Info

Idag sov jag på morgonen. Ja, till kvart i sju då Uma väckte mig. Men det är ändå sovmorgon och helgkänsla för mig. Helgkänslan är kanske ännu mer att inte behöva hoppa i löparkläderna direkt när jag vaknat, vilket jag i för sig gillar men helgen är nästan enda dagen då vi kan äta frukost tillsammans hela bunten. Så det gjorde vi idag. Och läste tidningen och skrotade runt rent allmänt hemma. Efter ett par timmar var det dags att ge sig ut i ljuset. För att få till en bra fartkänsla tog jag lite isblå kajalpenna, kan ju kanske ge lite fart, vad vet jag? Det stod nämligen tempopass på schemat.

Lördag Sen gav jag mig av med mina gula Adios på fötterna. Efter ett par steg vände jag dock tillbaka och drog på mig Ice Bugsen istället. Det var rätt halt och det värsta jag vet när jag ska kuta fort, det är att behöva tänka på att inte halka.

Lördag Bättre att ta det säkra före det osäkra. Sen var jag redo.

Lördag Först 2,5 km uppvärmning. Sen nollställa klockan och tjong, höja tempot! Ville ha så flackt som möjligt men det är lite svårt här ute så jag sprang mot Ropsten. Precis innan bron tyckte jag ta mig sjutton att det var Lisa Nordén som kom cyklandes mot mig. Jag sprang över bron och isen var så vacker, som ett fint mönster med isblocjen som brutit sig loss och det mörka vattnet mellan blocken. Genom Värtan och förbi Gärdesfältet där jag fick väja kors och tvärs för alla passagerare som kommit med Talinnfärjan och nu promenixade som i ett långt tåg in mot stan. Ut på Djurgården och förbi museerna. Planen var egentligen att köra 5+5+5 km med en minuts vila, men det kändes bra och stabilt så jag sprang på. Vände efter en bit och tog samma väg tillbaka. På vägen hem sprack himlen upp och solen kom fram.

Lördag Sprang 15 km i 4:12-fart. Med upp och nedjogg blev det totalt 18,5 km. Sån skön känsla att få upp farten utomhus igen! Gillar så oerhört mycket mer att springa ute än på band. Just styrkan i att förflytta sig själv, det är ju inte samma sak på band även om det också kan ha sin charm med rejält tempo. Fick dock lite ont i vänsterfoten (alltid vänsterfoten…) av Ice Bugsen, därför jag undvikit dem på sista tiden men idag behövdes de. Sen hem och stretcha med katterna i solen.

Lördag Äta lunch, duscha och byta om.

Lördag Och sen åkte vi till stan och åt glass.

Lördag Pistage och kokos!

Kommentarer

2 kommentarer

Post a comment
 1. Ida #
  februari 23, 2013

  Underbart att få springa fartpass utomhus! Imponerande som vanligt 🙂 hur många kvalitepass springer du i vecka egentligen? 🙂

  • februari 24, 2013

   Hallå Ida!
   Det är lite olika med kvalitetspassen, beror lite på vilken period jag befinner mig i. Nu blir det en hel del kvalité men försöker mixa dem på ett bra sätt. Och sen kan man ju säga att för en marathonlöpare är ju även distans kvalité…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS