Info

Lördag Igår kväll bestämde jag mig för att köra morgonens löppass på bandet på Friskis. Jag tycker det är svårt att få upp bra fart utomhus just nu, särskilt när jag är så rädd för att vricka till vänsterfoten. Tyvärr öppnar inte Friskis förrän 08:30 vilket jag tycker är lite sent. Jag gillar att sova tills jag vaknar men ändå kommit ut i tid – för att kunna komma hem till familjen i tid. Så jag hängde på låset på Friskis.

Lördag På med Adiosen! Hmm, all färg från Mexiko har trillat av nu, förutom på benen kanske.

Lördag På schemat stod tröskelintervaller. Planen var:

3 km uppvärmning

3 x 3 km tröskelintervaller

3 km nedjogg

Sagt och gjort. 3 km uppjogg gick i 4:45 min/km, höjde direkt därefter upp farten på nästa 3 km till 4:00 min/km (15 km/h). Efter 3 km skulle jag egentligen tagit någon minuts vila till nästa intervall men kände mig lite stressad av att det började drälla in en massa folk, och den där skylten om max 10 min satt ju rätt framför ögonen på mig. Lika bra att köra på, blir så stressad av tanken på att någon ska komma och kräva löpbandet av mig mitt i mitt pass. Jag hade vägrat, haha, och då kan det ju bli dålig stämning.

Lördag Så jag öste på och sprang därmed 6 km på raken i 4:00-fart. Därefter promenixade jag en minut och höjde sen upp farten till 3:52 min/km (15,5 km/h) i två km och sista kilometern gick i 3:45 min/km (16 km/h) – varav sista 500 meterna i 3:32 min/km (17 km/h). Puh! Därefter 3 km nedjogg i ca 4:45 min/km. Totalt 15 km.

Sen stretch i lilla avslappnings- och stretchrummet. Jag gillar den här väggen.

Lördag På med Michelingubbsjackan och hem till familjen och dusch.

Lördag Och frukost! Äntligen!

Lördag Hej då.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. januari 26, 2013

  Oj, stabilt genomfört, och före frukost! Imponerande! Sub40 på milen blir nemas problemas i vår!!

  • januari 26, 2013

   Åh tack Staffan! Det var gott med frukost sen kan jag lova. Hmm vet i sjutton på sub40. Jag fokar verkligen inte på milen och det skulle nog behövas för att komma sub40 men den där gränsen vore såklart skönt att spräcka någon gång. Dock har jag tappat lite lusten för milloppen då det är så galet trångt. På Premiärmilen miste jag en minut för att jag stod så långt bak och det är ju bara bruttotid som gäller… Vi får se! Vi ses väl i trängseln?!

 2. januari 26, 2013

  Är det bruttotid som gäller på ett så stort lopp som Premiärmilen, det verkar konstigt! Ja, jag hoppas kunna göra säsongspremiär på Premiärmilen. Långa intervaller som du körde idag var nyckeln för mig att ge mig farttåligheten och den mentala styrkan för att klara sub 40 och med passet du gjorde idag tror jag inte det är något problem för dig!

  • januari 26, 2013

   Nej du har rätt såklart, men det var så mycket folk på Milspåret sist. Och står du inte längst fram så tappar du massa tid. Det hände mig, därav funderingarna. Jag gillar också långa intervaller, kör oerhört sällan korta!

   • MagnusN #
    januari 26, 2013

    Du sprang ju snabbare på andra halvan på Premiärmilen förra året, och nu har du väl förbättrat dig en hel del, så sub40 tror jag inte alls är speciellt omöjligt. Det är ju chiptid (=nettotid) som gäller där, och vill man kan ställa sig långt fram..det är bara att gå vid sidan och klämma sig in..det brukar jag göra 🙂

   • januari 26, 2013

    Ja det är rätta takter. Man får tränga sig fram på sidan, annars är det ingen idé om man vill försöka bättra på sin tid. Vi ses i trängseln, Magnus!

 3. dess #
  januari 26, 2013

  Din blogg blir bara bättre och bättre! Du inspirerar varje dag med dina inlägg!

  • januari 26, 2013

   Men så underbart att höra! Tusen tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS