Info

Igår kväll insåg jag att jag ju faktiskt skulle kunna hinna med ytterligare ett löppass innan behandlingen av min fot kör igång. Men i så fall skulle jag få kliva upp riktigt tidigt här på tisdagsmorgonen för att hinna med. Därmed åt jag ett par mackor innan jag la mig igår kväll och förberedde exakt allt som hör morgonen till – för att kunna springa längre och få lite pluspoäng på hemmafronten. Till exempel la jag fram alla kläder, ryggsäckar, frukter och läxor till barnen i fina högar:

 Kändes lite som att man skulle med ett tidigt flyg från Arlanda när klockan ringde imorse. Unnade mig tio minuters snooze men sen var det dag att kliva upp och ut i mörkret.

 Sprang till Koltorp och fram till Stockby. Hade hoppats att 3km-slingan vid Stockby skulle vara tänd men det var för tidigt, tror den tänds först kl 06.00. Så jag fortsatte istället på Lidingöloppets första mil. Runt 05.15 dök plötsligt en man med gåstavar upp ur mörkret och gastade “God morgon!” Trevligt med lite sällskap, även om ett ”God natt” nästan hade känts mer på sin plats. Gud vad jag kan förundras över människor som orkar kliva upp så tidigt för att . Annars var det bara jag, pannlampan och det kompakta mörkret i skogen. Och två rådjur vars ögon lystes upp av lampan. Det var varmare än jag trott, fick ta av mig jackan och knöla ihop den runt min fula midjeväska.

 Sprang förbi Kyrkogården på vägen tillbaka mot Kyrkviken. Så vackert med alla ljusen som fortfarande brann. Jag fortsatte längs vattnet ut mot Elfvik. Aningens aningen ljusare, men egentligen fortfarande kolsvart. Vände tillbaka hemåt efter ett par km då klockan började bli mycket. Blev totalt 17 km. Nu löpvila i fem dagar… gaaaah! Ni andra kan väl springa för mig så länge? Jag själv får köra fullt fräs på magen och armarna under tiden.

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. Elina #
  november 6, 2012

  Mannen på stigen förundrades säkerligen av dig. ”Hur kan någon vara ute och springa så här tidigt på morgonen/ sent på natten”, tänkte han troligen. 🙂 Lycka till på din vila!

 2. Sara #
  november 6, 2012

  Fråga, vill inte göra påhopp men funderar över om du känner att du har ett sånt förhållande till löpningen eller om den ibland blir styrande? Exempelvis.. vad var syftet med att springa så tidigt på morgonen? vad gav träningen för effekt? Syre? styrka? uthållighet? Lugna psyket? …

  • november 6, 2012

   Haha, förstår mycket väl din fråga, ingen fara. Det kan tyckas vansinnigt absolut. Särskilt för folk som hatar att springa på morgonen. Men saken är att jag alltid går upp tidigt så för mig är det inte så stor skillnad på en timme hit eller dit. Och är det morgnar då jag inte känner för det, så går jag helt enkelt inte upp. Svårare är det inte. Just idag var det lätt att kliva upp eftersom jag inte kommer kunna kuta på några dagar. Beroende eller ej, jag älskar att springa, punkt slut. Och sen allt det ger, det får bli ett eget inlägg någon gång men några saker är ett lugn, energi, styrka.

   • Sara #
    november 6, 2012

    Det är ok, jag är endorfinberoende och skulle springa alla timmar på dygnet om jag kunde för känslan skull! Bättre än allt.

 3. Sara #
  november 6, 2012

  sunt förhållande ska det stå…

 4. november 7, 2012

  Tänder de inte förrän 06:00, vad är detta? För övrigt är 17 km en favoritsträcka, liksom, 2.5, 5, 7, 9 och 12 km – med åren är vissa sträckor roliga, andra inte, tänkvärt och sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS