Info

SöndagSöndag Kall decembermorgon. Åt frukost och värmde mig lite innan det var dags att ge sig av på ett efterlängtat långpass. Sen Berlin Marathon har jag bara kunnat springa två ynka pass som jag kan klassa som långpass, pga fotskadan med tvångsvila som resultat. Men idag var det alltså äntligen dags. Inte för ett jättelångt men 25 km har Pekka ok:at den här helgen.

Söndag På med varma kläder. Ylletröja, yllestrumpor och windblocker-tights. Och så vindtät jacka, jättevantarna och mössa – jag gillar såna här tofsmössor väldigt mycket. Så bra att slippa ha gummisnoddar som sliter på håret. Sen iväg mot Lidingöloppsstarten. Började med första milen av Lidingöloppet, oerhört knöligt på Koltorpsfältet men jag tog mig fram. Sen när jag kom fram vid Kyrkviken och såg vassen, solen, gnistrande snön och I´m waiting for the man kom på i lurarna, höll jag på att spricka.

Söndag Ut mot Elfvik. Sicket galet fint väder. Jag har fått harva på i rätt dåligt väder på sistone, sist jag minns att det var fint så var jag sjuk, satt och snorade och stirrade ut genom fönstret. Också mycket lättare att springa idag då folk har gått man ur huse för att njuta av snön, och därmed har trampat upp bra för oss löpare. Kände mig lätt på stegen, bra fäste. Ända ut till Elfviks gård och sen tillbaka. Stannade när klockan visade på 25 km. Snittfart 4:45/km.

Söndag Nästan lite sommarkänsla, minus snön på bryggan då.

Söndag När jag stod där och stretchade så kom min mamma och syster promenerandes med lillplutten i vagnen. Jag hade även sprungit förbi dem ett tag tidigare men det var knappt att de såg att det var jag, förrän jag viftade med mina jättevantar.

Söndag Enligt mig ska man antingen springa fort, eller ligga såhär i en vagn.

Nu hoppas jag att foten tycker långpasset var lika skönt som jag. Det kändes bra medan jag sprang men foten får väl suga på karamellen ett tag.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. december 2, 2012

  Wow! Härligt väder för ett långpass! Nästan så att bilderna väcker vårkänslorna inombords. Schysst snittempo. Håller tummarna för att foten gillar vad den känner. God advent, eller vad man nu säger;-)

 2. Saga #
  december 2, 2012

  Ser underbart ut! Vad har du för windbreakertights? Har du underställ under?
  Jag sprang bara 8 km i dag (samma temperatur som hos dig) och var inte alls nöjd med mina vindtights. Höll på att frysa låren av mig och fick nån sorts köldutslag som inte vill lägga sig. Tacksam för tips!

  • december 2, 2012

   Hej Saga! Nej, jag hade inte underställ under. Jag har ett par bra windblockertights från Casall som jag sprang i en massa förra året, aldrig med underställ under. Kolla här: http://store.casall.com/se/womens/bottoms/tights/windblocker-tights.html
   Men om du fått köldutslag så är det ju bättre att vara på säkra sidan och köra med underställ också…

   • Saga #
    december 2, 2012

    Tack för infon och länken! Det ser lite bättre ut nu, så jag får nog inga bestående men 😉
    Men dina tights verkar helt klart rejälare än mina, ska kika närmare på dem. Gillar inte att ha dubbla lager på benen, känns så bylsigt.

 3. Jessica #
  december 2, 2012

  Ser underbart ut! Vad har du för jacka på dig när du springer i den här kylan? Jag håller nästan jämt på att frysa ihjäl när det är ner mot -10 grader och kallare. Kanske jag som springer för långsamt!:)

  • december 2, 2012

   Jag har en superbra jacka från Nike: Nike Vapor 5 Max. Under den har jag ylletröja från Icebreaker som ju finns på Löplabbet. Och så gäller det ju att pinna på fort!

 4. december 2, 2012

  Vad kul det är att läsa! Här är det inte snö ännu, men kallt är det.Undrade vilka skor du har eftersom det är ett problem här att så snart det blir halt, vill jag helst inte springa ute (förra året var det perfekt tom 2 veckor innan Dubai marathon!).

  Fortsätt med dina inlägg – såå himla roligt och inspirerande att läsa.

  >> justrunningaround.wordpress.com <<

  • december 2, 2012

   Hej! Men så trevligt att höra, tack! Nu när det är halt så springer jag med Icebug BUGrip Anima. Sprang en hel del med dem förra vintern och tycker de funkar superbra. Ibland kör jag även dobbar som jag bara drar på mina vanliga dojor. Vi hörs, ska kolla in din blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS