Info

Torsdag Vaknade till en torsdagsmorgon. På med kläder och iväg. Passerade Lidingöbron när klockan visade prick 06:00 och exakt 6 cyklister hade passerat. Såna små prylar som jag gillar när det händer, när siffrorna liksom stämmer. 7,5 km distans i ett tempo som ett par morgontrötta ben mäktade med på dagens underlag. Sen ner i underjorden till löpbandet…

Torsdag … och byta om till shorts och andra dojor. Det är i alla fall något bra med att kuta på band, att man får springa i shorts.

Torsdag Med mig idag hade jag en ny fin blå vattenflaska.

Torsdag Och energigel i och med att jag inte ätit någon frukost innan.

Torsdag Och sen kutade jag följande:

10 km i 4:00-fart

2 minuter vila (jag var tvungen att gå på toaletten, jorå, samt dricka lite av gelen)

1 km 3:55-fart

2 km 3:52-fart

1,5 km 3:45-fart

0,5 km 3:32-fart

Det var det hela. Ibland undrar jag vad som är värst med att kuta snabbt på band, det mentala eller det fysiska. Just idag skulle jag säga det fysiska, sista 1,5 kilometrarna var rätt tuffa. Huvudet däremot, det var med på noterna. Det höll inte på att ifrågasätta utan fann sig i att stirra rakt in i en vägg utan någon som helst underhållning. Men sista 0,5 km, då kände jag att nä, nu jäklar speedar vi upp det här så vi blir klara med skiten.

Torsdag Och ja, sen pustade jag ut lite, bytte om och joggade sista 3 kilometrarna till jobbet. Totalt 25,5 km. Sen blev det följande grejer i tur och ordning: 1) en stor kaffe 2) dusch 3) brakfrukost

Torsdag 4) och jobb!

Kommentarer

13 kommentarer

Post a comment
 1. Gabriel #
  februari 14, 2013

  Grymt pass! Dessutom är du högst upp på Runner’s Worlds sajt: http://www.runnersworld.se//

  🙂

 2. ida #
  februari 14, 2013

  Grymt sprunget och grymt bra pass! Är lite sugen att springa detta pass som du brukar göra, för att se hur jag ligger till mot dig. Tror dock inte jag kan hålla samma fart som du gör 😉

 3. februari 14, 2013

  Ju mer jag läser din blogg desto mer imponeras jag av din träning. Springer själv en hel del på morgonen, men är aldrig i närheten av ditt tempo.
  Glad vändag!
  Ingo, 53
  Jakobstad
  Finland

  • februari 14, 2013

   Tack Ingo! Kikade in på din blogg nu. Lycka till med dina mil! Kul!

   • februari 14, 2013

    Jätteroligt att du kollade min blogg. 🙂 Jag är en novis på det området, men man lär ju sig vartefter.

 4. Helena #
  februari 14, 2013

  Så himla imponerad av din träningsmängd och dina upplägg då det gäller löpning! Ska bli kul att följa dig och höra vilka pb du sätter i år :-). Fortsätter du i denna takt så lär du persa på många lopp, iaf de kortare. Jag jämförde dina mil- och halvmaratider med mina och än så länge ”leder” jag. Är dock beredd på att bli rejält frånsprungen då jag inte alls har (eller har haft) samma träningsmängd som du.
  Kör hårt! Och fort! 🙂
  /Helena V

  • februari 14, 2013

   Hej Helena! Vilket pepp, tack! Jag hoppas springa milen lite snabbare i år men ändå så är detta inte alls mitt fokus. Det är marathon jag springer mot, och så får lite millopp och halvmaror hänga med i farten. Men men, vi kämpar på eller hur?!

   • Helena #
    februari 14, 2013

    Men om du springer milen på löpband på 40 min så borde en kul tävling få dig att komma under 40. Jag håller tummarna!! När jag persade på milen (Midnattsloppet) sprang jag ca 4 min snabbare än jag någonsin gjort på träning :-). Nu siktar jag också på längre distanser.
    Tjing

 5. februari 14, 2013

  Herregud vilket pass, minst sagt imponerande! Du kommer pulvrisera dina pers i år. Ser fram att ta rygg på dig på Premiärmilen då du kommer gå under sub40 med marginal!!

  • februari 14, 2013

   Åhh tack…pulverisera, det låter underbart! Men jag blir alldeles nervös. Jag är inte alls säker på att jag kommer vara så mycket bättre på t ex Premiärmilen. Men jag ska fasiken göra mitt bästa i alla fall. Det är dock bra att du är där Staffan så jag kan ta rygg på dig istället för att få fart, för du är snabb!

 6. februari 14, 2013

  Hej! Första gången jag lämnar en liten hälsning här. Läser din blogg dagligen, blir så imponerad av din styrka och din kraft att dels springa så långt och i det tempot som du springer och sedan genomföra det dag efter dag. Jag sprang mycket när jag var yngre (40 år, nu–inte klokt=D) och för ca ett år sedan tog jag upp min löpning igen. ÄLSKAR det, helt galet att man kan få en sådan längtan att ge sig ut att springa eller springa på löpbandet. Detta trodde jag inte för ett år sedan när jag knappt orkade runt 4 km. I dag ett år senare springer jag en mil. Mina pass brukar ligga på 5 km eller 1 mil. Varvar intervall och sträcka.Mitt mål är att springa halvmaran i år. Hoppas på att även jag ska utöka antal km och även öka i hastighet, men det är svårt. Det är precis som om kroppen har vant sig vid ens vanliga tempo=).Men jag måste säga att din blogg är in stor inspirations källa. .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS