Info

 Oftast brukar jag vila dagen efter mina långpass. Men eftersom det kommer bli ofrivillig vila i fem dagar i och med behandlingen av foten här i veckan, så körde jag ett lugnt pass här på morgonen. Att jag hade ett par nya skor att testa gjorde mig ännu mer sugen på att stiga upp i mörkret trots regndropparnas sövande effekt. Vad är det för skor? Jo Inov-8 X-talon 190. Ett par väldigt lätta off trail-skor.

 Jag promenerade ner till Grönsta på dobbarna, klonk klonk, kanske inte skorna man tar på en långpromenad. Väl nere så kutade jag sista milen på Lidingöloppet. Benen lite trötta, dels för det var tidig morgon men också efter gårdagens 33 km. Men jag såg det mer som en återhämtningsjogg så fart var inget krav idag. Skorna då? De sitter otroligt skönt på men gissar att de funkar bäst på oss med ganska smala fötter. Bra grepp men poängen med dem blir nog tydligare när man springer på mer terrängartat underlag än Lidingöloppsspåret. Bäst kändes de när jag sprang genom hala högar av löv. På tal om löv, skogen nuförtiden – den går inte av för hackor. De här röda haven av löv, så himlans vackert. Jo, en skillnad för egen del vad gäller de här skorna är att häldroppen bara är 3mm. Även om jag annars springer en hel del med lätta skor som Adizero Adios så har ju de ändå en häldropp på ca 11mm. Men det kändes bra! Ser fram emot att springa med dem när det börjar bli lite halt i skogen.

 Efter 7km började det ljusna och jag kunde stänga av pannlampan sista biten. Tio lugna, sköna km. Sen snabbt hem till en ny dag.

 Vi ses.

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. Sofie #
  november 5, 2012

  Hej! Ville bara lämna en liten kommentar och främst tacka för en sjukt inspirerande blogg. Hittade din sida av en slump när jag surfade runt för att hitta inspiration för mig själv, för mitt nya tränings intresse, löpning. Jag är tjejen som allt tränat, men aldrig sprungit. Men nu har jag börjat satsa, då jag lite lätt ofrivilligt blev anmäld till Göteborgsvarvet 2013:-). Sen undrar jag lite hur du tänker kring mat, hur äter du? Äter du annorlunda med tanke på när på dygnet du ska löpa? Hur laddar du? Äter du mellanmål? Har nämligen märkt hur isf min kropp är känslig för att det ska finnas bränsle i magen, lagom, inte för mycket! Man lär sig om sin egna kropp hela tiden! Lite nyfiken på ditt grötrecept oxå:-) Lycka till med rehab av din fot (verkar ju gå bra framåt) och fortsätt med dina härliga texter och stora driv för löpningen!!!!

  • november 5, 2012

   Hej Sofie! Vad roligt att du hittade hit! Vad gäller maten så tänker jag inte så mycket utan äter i princip allt. Jag äter ordentlig frukost, lunch och middag (kött, fisk, fågel, vego, grönsaker, kolhydrater dvs ingen specialkost på ngt vis). På fm brukar jag försöka komma ihåg att äta en frukt, detsamma på em. Om jag ska upp tidigt och springa så brukar jag äta ett par mackor på kvällen, eller lite fil. Tja, ungefär så. Gröten kör jag fiberberikad och medan den kokar stoppar jag ner frysta bär som jag alltid försöker ha i frysen. Du, lycka till med löpningen! Det blir bara roligare och roligare…

 2. Eva #
  november 5, 2012

  Bra skor det där Tove! De har jag med! Verkar som om vi gillar samma skor 😉
  Funkar perfekt i riktig terräng. Har sprungit mina långpass på 26 km i dem och kommer även använda dem i vinter om det blir snö.
  Skönt att läsa att det går framåt med foten och att terräng funkar precis som det gjorde för mig. Kram.

  • november 5, 2012

   Ja det verkar så, kanske har liknande fötter! Tyckte de kändes väldigt bra men lite överkurs för Lidingöloppet där Adiosen funkar lika bra nästan. Ska testa dem i vinter, jag körde annars mycket Icebug Anima med hårda dobbar när det var isigt förra vintern. Tja, det går både fram och bakåt med foten helt ärligt… Nu blir det några dagars uppehåll för behandling, sen hoppas jag så att svullnaden släpper. Springa gör jag ju ändå så länge det inte gör ont medan jag kutar. Kanske hör av mig med några PF-frågor på mailen snart igen… Hälsa NY!

   • Eva #
    november 5, 2012

    Exakt! Sprang LL i år i ett par uttjänta Adios som jag slängde efteråt.
    Och ja, jag har kört mycket i Anima, både den odubbade och den dubbade. Du ser vi gillar samma skor!
    Du får mer än gärna höra av dig om foten – lycka till med behandlingen!

 3. Mike #
  november 5, 2012

  Helt otroliga sträckor du lägger under dina fötter. Men det är inspirerande! När jag har en träningsintensiv vecka bakom mig och undrar över mängden brukar en snabb uppdatering från Tove konstatera att less INTE är mer 🙂

  Hoppas behandlingen går bra, du är snart på fötterna igen. Pepp!

  • november 5, 2012

   Haha tack Mike, just nu tycker jag ändå att jag ligger på alldeles för få km pga den jäklans foten… Men tack snälla för peppet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS