Info

Lördag Idag ville jag gärna äta frukost innan  jag skulle springa. Men för att hinna smälta maten så fick jag ställa klockan tidigt (usch), äta och sen lägga mig en stund igen. Vid halv nio gav jag mig av. Började med 2,5 km uppjogg i det helt perfekta vädret; -5 grader och strålande sol. Därefter var det dags att nollställa klockan och höja tempot. Över Lidingöbron, genom Värtan och ut på fina Djurgården. 10 km, snittfart 4:09 min/km. 2 minuters jogg och därefter ytterligare 10 km, dessa gick i 4:07-fart. Ah, sån lycka att få springa i det här vädret! Avslutade med 1 km nedjogg så totalt blev det 23,5 km.

Jo, jag har funderat lite på milloppen som jag har framför mig och egentligen är jag helt osugen på dem. Inte osugen på själva springet och tävlingarna i sig, men om jag skulle satsa på en så bra tid som möjligt så borde jag dels anpassa träningspassen samt dra ner på mängden sista veckan för att ha pigga ben. Och inget av det är jag sugen på. Men ändå, när jag sprang idag slog jag ju mitt PB på milen och det gjorde jag även när jag sprang tempo i höstas – så jag känner att jag nog måste springa. Jag gillar inte den där miltiden jag har. Men det får nog ändå bli lite som det blir dvs jag kör nog på med min ordinarie träning och helt utvilade ben kommer jag inte ha.

När jag kom hem fick jag som vanligt skynda mig att stretcha och duscha. Sen drack jag också jordgubbssmoothie väldigt fort.

Lördag För därefter var det dags att åka till Friends Arena med äldsta barnen för att se på Melodifestivalens genrep! Alltså, jag har knappt hört en enda låt innan detta men barnen var otroligt laddade. Ja, det har de egentligen varit sen i julas när de fick biljetterna i julklapp. Först fick man dock stå och huttra en bra stund utomhus. Tur det var soligt.

Lördag Sen träffade vi vänner som hade extrabiljetter till superbra platser så plötsligt satt vi på parkett och viftade med såna här:

Lördag Och såhär läskig såg man ut i ljuset:

Lördag Sen satt vi där och klappade händerna och tittade på alla artister.

LördagLördag Men tusen gånger roligare än att titta på alla som sjöng, var det att titta på barnens miner. Särskilt när Anton Ewald och Sean Banan kom in. Sen smet vi en stund innan det var slut för att slippa pendeltågskaoset. Ja ni, det var min lördag. Ajöss! (P.S. Åh så glad jag blir när trevliga bloggläsare hejar på mig, det hände faktiskt idag!)

 

Kommentarer

11 kommentarer

Post a comment
 1. mars 9, 2013

  Du är så grymt jävla duktig!

  Inspirerande!

  • mars 9, 2013

   Fasiken så underbart att höra! Tack!

 2. mars 9, 2013

  Känn dig jagad på Premiärmilen då, grrr!!

 3. Gabriel #
  mars 10, 2013

  Klart du ska springa millopp! Men du ska göra det helt utan press/tidsångest och bara se det som den bästa fartträning du kan få. Jag tror många av oss motionärer skulle bli betydligt bättre om vi tävlade lite mer än vad vi gör. Framför allt är det dumt att lägga alla ägg i samma korg och satsa allt på t ex en mara. Jag tror att den pressen bara blir jobbig för många. Nej, ut och tävla mer!

  • Gabriel #
   mars 10, 2013

   Eller ja, motionär och motionär. Du är ju elit nu, men vi andra tävlingsrädda motionärer syftade jag på.

   • mars 10, 2013

    Haha, elit – inte riktigt men tack!

  • mars 10, 2013

   Hallå Gabriel! Ja det är bra, jag får se det som ett fint tempopass. Saken är bara att jag önskar att man kunde springa massa fler marathon istället för millopp… Men jag gör som du säger: drar ut och tävlar lite!

 4. Ida #
  mars 10, 2013

  En miltävling är ju rena uppvärmningen för dig 😉 men precis som du skriver så kommer du ändå slå till PB lätt! 🙂

  • mars 10, 2013

   Haha, jag får köra lite uppvärmningslopp då! Saken är bara att det är så jäklans fullt på alla millopp. Som på Milspåret förra året, jag zinkades en massa pga all trängsel i början, förlorade helt ärligt en minut på det. Just det är jag så osugen på. Men jag får tränga mig fram…

 5. mars 10, 2013

  Även i ett mera långsiktigt upplägg mot en mara är det ju bara bra att backa på mängden en vecka och hämta hem effekten av genomförd träning. Du blir knappast sämre av det, snarare tvärtom! Varför inte ta en sån vecka innan Premiärmilen och sedan persa på pigga ben?

  Riktigt bra sprunget, precis som vanligt 😉

  • mars 10, 2013

   Bra, Staffan, tack för råd. Ja jag kanske får göra så. Ska klura lite. Men springa ska jag! Vi ses där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS