Info

Söndag Med fattiga riddare i magen…

Söndag … och fläta i håret…

Söndag … var det bara att ge sig av på dagens långpass. Asfalten in mot stan. Förbi muséerna på Djurgården som ännu inte öppnat. Längs vattnet med solen i ansiktet. Benen lite trötta till en början men efter någon mil kändes det lättare. Och hallå, vädret var på min sida! Däremot får man akta sig för allt hundbajs som dyker upp nu när snön smälter. Tog min runda genom stan som blivit till en söndagsvana. Bävar dock alltid för den där biten vid koloniområdet längs Årstaviken, för det är så jädrans mycket folk där jämt. Folk verkar som tokiga i just den promenaden. Men det gick bra att ta sig fram där idag, promenerarna rättade sig efter högerregeln vilket jag tackar för. Ett problem dock, och det dök upp redan vid Stadsgården. Det var att jag kom att tänka på iskaffe. Då jag bara sprungit i 20 km. Och sen var det det enda jag kunde tänka på resten av turen. Iskaffe, iskaffe, iskaffe. Rätt tjatigt i 20 km. Idag var annars första dagen på året som jag svettades om händerna, tänk om jag kan lägga undan jättevantarna snart. Tillbaka på Lidingö och där visade klockan 40 km!

Söndag Jag hade faktiskt tänkt ta det lite lugnare på långpasset idag men det måste varit tanken på det där iskaffet som gjorde att jag pinnade på och landade på en snittfart på 4:28 min/km. Snabbt in och ta fram alla grejer.

Söndag Sen tog jag med mig kaffet och frysta körsbär ut i solen. Och katterna.

SöndagSöndag Jösses vad fort jag drack den där kaffen. Var tvungen att göra en till som jag drack i duschen.

Söndag Efter detta kaffeintag och lunch åkte vi till Millesgården och kollade på tavlor. Jag blev sugen på att springa i Normandie.

Söndag Men det var faktiskt väldans fint i Sverige idag också.

SöndagSöndag Au revoir!

Kommentarer

20 kommentarer

Post a comment
 1. Love #
  mars 17, 2013

  Grymma långpass du kör. Och fina kissar! Min bror har Devon Rexar de är härliga. Själv håller jag mig med bonnkatter. Fina de med.

  Jag blev törstig efter knappt halva mitt pass idag och började fantisera om att dricka ur vattenpölarna. Sprang även förbi en slängd festis som såg väldigt lockande ut.

  • mars 17, 2013

   Bondkatter går inte av för hackor, har haft massa bondkatter hela min uppväxt.
   Ja vad var det med törsten idag? Det var väl de där plusgraderna som dök upp från ingenstans, vilket i för sig var skönt. Slängda drycker är oerhört lockande när man kutar!

 2. mars 17, 2013

  Hej! Hittade till din blogg häromdagen och har sedan dess läst en hel massa inlägg! Du är mycket inspirerande för mig som nybliven löpare. Om du ville så vore det intressant att läsa ett inlägg om hur du stretchar, och kanske ett inlägg om hur du äter för att få i dig allt du gör av med när du springer såpass mycket. Tack för en bra blogg!

  • mars 17, 2013

   Hej! Kul att du är här! Och roligt att du börjat springa. Hmm, vad gäller stretching så försöker jag göra det efter varje pass men ibland har man ju tyvärr lite bråttom. Dock ska det sägas direkt: jag är en av de stelaste människorna i Norden, så jag befarar att jag inte har så mycket att lära ut på stretchfronten tyvärr. Mest noggrann är jag med att stretcha ut vaderna då jag haft problem med ena foten tidigare. Min mat undrade du lite över. Man kan säga att jag äter mycket och allt. Ska jag upp och kuta på morgonen innan frukost så ser jag till att äta mackor och/eller filmjölk innan jag lägger mig på kvällen. Men jag kör ingen som helst diet eller speciell kosthållning utan äter kött, fisk och kolhydrater. Basic om man säger så. Vi hörs! Och lycka till med springet!

 3. Anonym #
  mars 17, 2013

  Men alltså – hur dags går du upp egentligen?
  3 timmar löpning och klockan är bara 9??
  Bra jobbat

  • mars 17, 2013

   Klockan visar tiden då jag började springa så jag var alltså inte klar kl nio utan började kuta då. Jag går upp då barnen vaknar på helgen, idag var det halv sju…

 4. Natalie #
  mars 17, 2013

  Hej Tove!
  Jag fullkomligt älskar din blogg, är in och kikar varje dag, du inspirerar som tusan!

  Kan du inte lägga ut receptet på hur du gör dina fattiga riddare? Dom ser sanslöst goda ut!

  • mars 17, 2013

   Natalie! Blir så jäkla glad att du gillar bloggen! Mina fattiga riddare är väldigt enkla: du gör bara pannkakssmet och sen doppar du valfritt bröd i smeten (jag kör vitt formbröd, mmm…) och sen steker du. Jag brukar tina bär som jag har i frysen och lägga på. Och så brukar jag ta lite sirap på. Herrejesus, det är ju så gott att jag blev sugen på det nu igen bara för jag pratar om det…

 5. Anonym #
  mars 17, 2013

  Du är i riktigt bra form! Önskar jag också bara kunde springa och träna lika mkt som vanligt, dumma knä….. Men jag ska jobba hårt så jag ska bli lika duktig som du 😀

  • mars 17, 2013

   KÄMPA PÅ och säg till knäeländet att skärpa sig!

 6. mars 18, 2013

  Episkt. Gillar du LCHF?

  • mars 18, 2013

   Nix, jag är allätare!

   • mars 18, 2013

    Bra där, samma här. Imponeras av din blogg ständigt. Tack Tove du är som pippi, stark och uthållig. Nu ökar vi;)

 7. mars 18, 2013

  Visst är det Milles som gjort Poseidon-statyn i Göteborg? Detta frågar jag en stockholmare…

  • mars 18, 2013

   Jajamän! Detta har jag faktiskt koll på, tänk på att jag hänger i Götet en del!

 8. Elin #
  mars 18, 2013

  Brukar ha högläsning ur din blogg är hemma på kvällarna, och ooh’a och aah’a åt dina pass. Och vips så fick jag en träna-dig-till-marathon-bok i födelsedagspresent. Nu finns väl inga ursäkter antar jag.

  • mars 18, 2013

   Haha, högläsning – underbart! Då får jag kuta på så ni har fler kapitel helt enkelt. Och vilken bra present, du står på startlinjen 2014?

   • Elin #
    mars 18, 2013

    Hade jag haft en löpblogg hade det kanske stått ”måndag morgon, sprang till bussen, kräktes nästan av utmattning”.
    Men det är ju ett tag kvar till starten 2014, så jag svarar väl ja då.

   • mars 18, 2013

    Bravo, det fixar du!

 9. Tess #
  mars 18, 2013

  Hej Tove, har läst din blogg i ett par månader och älskar den! Du är sä duktig och inspirerande. Jag har tränat löpning sen i somras och skulle springa mitt första lopp, Göteborgsvarvet i maj. Hade som mål att springa på 1,50 eller under vilket jag redan nu hade klarat. Men tyvärr har jag fått löparknä. Så nu är det rehab som gäller, och små små löprundor och inget varvet för mig.

  Det jag ville fråga är vad du springer i för skor och om de är olika? Jag har snappat upp Aidosen 🙂 vad är de för slags skor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS