Info

Vi åkte ut till Elfvik. Till solen och hästarna i sina täcken. Och trots att jag inte är, och aldrig varit, en hästtok så är det något som händer med mig när jag ser hästar i fint väder, särskilt lite kyliga dagar. Då ser jag framför mig hur vi plötsligt bor på landet och jag… håller på med hästar? Nä. Men vi har massa hästar. Kanske Olle kunde pyssla om dem, han gillar ju hästar jättemycket, och jag… springer? Här får ni i alla fall en hästkavalkad (Uma var nämligen noga med att vi skulle hälsa på exakt alla hästarna):

LördagLördagLördagLördagLördag Efter detta drog jag till Bosön.

Lördag Och hade två timmars löpteknik med Markus Stålbom. Han brukar ha kurser men vi hade bestämt att det passade bättre med ett individuellt anpassat upplägg för mig.

LördagLördag Så vi kutade och snackade och gjorde massa övningar i två timmar. Mycket intressant. Det enda ”problemet” är att jag just nu inte har lust att dra ner på mängden löpning, och då är det svårt att göra några större förändringar. Men jag fick många bra grejer med mig att tänka på och öva på. Sen drog jag på mig långa tights och jacka och kutade hemåt. 3 ytterligare små kilometer till dagens pott. Hade tänkt springa lite längre här på em men kände av min vänsterfot efter morgonens pass, och Bosön-banan gjorde inte saken bättre, så det kändes klokare att kuta hem och istället bjuda mina föräldrar på middag.

Lördag Slut på lördagen. Ses imorgon!

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. februari 3, 2013

  Hästar framkallar verkligen en längtan efter landet! Kul med löpteknik! Jag kör det alldeles för sällan…

  • februari 3, 2013

   Ja det var mycket bra. Och nytt för mig, jag har ju snudd på aldrig hållit på med sånt… Hoppas din Nike-helg varit bra!

 2. Eva #
  februari 3, 2013

  Visst är han bra? Det ser så ”effortless” ut när han springer.
  Håller tummarna för att foten är ok idag. Farten var alltid värst, tyvärr.

  • februari 3, 2013

   Mycket bra! Dock är jag ingen naturbegåvning, har sprungit på mitt så länge så svårt att ändra något bara sådär. Men min värsta fiende är min stelhet som jag måste råda bot på… Men hur som så fick jag mycket bra tips att tänka på (när jag tar mig tiden att göra det).

 3. Maja #
  februari 3, 2013

  Hittade hit genom runnersworld och måste ge dig cred för en bra blogg!
  Jag behöver skohjälp. Hur tänker du kring skor?
  Jag är lite anti skor med för mycket dämpning och tror mer på att bygga upp starka muskler som klarar löpningen. Jag tänker ändå att jag behöver lite dämpning för att inte förstöra fötter och knän under långpass. Jag skulle vilja ha ett par skor som passar för alla typer av löppass, mest för att jag är 17 bast och inte har pengar i överflöd. Har du tips på skor som skulle funka? Kan tillägga att jag springer nästan varje dag, men olika långt.
  Känns tryggt att fråga en runlover som dig!
  Ha en go dag!

  • februari 3, 2013

   Hej Maja! Åh vad kul att du gillar bloggen!

   Hmm, så svårt med skor. Det är ju så otroligt individuellt och hänger ihop mycket med hur du springer och hur mycket etc. Jag sprang länge i Adidas Supernova Glide men de är numera för dämpade för mig. Mina tyngsta skor är Adizero Boston. Då jag fick problem med min fot gick jag tillbaka till Boston och kör numera en hel del distanspass i dem. Om du har sprungit med Adidas förut så kan de vara ett bra första steg till mer odämpade skor. För du bygger ju inte upp din fotmuskulatur bara sådär utan får ta det successivt. Alternativt dra ner rejält på mängden och köra lättare skor. Mina lättaste skor är Adizero Adios och de är ju inte på något vis en minimalistisk sko, det finns i alla fall bra mycket lättare/tunnare varianter. Men jag trivs just nu oerhört bra i dessa två par skor och kommer inte trixa med skor på ett tag. Inte så länge det funkar bra. LYCKA TILL! Tycker du ska gå till Löplabbet och få hjälp om det känns klurigt!

 4. februari 4, 2013

  Bra där, Markus är helt grym! Han ska man lyssna på, helt enkelt.

  • februari 4, 2013

   Verkligen, oerhört bra! Tipset fick jag ju från dig Leif! TACK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS