Info

En märklig grej med att leva ihop med en löpare av Toves kaliber är att man kan få för sig att man är lika bra på att springa själv.

Det kan yttra sig på flera sätt. Som när Tove kommer hem efter att ha sprungit 1,5 mil före frukost och jag tittar upp från tidningen med munnen full av croissant och kommer på mig själv med att säga ”Kort morgonpass idag?”. Eller som när någon av Toves löparkompisar berättar att hen sprungit en halvmara på t ex 1,45 och jag hånskrattar inombords, trots att jag själv har svårt att hasa fem kilometer på under en halvtimme. Eller som när jag håller detaljerade utläggningar för olika personer om hur kroppen reagerar under sista milen av ett maraton, trots att det närmaste jag kommit ett maraton är vid ett cafébord intill banan i Berlin.

Det är en härlig känsla att se sig själv som en av Sveriges främsta löpare utan att träna mer än max två gånger i veckan. Att jag är helt slut efter att ha sprungit några få kilometer i femminuterstempo rubbar inte min självbild. Nejdå, senast hann jag knappt komma ner i normalpuls efter min trekilometersrunda innan jag började klaga på folk som tycker det är krävande att köra långpass.

När allt kommer omkring är det nog ändå det här som är det bästa med Toves löpning. Att den räcker åt mig också.

 Min och Toves respektive träningsmängd återspeglas också i antalet löparskor.

Kommentarer

12 kommentarer

Post a comment
 1. elinaeels #
  november 7, 2012

  Hahaha! Mycket roligt! Jag läste upp det för min sambo och vi skrattade gott!

 2. november 7, 2012

  Haha, fyndigt och roligt!

 3. Mia #
  november 7, 2012

  Ha, ha underbart inlägg!! Har lite samma känsla av att läsa hennes blogg.

 4. Karin #
  november 7, 2012

  Underbar reflektion. Allvar men med glimten i ögat. Gilla på det.

 5. NIKE #
  november 7, 2012

  Ha ha ha ha – vilken HÄRLIG karaktär! Du får gärna gästblogga igen!

 6. caroline77 #
  november 7, 2012

  Jag älskar detta inlägget!

  Måste fråga Tove en grej som jag undrat länge; vad driver dig att springa på en sådan hög nivå? Visst finns det många olika anledningar att springa. Själv har jag lager av motiv. Först är det en omedelbar belöning när jag kommer ut på ett
  pass i form av frisk luft, rörelse och säkert någon signalsubstans. Tankar om hur jag leder mig själv till det som också är nyttigt och vackert. Naturen, och att jag blir balanserad. I längden är det att jag kommer i mina favoritjeans, och kan äta det jag tycker är gott. Men jag går ju inte ut 04.45. Så vad driver dig att göra det, Tove? Det skulle vara väldigt intressant att höra.
  Vill också säga att jag uppskattar din blogg oerhört mycket. Varenda inlägg är top notch. Kram

 7. Cecilia #
  november 7, 2012

  Haha som jag väntat på detta inlägg! Underbart, jag ler fortfarande stort nrä jag skriver den här kommentaren! Håll hårt i Olle Tove! Jag hoppas jag hittar min egen Olle snart…

 8. Elin #
  november 7, 2012

  HA! Jag sprider löpningens gospel till alla som vill – och för all del inte vill – höra, som om det vore jag som sprang alla dessa mil. När jag i själva verket läser den här bloggen betydligt mer än vad jag kutar själv.
  Fin inspiration.

 9. Saga #
  november 7, 2012

  Det här inlägget gjorde min dag! Fy, vad kul! Jag ligger ungefär på din nivå, Olle, men tom JAG har kommit på mig själv med att hånle inombords åt folk som springer på 1.45. Bara för att jag läser Toves blogg! Vad jag vill ha sagt är att hennes löpning räcker åt många 🙂

 10. november 7, 2012

  Olle, jag är med dig.

 11. Maria #
  november 7, 2012

  Kul! Förstår att ni aldrig behöver bråka om att löpningen tar för mycket tid…För mig funkar bloggen som spark i baken, kan Tove springa 15 km kl 5 en mörk novembermorgon så kanske jag också tar mig ut 5 km på lunchen.

 12. Ida #
  november 7, 2012

  Haha, vilket fantastiskt inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS