag missade klockan vid 5 km, men om jag nu kunde lita på min Garmin så förstod jag att jag än så länge hade sub40 inom räckhåll. Min lilla hejarklack stod vid 1 km och således på sista varvningen vid 6 km – så bra med hejarop! Sista två kilometrarna kämpade jag järnet, ahh nu var det rätt jobbigt alltså. När jag närmade mig målet hörde jag någon ropa ”Heja Tove!” – tack! Precis vad jag behövde där vid spurten! Såg nu klockan, herrejesus,  insåg att jag var nära sub39! Kämpade på men missade det med fyra sekunder! Men hallå! Så jäkla nöjd med loppet! Med tiden! Med att må bra! Hade loppet varit igår så hade jag inte ens kunnat starta. Vid mål träffade jag en massa fler trevliga människor, både som jag känner sen tidigare och nya, varav några som visst läser min blogg. Sen gick jag och hämtade mina pryttlar och gick till min lilla hejarklack. De var väldigt intresserade av min medalj.

Söndag I bilen kikade jag på detta och såg att jag sprungit in på en 14:e plats av damerna.

Söndag Sen åt jag en macka i bilen. Åkte hem och bytte till torr tröja och tights. Och sen drog jag ut igen!

Söndag För det var så fint ute; solen hade kommit fram, och jag var så glad att jag var tvungen att få fira det med lite distans. Kände av vaderna efter loppet men så fort jag började springa i en skön takt så kände jag hur kroppen mjukades upp. Sprang in mot stan. Kroppen kändes både pigg och trött i en märklig blandning. Genom Värtan och ut på Djurgården. Vid Djurgårdskanalen var det riktig vår och folk satt och åt glass och hade jag haft stålar med mig hade jag lätt köpt en där och då.

Söndag Det var så varmt att jag fick stoppa ner jättevantarna i jackan. Vände efter 10 km och sprang samma väg tillbaka.

Söndag När jag stannade klockan på 20 km utanför huset var jag nöjd.

Söndag Totalt 20 km. Tog det precis lagom med tanke på milen där innan.

Söndag Och sen drack jag blåbärssoppa. Ojoj, så gott det var.

Söndag Därefter: glass i stora lass. Har ni inte ätit Häagen-Dazs ”Mint leaves & Chocolate”? Då är det dags att ni gör det. Satt där och åt och tittade på min fina medalj.

Söndag ÄNTLIGEN SUB40! 39:04! Jag är faktiskt väldigt glad. Tack och hej.

Kommentarer

78 kommentarer

Post a comment
 1. Anica #
  mars 24, 2013

  Men grattis tjejen! Blev tipsad om din blogg via RW och jag tycker att du är supergrym! Välförtjänt!

  • mars 24, 2013

   Åh vad kul att du är här! Och tack! Jag är glad!

 2. Stefan Lundell #
  mars 24, 2013

  Vad kul att du persade!
  Och så 20 km distans på det – man kan få mindervärdeskomplex för mindre;)
  Grymt bra jobbat!!!

  • mars 24, 2013

   Tack Stefan!! Hur gick det för dig, visst skulle du springa?

   • Stefan Lundell #
    mars 24, 2013

    Lätt förkylning och några efterlängtade gäster kom emellan. Men målet är fortfarande sub41 innan sommaren!

   • mars 24, 2013

    Jag förstår! Det där fixar du till sommaren, det är bara mars!

 3. mars 24, 2013

  haha du betar av 20 km efter att ha persat på milen, classic Tove. Starkt jobbat och stort grattis! Kul att ses! Du var kortare än jag hade föreställt mig. Eller så är jag längre än jag begriper. Nåja.

  • mars 24, 2013

   Haha… det är galet att se folk i verkligheten. Är som att man känner varandra… Jag är exakt 164 cm. Jag vet att jag en gång i tiden var 165 cm men sist jag var på läkarundersökning så sa de 164. Jag bad dem mäta igen. 164. Jag har börjat krympa men så är jag asgammal också!

 4. Love #
  mars 24, 2013

  Ser att mitt tumhållande hjälpte. 😉 Nä men grattis!

  • mars 24, 2013

   Jag kände det när jag sprang, att just nu håller någon en tumme! Det gjorde susen så TACK!

 5. Kim #
  mars 24, 2013

  Coolt – grattis!
  Noterade just att du har klockan utanpå jackan. Sprang också premiärmilen idag och irriterade mig på att klockan skymdes av jackan – kanske något att ta efter.

  • mars 24, 2013

   TACK! Hoppas det gick bra för dig!
   Ja det är inte så snyggt att ha klockan utanpå men man blir ju galen annars när man vill ha järnkoll och man pinnar på fort…

 6. mars 24, 2013

  Galet att ta en mil till efter den där tiden! Men imponerande och inspirerande såklart. Stort grattis till avklarandet av att spräcka drömgränsen! Någon dag är jag också där. Dock inte i år 🙂

  • mars 24, 2013

   Tack Andréa! Ja fasiken så skönt det var! Och såklart du gör sub40 framöver! Du har tid på dig. Hehe, jag klämde 2 mil efter…

 7. Eva #
  mars 24, 2013

  I knew it! Du missade min estimerade tid med 12 sekunder! Hahaha. 38:52 hade jag ju gissat!
  Du är grym tjejen – hatten av!

  • mars 24, 2013

   TACK EVA! Fasiken att jag inte fixade 38:52!! Men jag är nöjd, skönt att äntligen spränga den där satans gränsen!

 8. mars 24, 2013

  Stort grattis Tove! Jag är imponerad över dig och helt övertygad om att du skulle klara sub40 idag, hade gärna gjort det tillsammans med dig…hälsar en lite nedslagen löpare…

  • mars 24, 2013

   Ah tack Staffan! Och du, du är snart i din vanliga superform igen. Det är ju bara mars! Hur som, kul att ses!

 9. Natalie #
  mars 24, 2013

  Grattis Tove!
  Jag är så glad för din skull!
  En dag, då, då ska jag också klara sub40.

  • mars 24, 2013

   Tack Natalie! Och såklart du ska!

 10. Björn #
  mars 24, 2013

  GRATTIS! Bra kämpat!

 11. Henric #
  mars 24, 2013

  Grattis till skitbra prestation! Du är ju i ruggig form (redan nu…). Själv fick jag stå över pga fotproblem, som du ju känner till själv 😦

  • mars 24, 2013

   Tack igen Henric! Men åh vad jag tycker synd om dig. Jäkla fötter. Jag vet hur det känns! Men snart är du bättre!

 12. mars 24, 2013

  Grattis! Jag åt också fattiga riddare och slog också PB:) 37:50
  Nu klarar vi marasub3 lätt!

  • mars 24, 2013

   Fattiga riddare, det finns inget bättre! Och grattis till din grymma tid! Kul att träffa dig. Japp, nu fräser vi på mot sub3!

 13. Saga #
  mars 24, 2013

  Grattis, Tove!!! Vad kul att du kunde starta idag och att du kom i mål så fort!

  • mars 24, 2013

   Tack Saga! Jag är så glad att jag mådde bra och kunde köra – jobbigt men kul var det!

 14. Martin Andersson #
  mars 24, 2013

  Grymt imponerande och inspirerande! Kom in på 47.00 och börjar inse vilken enorm insats det krävs för att pressa sig ner mot 40.

  • mars 24, 2013

   Hej Martin! TACK och grattis till dig också! Ja sjutton, det krävs en del träning för att ta sig ner under 40, det har jag också insett! Bra jobbat av oss alla idag!

 15. NIKE #
  mars 24, 2013

  GRATTIS! ! Dina km i vintermörkret när vi andra sover ger utdelning – du är helt OTROLIG!!!
  Stort GRATTIS du är enorm.

  • mars 24, 2013

   Åh fin kommentar! TACK NIKE! Jag är glad!

 16. Ida #
  mars 24, 2013

  Men se där, GRYMT Tove! 🙂 Och det där med en förkylning i kroppen, tänk vad du kommer kunna göra sedan! Nu är du sub40 🙂 Ännu en gång, du är OTROLIGT duktig!

  • mars 24, 2013

   Tack Ida! Jag är riktigt glad! Var så stressad hela veckan över att formen var försvunnen… Som tur var kände jag mig som vanligt imorse. Jag kämpar vidare! Du kämpar vidare! TACK.

 17. Kicki #
  mars 24, 2013

  Stort grattis, grymt och så här tidigt på säsongen. Formen är finfin.
  Ha ha kul att du hörde att jag hejade på dig, det är ju lika kul att stå och heja som att springa.
  Hejade först precis innan 5 km, där man efter nerförsbacken vek av mot vänster, men jag såg dig lite försent så då kanske du inte hörde. Sen stod jag vid upploppet och skrek som en tok, tyckte det var extra roligt eftersom jag förstod att du skulle klara under 40.
  Att efter det klämma 20 km, du är ju som en maskin 🙂 Otroligt imponerad, som sagt grymt!

  • mars 24, 2013

   Haha, åh det var du! TACK! Jo men jag hörde där vid fem också! Men hejandet där på slutet var allra bäst! Tack Kicki!

 18. mars 24, 2013

  SÅ.SKA.DET.GÅ.TILL! Grattis! Bra formbesked inför Stockholm Marathon i juni!

  • mars 24, 2013

   T.A.C.K! Känns väldigt skönt och fick pepp av det hela!

 19. mars 24, 2013

  Stort Grattis och hurra! 🙂 själv fick jag bryta pga knät efter knappt 6 km. Känns trist 😦

  • mars 24, 2013

   Tusen tack, Anna! Men vad tråkigt för dig med knät Hoppas det blir bättre snart så du får njuta av vårens löpning.

 20. Annette #
  mars 24, 2013

  Stort grattis! Jag kommer aldrig att nå sub 40, men strunt samma – du får vara min förebild ändå!

  • mars 24, 2013

   Du ska aldrig säga aldrig! Och tack för att jag får vara din förebild, flott!

 21. Malin #
  mars 24, 2013

  Grattis till en riktigt bra tid! Blir alltid super-peppad av att läsa din blogg. Det är nog den enda blogg jag skulle rekommendera om någon löpningsintresserad hade frågat om bloggtips! 🙂

  • mars 24, 2013

   Ojoj så smickrad jag blir! Jag vet i för sig en hel del fler bra bloggar men jag säger ändå: TACK MALIN!

 22. titti #
  mars 24, 2013

  STORT grattis till en fantastisk prestation!!! Hur var banan?

  • mars 24, 2013

   Tack Titti!! Banan var i bra skick. Lite isigt på sina ställen men mer sönderhackad is så det var inte halt. Gick att springa på bra tack och lov! Hoppas det är fint med dig.

   • titti #
    mars 25, 2013

    Bara bra med mig, men valde DNS eftersom jag var osäker på underlaget. Satsar på sub 42 lite senare i vår. Men först Kungsholmen runt och Stockholm marathon!

   • mars 25, 2013

    Jag förstår. Vi ses på Kungsholmen Runt!

 23. mars 24, 2013

  Som i en ask! Congrats!

  • mars 24, 2013

   Ja sjutton, nu stänger jag locket riktigt hårt! TACK!

 24. MarieV #
  mars 24, 2013

  Kunde inte vänta på din uppdatering, var tvungen att gå in på resultatlistan! Stort grattis!
  Nu är det det ”bara” att ösa på Sthlm marathon!

  • mars 24, 2013

   Haha, underbart! Ja, nu öser vi vidare! TACK!

 25. Monica #
  mars 24, 2013

  GRATTIS! Du är helt sjukt grym!!! Själv vill jag klara sub 50 innan sommaren och blir så supersporrad av dig :). Önskar dig en fin kväll 🙂

  • mars 24, 2013

   Tack Monica! Vad kul att jag kan ge lite pepp, jag tycker jag får så mycket av alla er! Lycka till med sub50, det fixar du!

 26. Marina #
  mars 24, 2013

  Grattis till nytt pers, lovar gott inför Stockholm Marathon!

  • mars 24, 2013

   Tack Marina! Känns skönt!

 27. marie svensson #
  mars 24, 2013

  Stort Grattis! Visste det skulle gå bra.Fantastisk tid!

  • mars 24, 2013

   Hej Marie! Och tack! Det var kul att kuta idag.

 28. Gabriel #
  mars 24, 2013

  Grymmers! Bra kutat!

  • mars 24, 2013

   Tack! Och detsamma! Såg på listan att du också sprang på en riktigt bra tid!

   • Gabriel #
    mars 24, 2013

    Å tack! Jag missade sub 40 som var målet, men det var ett bra lopp ändå. Nästa gång så… 🙂

   • mars 25, 2013

    Nästa gång sätter du det! Det är faktiskt bara mars!

 29. Celi #
  mars 24, 2013

  Grattis!!!! Håller med många ovan att du är en inspiratör!! Jag tog mitt mål och nu börjar sommarträningen 🙂

  • mars 25, 2013

   Tack Celi och grattis! Tänk att jag kan inspirera någon, det är ju fantastiskt flott!

 30. mars 24, 2013

  Det är bara att stämma in i grattis-kören. Vilken prestation! Grattis!

  Visst är det lustigt hur mycket tidsgränser kan betyda? Jag gjorde sub3 på maran för första gången i höstas och lever än på den känslan… Hade dessutom en sekunds marginal 🙂

  Skoj att ses idag.

  • mars 25, 2013

   Detsamma! Du sprang ju helt otroligt fort! Håller med, de där tiderna spelar roll… de funkar ju som en liten belöning efter allt slit. Vi ses väl på Stockhom Marathon?

 31. Alva #
  mars 24, 2013

  Jag visste att du skulle klara det, du springer ju grymma tempopass.:-)Grattis!

  • mars 25, 2013

   Härligt att du trodde på mig! Jag var dock osäker efter en hängig vecka…

 32. Magnus #
  mars 25, 2013

  Grattis till en mycket imponerande tid. För mig kom det inte som en överraskning att du skulle ta dig under sub40 med tanke på vilka tider du har när du tränar. Än en gång stort grattis och fortsätt blogga i samma stil.

  • mars 25, 2013

   Tack Magnus! Nja, jag blev väl inte direkt överraskad själv men man vet aldrig – och formen har känts aningen svajig senaste veckan med skit i kroppen. Hur som: tack och jättekul att du gillar bloggen!

 33. mars 25, 2013

  Grattis till ett fint och snabbt lopp!
  Sub39 är inom räckhåll….

 34. Anna H #
  mars 25, 2013

  Fan vad grym du är!

 35. mars 25, 2013

  Grattis till en fin tid! Men att springa 20 km efter det? Jag tar det du går på! (:

  • mars 26, 2013

   Detsamma! Bra kutat! Haha, jo men de där 20 kilometrarna var ren avkoppling men annars kan jag tipsa om ostbågar kvällen innan.

 36. mars 25, 2013

  Wow, helt fantastiskt bra sprunget! Fast jag anade att det var dags för sub40 nu:)
  Helt klart en drömgräns för mig med, men jag har ju några år på mig.
  För man blir väl bättre med åren va?

  Stor grattis igen! Du är grym!

  • mars 26, 2013

   Tack Caroline! Ja jösses, det var skönt! Jorå man blir nog lite bättre med åren, men genvägar finns tyvärr inga. Träna hårt OCH bli äldre är kombon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS