Info

Imorse när jag vaknade tänkte jag att jag måste skynda mig att packa löparkläderna. För att i nästa sekund inse att, nä just det, idag är det löpvila. Jo Tove, det är löpvila idag. Punkt. Stjärnstopp. Oerhört viktigt att trappa upp enligt plan och inte köra på fullt fräs, bara för att foten känns så pass bra. Tycker faktiskt jag varit väldigt duktig på att hålla emot springbegäret senaste tiden. Men man blir ju det när man fått smaka på vad som annars kan hända. Och man inser att det bara är oproffsigt att köra på utan att tänka. Så det blev till att åka bil till jobbet med bara en väska dvs inte massa ryggsäckar och påsar med ombyteskläder. Det blev också en trevligt frukost som vi tog med oss till jobbet.

Fredag När jag skulle köpa yoghurten på caféet så ville jag egentligen ha cocos-yoghurt. Frågade om det fanns men hon som jobbade sa att hon bara hade jordgubb. ”Ok men då tar vi det, det blir bra.” Och så ställde hon fram Framboise. ”Aha, det var hallon ni hade?” frågade jag. (jag gillar jordgubb mycket mer). ”Nä” sa hon. ”Det här är jordgubbe”. Man ogillar ju egentligen människor som ska mästra andra, men jag som hade femma i franska kunde bara inte hålla mig. ”Nä men framboise är hallon. Fraise, det är jordgubb, hade ni det också?” ”Nänä, det här ÄR jordgubb alltså” fortsatte hon. Var oerhört sugen på att googla fram en översättning som bevis, men hon var gullig, det var tidig morgon och folk på kö. Men framförallt, tanken på att vara en mästrare, den gillar man inte. Bara att släppa, gå vidare och lämna bärdiskussionen bakom mig. Avslutade med ett ”Jaja, det blir bra, vi tar två såna där hur som helst”. Två hallon alltså! skrek dock min inre franskalärare. För den som vill dubbelkolla, klicka här.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Eva #
  december 7, 2012

  Hahahaha. Jag hade oxå femma i franska så jag kan bara instämma att framboise är hallon 😉
  Ja, ibland är det bra att välja sina strider men ibland är det j-vligt svårt att hålla emot 😛

  • december 7, 2012

   Eller hur…motvilligt tvingades jag göra det…

 2. december 7, 2012

  Lite som Eva var inne på fast i en annan variant, ”Never argue with idiots, they drag you down to their level and beat you with experience”. Jag som aldrig läst franska hade köpt det rakt av 🙂 Trevlig helg!

  • december 7, 2012

   Hahaha, trevlig helg du med!

 3. december 7, 2012

  Men näää, åååå, vad jag hade blivit irriterad! Pucko, lär dig vad du säljer liksom! Hon får väl åtminstone vara smart nog och erkänna att hon inte kan franska. S-U-C-K.
  Men trevlig helg förresten! 🙂

 4. MagnusN #
  december 7, 2012

  Ha, det där visste till och med jag som knappt kan nån franska, tack vare belgiskt hallonöl (som dock inte tillhör favoriten, men är lätt att komma ihåg). Du kan ju ha webbsidan i beredskap nästa gång du går in i affären om problem skulle uppstå igen…

  • december 7, 2012

   Hallonöl! Jag får tipsa tjejen på caféet om det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS