Info

Söndag Jag gillar söndagsmorgnar. Särskilt såna här fina. Vi gjorde en brasa.

Söndag Framförallt är söndagsmorgnar lite lyxiga för då tar jag det lugnt på morgonen, äter frukost och läser tidningen innan jag springer.

Söndag Ungefär detta äter jag varje söndag, ja ni har ju sett bilden förr om man säger så. Plus två mackor. Olle var så snäll och satt och gjorde en ny spellista till mitt långpass.

Söndag Själv plockade jag undan all frukost, tömde diskmaskinen, fyllde diskmaskinen, plockade upp rent allmänt och klädde på alla barn. När jag ska dra iväg på långpass i flera timmar så försöker jag fixa en massa innan så jag ligger på plus på hemmafronten, hehe.

Sen var det dags att klä på sig själv. Galet att det var 15 grader varmare imorse jämfört med igår. Gjorde det hela lite enklare.

Söndag Och sen, sen var det dags att springa iväg!

Söndag In mot stan. När det är såhär snöigt så tycker jag det är enklare att köra långpassen i stan, gångvägarna här ute räcker inte riktigt till. Dessutom är det kul att se lite folk, särskilt efter de två långpassen på en öde, rak väg i Tulum. Lite spänd på det hela eftersom förra veckans långpass blev inställt pga foten och jag som mest har sprungit 15 km på raken här i veckan. Ok såhär blev det: Lidingöbron, Värtan, Djurgården. Hade först tänkt mig en lång Djurgårdsrunda men ändrade mig och bestämde mig istället för en Söderrunda. Därmed sprang jag över till andra sidan vid Lilla Djurgårdsbron. Här stannade plötsligt musiken. Vad nu? Fipplade en stund med telefonen i farten för att få igång den specialkomponerade musiken, men nej. Jag vägrade stanna och efter en stunds pyssel började fingrarna bli riktigt kalla så det fick bli ljudlöst resten av passet. Vad gäller musik så är det egentligen det tysta jag föredrar, men jag gillar lite variation – och just idag med Olle som tänkt till var det ju synd. Fast ändå bra med hörlurarna mot kylan! Sen blev det Strandvägen, Skeppsbron, Stadsgården förbi Fotografiska och båtarna. Saltsjö Kvarn på andra sidan och sen Norra Hammarbyhamnen – här var det så otroligt soligt och fint, hårt och bra underlag. Många löpare. Sprang förbi mina föräldrars kontor vid Skanstullsbron, koloniområdet och sen längs Hornstulls Strand. Här var det dock på tok för mycket promenerande för min smak. Ska erkänna att jag idag dessutom var allmänt irriterad på alla fotisar. Det vanliga; ja, bra idé, vi går fyra på bredden eller gå och filosofera mitt i gångvägen för att plötsligt kliva till höger eller vänster eller stå och prata med någon man stött på mitt i vägen, ja perfekt, vi står såklart mitt i vägen… Jaja, bara att parera och kuta på. Fortsatte längs Bergsunds Strand (alltid lika fint), Söder Mälarstrand (som låg i skugga och rätt dåligt moddigt underlag) och sen äntligen soliga Slussen och återigen Skeppsbron och sen samma väg tillbaka via Strandvägen och Värtan.

Mot slutet av rutten så tänkte jag lite på mina långpass. Många pratar om det som terapi och ja, lite så är det nog även för mig. Men jag skulle nog snarare säga att det för mig handlar om att sortera en massa tankar och känslor. Det är som att jag tänker fortare när jag springer, och så sorterandet; släng iväg det där, det där ska vi prata om osv – och så blandas det hela med tankar på underlag, backar, snittider och träning. Men det blir ändå lite som ett förvaringssystem för själen. Det blev totalt 36 km, snittfart 4:56 min/km. Och en, som det verkar, glad fot! Trots att det blev 36 km istället för de från början 30 planerade.

Söndag Skyndade in och gjorde smoothie.

SöndagSöndag Som jag drack med sugrör medan jag stretchade. Sen dusch och lunch och sen… semla!

Söndag Och till semlan lyssnade jag äntligen på Olles spellista. Den passade för övrigt väldigt bra även till semlor men nästa löppass, då!

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. MarieV #
  januari 20, 2013

  Haha, det var mycket promenixande även norr om stan…..jag hade ungefär samma ”problem”, men även mycket barnvagnar i bredd, spretande gångstavar, och hundar i koppel som blev till snubbeltråd över hela gångbanan!

  • januari 21, 2013

   Ja de där käpparna folk vandrar runt mig, de får man akta sig noga för!

 2. ida #
  januari 21, 2013

  Vilken härlig tur! 🙂 En konstig fråga kanske, men är det aldrig jobbigt för dig? Tar det aldrig emot? Är du inte jättetrött ibland och benen går segt? Du bara presterar och presterar, superwomen 🙂

  • januari 21, 2013

   Jorå Ida, det blir jag absolut. Och ja, ibland är det såklart jobbigt. Men då kan man ju sänka farten lite. Jag tycker oftast det är jobbigast när vädrets makter är emot mig, som när jag sprang i snöstormen innan jul och det inte känns som att man kommer någon vart, eller slira runt i snömodd. Sen är det ju så att pga problemen med min fot så har jag inte kunnat köra så mycket fart på sistone. Och det är ändå jobbigare än att köra på med distans. Tycker jag.

 3. Marina #
  januari 21, 2013

  Hej Tove
  Jag är en frekvent läsare av din blogg, mycket inspirerande läsning så ”keep it coming” 🙂
  Jag har ett önskemål till dig:
  1. Skulle du kunna lägga upp några av dina fotövningar på bloggen, om du inte redan gjort det och jag missat detta, jag har själv problem med benhinnorna och har fått lite fotövningar för detta men skulle gärna vilja ha lite fler.

  PS. Mycket relevant fråga av Ida här ovan 🙂

 4. Marina #
  januari 24, 2013

  Tack Tove, måste ha missta det inlägget. Har fått informationen att svaga fotmuskler kan bidra till högre belastning på benhinnorna så tror nog att en del av dina övningar passar utmärkt för mig med.

  • januari 24, 2013

   Att göra fotövningar skadar aldrig, känns som det är viktigt för en massa grejer. Synd bara att det är så trååååkigt. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS