Info

Jag far runt som ett skållat troll för tillfället. Det är lite att stå i om man säger så. Har så mycket jobb i skallen att jag i ett förvirrat tillstånd råkade radera alla bilder från morgonens löppass. Men skit i det. Jag förklarar i ord istället. Och det är ju bättre att råka radera lite bilder på sig själv i springkläder än att t ex glömma ett av barnen på bussen. Såhär var det i alla fall:

1. Jag vaknade tidigt. Smög upp, dimmade ner belysningen för att ingen annan skulle vakna. Borstade tänderna, satte på linser och klädde på mig. Ropade ”Dags att vakna!” innan jag gick ut genom dörren. Det var en plusgrad ute så idag körde jag bara armvärmare, varm långärmad tröja, t-shirt ovanpå det, gul mössa och gula Adios. Och ryggan på ryggen.

2. Sen sprang jag iväg. Ännu lite mörkt när jag startade. 3 km uppvärmning, benen rätt tunga och trötta. Vakna då! Gårdagens backe kanske låg kvar i benens minne. Sen nollställde jag klockan och höjde tempot. Över Lidingöbron och genom Värtan, en rutt som jag kan så väl vid det här laget. Över Gärdet och förbi alla museum, längre ut på Djurgården där jag snurrade runt. Såg faktiskt en hel del löpare, mest tjejer. När klockan visade 10 km pausade jag. Snittfart 4:17 min/km. Jag tog ett fint kort vid lilla Djurgårdsbron men det kan jag ju inte visa eftersom jag raderade det men tänk er morgonsol, lite disigt  i luften och en annan löpare långt bort.

3. Sen sprang jag 3 km i 4:34-tempo och sedan ytterligare 3 km i ännu lite långsammare fart. På Odengatan såg jag tre spyor på gatan som jag fick hoppa över på ett märkligt vis för att inte landa i. 

4. Totalt 19 km. När jag stannade utanför jobbet tog jag en till bild när jag står och försöker se lite tuff ut.

5. I omklädningsrummet fick jag stretcha hastigt eftersom jag hade ett tidigt morgonmöte. Jag knäppte ett klassiskt spännbultskort när jag spänner magmusklerna, men det går ju inte heller att visa och det kanske var lika bra det. Dusch. Hopp i kläderna.

6. Sen var det möten och jobb. Mycket jobb. Sen! Sen var det dags att springa hem till en sjuk liten dotter. Alltså mina föräldrar, de har haft som ett dagis för sjuka barn ända sen vi kom hem från Mexikosemestern. Sån otrolig hjälp får vi, jag är dem evigt tacksam och ska påminna mig själv om hur fantastisk den där hjälpen är om/när jag själv blir mormor eller farmor. I alla fall, jag sprang genom stan, kände i benen att de ganska nyligen sprungit i ok fart. Dumpade ryggsäcken hemma (och från och med nu så hade det förvirrade tillståndet släppt och jag har lite kort). Andades i två sekunder. En. Två.

Onsdag 7. Sen sprang jag vidare. Passerade dagiset på gatan, hörde barnskrik och fick sån Gröna Lund-känsla, ni vet solen som lyste och ropen lät som de kom från en bergochdalbana på nedväg.

8. Totalt 14 km, 4:48 min/km. Hade inte hunnit äta någon lunch så hur härligt var det inte att min mamma satte den här tallriken framför näsan på mig? Tack.

Onsdag 9. Väl hemma med dottern så fick jag stretcha hastigt (igen) innan det var dags att fixa Pippi Långstrum-för-du-är-sjuk-app på iPaden, fälla upp datorn och jobba vidare. Och äta lite mer.

Onsdag 10. Och jo, ett säkert vårtecken är när ens nya gula springskor blivit skitiga av lera. Hur är det, hur rengör man bäst sina dojjor egentligen? Svara nu alla skoexperter! Jag brukar inte vara så noga utan springer oftast runt i bruna skor. Men det vore såklart trevligt att hålla dessa gula lite till.

Onsdag Så. En hetsig dag som ändå lyckades rymma 33 km. Merci beaucoup.

Kommentarer

18 kommentarer

Post a comment
 1. Gabriel #
  mars 6, 2013

  Dojjorna tvättar man i maskin. Blir som nya!

  • mars 6, 2013

   Men är det så enkelt? 30 grader i maskin? Klarar de små liven det? Trodde man skulle stå och borsta och hålla på med trasor.

   • Gabriel #
    mars 6, 2013

    Ja, jag har då åtminstone tvättat massvis av skor i maskin och jag blir lika glad varenda gång, för dom blir så fina. Dom slits inte alls vad jag kan se eller märka. Det skulle vara om materialet eller dämpningen blir försämrad på nåt vis, men det har aldrig märkt av i alla fall.

   • mars 6, 2013

    Då ska jag testa! Oerhört bekvämt ju.

 2. mars 6, 2013

  Ljummet såpavatten och gnugga försiktigt med en mjuk tvättsvamp brukar köra, har lärt mig att kombon maskin/maskintvättmedel pajar skorna/dämpningen men vet egentligen inte om det stämmer. Bra sprunget, jag kan aldrig hålla något tempo på morgonen, nästa vecka kanske jag gör årspremiär med mitt transportspringande, har 14km till jobbet.

  • mars 6, 2013

   Tack Staffan! Kör nog tvättsvamp på mina nya skor och testar tvättmaskin på några gamla till att börja med. Ah, det är jobbigt med tempopass på morgon och absolut inte optimalt. Men jag har så svårt att veta hur kvällarna ser ut och jag kan inte kuta fort i mörkret. Det är inte lätt att bo i Sverige eller hur…
   Skönt med transportspringspremiär för dig, 14 km är ju helt perfekt!

 3. Anonym #
  mars 6, 2013

  Hej
  Ser att du har tights från Gina Tricot (ja jag är en tightsnörd…..) hur är dom att springa i?
  /anna

  • mars 7, 2013

   Bra uppmärksammat av dig! Dessa tycker jag är bra. jag har inte kutat 3-timmarspass i dem men de sitter bra och är sköna. Och kul med lite mönster.

 4. PERNILLA #
  mars 6, 2013

  tvätta aldrig skorna i tvättmaskinen, då förstör du dämpningen. gnugga med tvättsvamp, gammal avlagd tandborste. …….mvh skoansvarig team sportia mobilia malmö
  -hepp hepp!

  • mars 7, 2013

   Proffskommentar! Tack!

   • Gabriel #
    mars 7, 2013

    Shit! Då har jag gjort fel i alla år. Men det fortsätter jag med i så fall, för jag märker inte av någon sämre dämpning. Och så blir man glad när skorna ser ut som nya.

 5. carmaline #
  mars 6, 2013

  Har du vine? Om inte annat borde du skaffa det, skulle vara väldigt roligt att se hur snabbt det går när du springer 🙂

  • mars 7, 2013

   Nej jag har faktiskt inte det men jag är sugen. Får ladda ner och testa. BRA TIPS!

 6. mars 6, 2013

  Haha, fantastiskt bra inlägg. Vad gäller skovård, vilket jag älskar och ser som terapi (fast på vanliga skinnskor, då), så rekommenderar jag att du låter skorna torka, sedan borsta bort det värsta med en grov borste. Sedan kan du skölja av dem i ljummet vatten och borsta sulan och dess kanter. Om du har en tvättmaskin med handtvätts-/ullprogram (alltså där den bara vaggar tvätten) så kan det också funka. Släng då in några tennisbollar som fungerar som gnuggande borstar. Kör man 40° finns det risk för att limning och sånt släpper.

  • mars 7, 2013

   Tack skoproffs! Lustigt det där med skoterapi. Jag gillar inte att säga att saker är manliga och kvinnliga MEN jag tycker mig har märkt att många killar anser skoputs vara terapi. Jag får också testa det, kan vara något.

   • mars 7, 2013

    Jo, vi önskar kanske nånstans att vi är engelska godsherrar som sitter i en fåtölj i vårt bibliotek med en whisky och en cigarr och polerar våra Church’s-skor. Eller så är det en kvarleva från oss som gjort värnplikten där man blev drillad i skovård varenda dag. Det är i alla fall väldigt tillfredsställande att se en grådassig sko förvandlas till en högblank dito. Och doften av skoblock av cederträ, mmm.

 7. mars 6, 2013

  Vad är en iPaden för något?

  • mars 7, 2013

   Ehh… jag kanske är trög och inte fattar skämtet nu… iPad? ”Paddan” säger ju vissa men det vägrar jag, gillar inte ordet. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS