Info

Det ska erkännas: mina söndagsförmiddagar är ganska så identiska vecka till vecka. Då kan ju någon säga ”Men åh så trist och förutbestämt!” Men nej. Jag älskar det. Således steg jag upp och lagade Fattiga riddare till alla (frukosten varierar dock!), läste tidning, hängde med barnen och efter ett par timmar bytte jag om till löparkläder.

Söndag I fickan hade jag min minivattenflaska med mig.

Söndag Var egentligen sugen på att lämna den hemma och springa utan några pryttlar överhuvudtaget, särskilt då jag inte druckit en droppe de senaste långpassen. Men eftersom solen lyste så fick den följa med. Ja, sen sprang jag. In mot stan. Min vanliga stadsrunda. Vid Nybroviken lyste solen och det luktade avgaser och torr asfalt. Underbar lukt! När jag blundade kändes det som jag var i London, min favoritstad. Tyvärr kunde jag inte blunda så länge med risk för att springa in i något/någon. Ja, sen kutade jag vidare runt stan. Älskar känslan av att plöja stan till fots, allra bäst är det när man springer snabbare än bilarna. Jag vet att det pågår någon slags trailtrend men själv har jag blivit asfaltstok. Fast i för sig, när snön och isen försvunnit från Lidingöloppsspåret så vet jag att skogen kommer vara oemotståndlig. Men i alla fall, jag kutade på. Efter ett tag kom jag på idén att jag kanske skulle springa ett marsmarathon idag? Vädret var ju helt perfekt så varför inte. Jag hade planerat 40 km och kunde ju lika gärna springa lite till. Så jag gjorde det. Tillbaka i hemtrakterna fick jag snurra runt ett extra varv runt Kyrkviken och plötsligt hade jag kutat ett marathon! Och lite till.

Söndag Kanske borde jag springa långsammare, jag vet inte. Jag låter benen välja och går på hur min andning känns. Och inte ett droppe vatten drack jag men det lär det bli ändring på när det blir varmare ute. Hemma blev det ett glas saft i solen. Vet inte varför jag ser så sur ut här men det kan vara för att jag säger åt Ruben att ta bort tummen från linsen.

Söndag Sen blev det stretch, dusch och rosa hår.

Söndag (Insåg när jag var på Melodifestivalgenrepet igår, att alla trodde jag var ett Yohio-fan med rosa håret.) Sen fick jag vara lite sjuksyster för stackars Olle är sjuk i det här finaste vädret. Och så åt jag lunch. Och sen! Sen blev det cykelpremiär. Uma och jag klädde på oss och cyklade till centrum, Uma bak på min cykel.

Söndag Alltså, det gick ganska sakta. Jag är rätt kass på att cykla, tror jag. Men i för sig, benen hade ju faktiskt sprungit ett marathon. Ännu värre blev det på hemvägen med alla kassar.

Söndag Men trevligt och väldigt vårigt var det i alla fall!

Jo men hörrni. Jag har glömt att berätta en grej. Ni vet ju att jag tog det där nya hålet i örat som liksom sitter… ja vad sjutton heter det? Kolla här på bilden, ni ser ringen? Där är alltså hålet.

Söndag Alla ni som är helt ointresserade av detta område kan sluta läsa här. Ni andra kan se fram emot en öronnovell: Jo, här i veckan så kände jag att örat var ganska inflammerat och jag insåg att det kanske var dags att ge upp och ta ut örhänget. Det var dock oerhört svårt att få upp spännet så jag bad Febe med sina små fingrar att hjälpa mig. Ajaj, vi slet och drog och tjong! så fick vi loss det. Saken var bara att hon inte höll i bakstycket av örhänget, och jag hade inte hört att det åkt i golvet heller. Men vi trodde både att det nog gjort det. Efter en stund kliade det lite i örat så jag kliade. Då kände jag att det var något där inne i själva hörselgången och istället för att ta det lugnt så försökte jag med fingret få ut det… men det åkte bara längre in! Panik! Jag insåg ju att det var örhängets bakstycke. Jag gastade på Olle som försökte peta ut grejen med pincett men som tvingades ge upp då han var rädd att sticka mig i hjärnan. Nu var klockan över tio på kvällen, men då jag inte stod ut med att ha ett örhänge vandrandes genom min kropp ringde jag paniksamtal till min pappa, som jag klassar som en av världens händigaste män. Han satte sig i bilen direkt med sin lilla väska med precisionsverktyg och startade upp olika kirurgiska manövrer. Men: inte heller han fick ut örhänget! Jag fick sova med eländet (sov oerhört dåligt ska tilläggas). Som tur var lyckades jag innan jag la mig boka en tid hos husläkaren till dagen därpå, på nätet när man bokade fick man göra en kort beskrivning av sitt problem/bekymmer/åkomma. På morgonen sprang jag med örhänget som jag nu befarade hade åkt in i hjärnan. Men senare på eftermiddagen satt jag då i väntrummet hos läkaren. Efter att de ropat upp mig, så kunde inte läkaren hålla sig ”Åh, vi har väntat hela dagen på tjejen med örhänget i örat! Vi förstår inte, hur kom det in?!” Så jag fick visa var hålet satt och kände mig inte alls som en 37-åring utan typ som en 16-åring som utan föräldrarnas vetskap tagit ett konstigt hål på någon språkresa. Men! De fiskade ut den lilla pluppen. Sen tänkte jag att nu får det växa igen. Men haha, dagen efter stoppade jag ändå in den här tunna ringen. Och än så länge verkar örat tycka det är bra. La fin.

Kommentarer

28 kommentarer

Post a comment
 1. Björn #
  mars 10, 2013

  Hej,
  Jag följer din blogg och ville bara säga att jag är sjukt imponerad över allt ditt spring!
  Önskar jag hade lite av allt ditt spring i benen!

  Lycka till!
  Mvh
  Björn

  • mars 10, 2013

   Hej Björn! Tack – och roligt att du hänger med mig! Lycka till med springet i benen, du ska se att det kommer i överdos med våren!

 2. Anette #
  mars 10, 2013

  Oj oj oj!! Så fantastiskt! Du måste ge ut det här i bokform, helt underbar läsning! Och – ja jag läste att Isabella A önskade bättre motstånd på hemmaplan, det kommer hon få!! Du är makalöst bra! Tack!

  • mars 10, 2013

   Anette, du är rolig! Tack för fina ord! Men det är liiiiiite kvar till Isabellah om man säger så. Men jag kämpar på ändå!

 3. Eva #
  mars 10, 2013

  Att bara riva av en mara så där på 3:11 – R-E-S-P-E-C-T!
  Spring i det tempo som känns bra, det gör jag och sen orkar jag inte lyssna på dem som säger att det går för fort. Så länge jag känner att ja det här tempot kan jag bara fortsätta att mata på i, är det fel då?

  Vad gäller örat så har jag en väninna som ibland jobbar på Akuten och hon har en del mycket roliga historier att berätta. Några klasser värre än din örhängeplopp. Tur att det inte var en tvestjärt som krupit in och byggt bo! Hehe, värsta osanningen som jag var livrädd för när jag var liten och tänker på varje gång när jag på sommaren skakar ur några ur morgontidningen :-O

  • mars 10, 2013

   Det var så fint väder, så torr asfalt och en så bra känsla i luften – lika bra att kuta på!
   Jo jag kör också i det tempo som liksom känns rätt. Som du säger, att det känns som att det går att mata på i det.
   Haha, tvestjärt i örat, herrejesus vilken mardröm. Men jag lovar dig, det var lite pinsamt att sitta där med ett örhänge i örat hos doktorn. Kände mig som Lisabeth i Madicken som pillat in en ärta i näsan…

 4. mars 10, 2013

  Wow, du slog mitt PB!

  • mars 10, 2013

   Hoppsan! Men det var också en dag som gjord för löpning. Tänkte på det när jag sprang, att jag gärna skulle klonat vädret till 1 juni. Kanske aningen varmare bara.

 5. Ida #
  mars 10, 2013

  Jag tröttnat aldrig på dina söndagar, jag bara imponeras mer och mer utav dig, marathon på helt vanlig söndag på 3.11 drt är RESPEKT! var det ens jobbigt någon gång? Jag längtar verkligen till asfalten kommer fram, så man äntligen kan springa obehindrat i den farten man vill! 🙂

  • mars 10, 2013

   Det var så underbart väder så jag pinnade liksom på. Hmm, jo men det var såklart jobbigt ibland när det var backigt men annars flöt det på ganska bra ändå. Det var en bra dag. Men att sen försöka springa ännu fortare om några månader, det kommer vara jobbigt. Ja! Torr asfalt vill vi ha! Överallt!

 6. mars 11, 2013

  Haha, underbar läsning Tovan!
  Igår skrev jag klart min uppsats om yoga och stress så nu blir det ÄNTELIGEN lite bloggande igen (och ja, lite annat också som legat i träda den sista tiden). Jag har givit mig själv förbud att blogga sålänge uppsatsen inte var klar. Vill inte läcka för mycket energi åt höger och vänster – men nu så!
  Ses snart, hej!

  • mars 11, 2013

   Duktig du är som skrivit uppsats! Såg detta nu så du fick inget grattis idag ju… förlåt! Ja börja blogga mer!

 7. mars 11, 2013

  Haha, jag sitter här och läser med en klentroget leende på läpparna, 42,2km på 3:11 på träning…Mohahahaha…så fantastiskt, nästan provocerande, fantastiskt bra 🙂 Jösses, det kommer slå gnistor om dig med nummerlapp på och lite varmare temperatur ute!

  • mars 11, 2013

   Haha, det var vädrets förtjänst igår , blev så uppåt av det. Min stora ångest är om jag skulle bli sjuk till den den 1 juni, då kommer jag grina.

 8. mars 11, 2013

  Du har förmodligen högre kapacitet än jag just nu så det kanske är förmätet att komma med tips men jag gör det ändå:

  Nästa gång du springer så här långt (en söndag kanske ;-)) testa att springa fulla tävlingstiden, dvs tre timmar men den sista kvarten eller de sista 3km höj farten till tänkt tävlingsfart och testa hur det känns med så många kilometer i benen redan. Det bör vara ganska tufft och ge bra mental träning också.

  När du sedan börjar formtoppa inför en mara får du gärna planka två pass jag körde som jag tyckte gav riktigt bra effekt innan Stockholm marathon:

  http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=5011748
  Ett kortare långpass, 22km men i en fart tio sek/km snabbare än tänkt tävlingsfart, tufft pass som både gav lite hårdhet och pannben

  http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=5047689
  progressiv intervallstege i ett långpass, först 6km i 4:12 min/km, sedan 5km i 4:08 min/km följt av 4k i 3:51 min/km. 1 km pausjogg totalt, 21km.

  De här två passen gav mig självförtroende innan maran i våras!

  • mars 11, 2013

   Otroligt bra tips! Detta ska jag absolut testa! Ditt 22 km pass är lite likt det jag körde på lördagen då jag körde 10+10 km med 2 min vila emellan. Tusen tack för pepp och tips, Staffan!

 9. mars 11, 2013

  Du kommer att mosa dina PB i år!

  • mars 11, 2013

   Håll tummarna för mig! Ska göra mitt bästa för att småmosa i alla fall något av dem.

   • mars 11, 2013

    Du vet väl att du har chans på sm-guld på sthlm marathon, va. Ingen press!

   • mars 11, 2013

    Hahaha. Ja Isabellah springer ju baaara ca 35 minuter snabbare och så har vi Charlotte Karlsson och… och… och…osv. Men underbart att du tror på mig! Mitt främsta mål är att slå mitt gamla rekord med några minuter. Och någon jäkla gång komma sub3 på Stockholm, som faktiskt är en ganska tuff bana. Lova att kom och heja på mig!

   • mars 11, 2013

    Ja, men tänk om de två inte ställer upp! Ok att de har sjuka PB:n, men det är på sthlm mara det gäller. Jag menar, det är inte omöjligt. Sen har du ju veteran-sm på Kungsholmen runt också. Givetvis ska jag hejja fram dig! Men inte nästa år, för då springer jag själv.

   • mars 11, 2013

    Ja det finns ju några fler än de två om man säger så… Men jag ger järnet!
    Aha, låt oss mötas nästa år!

 10. Andrea #
  mars 11, 2013

  Umpzz umpzz! Du är grym ju!

  • mars 11, 2013

   Haha! Umpzz! Tack Andrea!

 11. mars 11, 2013

  Hej på dig! Fick lösa samma problem i örat för min dotter. Lilla plupen bara försvann som om örat hade ätit den… Det gick att ta ut den dock.

  Du rockar lätt, Tove!

  • mars 12, 2013

   Hej! Haha, skönt att höra att jag inte är ensam. Och du, såg nu, grattis till Paris halvmarathon, grymt jobbat!

   • mars 13, 2013

    Tack Tove! Vet inte riktigt hur det hela gick i Paris. Det gick så snabbt utan att kännas och när passerade mållinjen… upptäckte jag att det fanns ork och krafter kvar (kanske inte för en hel mara men för en mil till definitivt!). Måste jobba på det!

    Det kommer att bli snabbt i Stockholm för din del. Kan du vara min farthållare under första halvan? 😉 Efter får du rusa iväg, tror ej jag orkar följa mer!

   • mars 13, 2013

    Jag har respekt för maran. Får se hur väder och humör är den dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS