Info

Torsdag Herrejesus vilken tur att jag är frisk. Hade jag inte fått springa i det här vårvädret innan kylan kommer tillbaka så hade jag blivit tokig.

Torsdag Idag var det ju till och med så varmt att jag kunde ha vanliga löparvantar dvs inga stora boxarvarianter. På lunchen var det dags för årets första tröskelpass. Det som jag kallar tröskelpass och inte tröskelintervaller. Mina tröskelpass kan nog närmast liknas vid snabbdistans, fast ändå inte för det är hela tiden viktigt att undvika mjölksyra. Otroligt länge sen jag körde den här typen av tröskel då min fot inte klarat av det. Fick lägga ned den typen av pass ett bra tag innan Berlin. Men nu var det alltså dags. Pga fortsatt sjuka barn och jobb hemifrån så fick lunchpasset äga rum ute på Lidingö. 3 km uppvärmning i 4:45 fart följt av utfallssteg och några spänsthopp. Kände mig lite nervös. Fastän det bara var ett litet lopp jag själv skulle vara med i.

Torsdag Ingen idé att dra ut på det – iväg! Svårt att hitta en lång plan sträcka här ute. Jag har en rätt bra rutt men just nu är den alltför snöig och ojämn. Nu sprang jag istället på gångbanan som går längs Norra Kungsvägen. Där är det dock några sega backar på ett par ställen som jag hellre hade varit utan. Men i alla fall. Sprang gjorde jag. Till en början vågade jag inte titta på klockan för rädsla att bli besviken. Jag har ju bara matat på med distans, tänk om farten helt försvunnit ur mig? Flåsade förbi några människor som skrämt hoppade åt sidan när jag, biet (helt svartklädd med gula skor), rusade förbi. Halvvägs över Lidingöbron vände jag och sprang tillbaka. Kämpade uppför sista sega backen, mjölksyran nära, saktade ner för att få det att släppa, och sen full rulle sista biten. Piiip!

Torsdag 20 minuter, exakt 5 km, snittfart 4:00 min/km varav första och sista gick i 3:54-fart. Jorå, det finns väl lite fart där, som kanske konserverats av vinterns distans. Och så var det ju de där backarna. Så det här blir nog bra. Får väl höra fotens utlåtande om det hela senare. Avslutade med 2 km nedjogg. Totalt 10 km.

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Eva #
  januari 31, 2013

  Bra pass!
  Å du foten; nu när du fått så fina skor kan du väl vara glad? Ok?

  • januari 31, 2013

   Jamen eller hur? Någon måtta får det vara på kraven!

 2. januari 31, 2013

  snygga snabba dojjor! boston – adios? sett många löpare sträcka ut stegen nu, förstår barmarksglädjen (äv om jag själv föredragit snökaos!).

  • januari 31, 2013

   Adios! Splitternya! Det var oerhört skönt att bara få springa utan att spänna sig eller undvika hala fläckar. Men nu verkar ju kylan komma tillbaka så snart kommer nog snökaosen också ska du se! P.S. Jag kan också gilla det lite, man känner sig aldrig så duktig som efter ett snökaospass. Det är bara det där med farten…

 3. Ida #
  februari 1, 2013

  Inte så konstigt att du har farten i dig, det har du alltid 😀 bra sprunget!

  • februari 1, 2013

   Liiite fart finns där men man vill ju alltid ha mer eller hur?!

 4. Saga #
  februari 1, 2013

  Det är bara de här shortsen som fattas 🙂

  http://www.zalando.se/adidas-performance-shorts-svart-ad541b10j-802.html

  • februari 1, 2013

   Grymma! Tror ta mig 17 jag slår till!

 5. februari 1, 2013

  Såna där vantar har jag också, jag älskar frotte-tummen!

  • februari 1, 2013

   Jag vet, den är så bra! Perfekt för att torka snor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS