Info

Jag har hört många säga att de inte tycker att hemmastyrka räknas, att de liksom inte tycker det känns som ett riktigt träningspass. Kan på ett vis hålla med. Det är ju något med att se andra svettas, det liksom smittar av sig på en själv. Och så känns det som man tränat fastän man knappt gjort det. För helt ärligt, går man till SATS, det är rätt många som bara står där och… hänger? Dricker lite ur en vattenflaska? För egen del så räknas verkligen hemmastyrkan, kanske för att det är majoriteten av styrkan jag kör. Jag hinner inte stå och hänga med en vattenflaska på SATS.

Ikväll blev det magstyrka och rygg. Benen får vänta lite till, är ännu lite försiktig med tanke på foten. Men sen när jag kör igång med det mer, så kan jag nog ändå fixa det mesta hemma, i och med att vi har en skivstång. Hur som, körde som sagt mage på gymbollen. Fick sällskap.

Torsdag Och så blev det chins! 85 stycken.

Torsdag Efter detta så blev jag så otroligt hungrig, trots att jag ätit middag. Så jag stekte lite ägg.

Torsdag Kände mig som en bodybuilder som först styrketränade, och sen bara helt självklart drog fram tre ägg ur kylskåpet. Istället för stekta ägg blev det till slut äggröra.

Torsdag Magnifique!

Kommentarer

6 kommentarer

Post a comment
 1. december 6, 2012

  Jag kör också nästan enbart hemma så det räknas definitivt! Dock är det lättare att få till riktigt tunga pass på gymmet. Men iofs så är det ju kanske inte den typ av styrka en löpare behöver mest av heller.

  • december 7, 2012

   Nä precis. Vi ska ju inte bli tyngdlyftare. Men jag borde dock få till lite hårdare benträning.

 2. december 6, 2012

  Vad är SATS för något?

 3. december 7, 2012

  Definitivt hemmastyrka. Jag kör nästan all styrketräning med den egna kroppen som motstånd + lite kettlebells och några hantlar. För 10 år sedan gick jag på gym 3 gånger i veckan, och visst, stark blir man på gym, men av funktionell träning får du en helt annan sorts styrka. Att ”låsa fast sig” i olika maskiner lär inte musklerna samarbeta på samma vis som om du tränar fritt, och gärna många muskler involverade samtidigt. Därmed inte sagt att det är dåligt att gå på gym. Men tränar man hemma så kan man inte skylla på tidsbrist. Man har ”alltid” 20 minuter över för lite styrketräning. 🙂

  • december 7, 2012

   Precis! För min del så blir det hemmastyrka eller… typ inget. Eller åtminstone väldigt lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS