Info

 Åkte tidigt från Göteborg. Läser att NY Marathon blivit inställt. Sicken downer. Jag tänker på alla som tränat hårt och satsat mot detta, att liksom inte få det där efterlängtade crescendot. Men såklart fattar man att de ställde in, jag tycker egentligen det var konstigt att de inte bestämde sig tidigare för det. Vi åt lunch på McDonald´s och spurtade vidare mot Stockholm.

 Bytte om till springkläder så fort vi kom innanför dörren för att hinna kuta medan det ännu var ljust. Precis när jag gav mig av kom en hagelskur följt av ösregn. Aha, nä du vädret, så lätt är det inte, såklart jag ska springa. Och fort ska det gå.

 Joggade ner på gräset till Kyrkviken. Idag var det dags för tempopass. Jag satte av. Sprang först 10 km i stöten – de första fem gick på 4:20/km och resterande fem på 4:15/km (jag gillar att nollställa klockan och splitta tiden på 5:or). Två minuters vila och därefter ytterligare 5 km som gick i 4:09/km. På slutet passerade jag Kyrkogården (på asfalt, förlåt foten) där det var fullt av människor för att tända ljus i skymningen. Allhelgonahelgen är så fin, och sorglig. Tänkte på barndomsminnen från mormor och morfar i Västerås när jag flåsade förbi.

 Kändes faktiskt riktigt bra idag, skönt med fart. Foten ok. Saken är dock att den fortfarande är lite svullen och hård på undersidan så i nästa vecka ska jag genomgå en behandling. Det innebär att jag inte kommer få springa på sex dagar så jag passar på nu innan. Ångest över det? Nä inte så mycket faktiskt, det känns ok. Jag har faktiskt insett att man inte tappar så mycket på lite vila, springet finns där i benen. Men trist är det såklart. Det blir så tomt när jag inte får kuta och andas och bli genomtrött.

 Sen promenad hem. Och där: brasa. Och lördagkväll!

 Au revoir.

Kommentarer

5 kommentarer

Post a comment
 1. Ida #
  november 3, 2012

  Snabbt sprunget! Hoppas behandlingen går bra så du kan köra på snart igen 🙂

  • november 3, 2012

   Tack Ida! Lite tjatigt med foten men det är tyvärr en envis åkomma den här plantar fasciit. Glöm inte köra fotstyrka och tåhävningar!

 2. november 4, 2012

  Hello.

  Du är snabb, grymt snabbt. Själv tycker jag det går undan riktigt bra när jag pressar och kommer under 5:30 min/km. 🙂

  En sak jag funderat på när jag några gånger besökt din sida, är varför du gör så himla mycket pull-ups? (chins kallar du det visst) Är det bara en storfavorit, eller har du upptäckt att det ger fördelar i löpningen?

  Hälsningar från Finland,
  Mikael

  • november 4, 2012

   Hej Mima! Trevligt med besök ända från Finland! Nej, chinsen har inte med löpningen att göra egentligen. Jag gillar att göra chin-ups för jag gillar att vara stark (obs! Pull-ups är lite annorlunda, då har du knogarna mot dig. På chin-ups har du fingertopparna mot dig) Men jag har faktiskt märkt att chins är riktigt bra för magmuskulaturen – och det i sin tur är ju faktiskt bra för löpningen. Har du ingen stång så skaffa en, riktigt skönt att bara hänga i också och stretcha ryggen!

   • november 4, 2012

    Okej. Den detaljen var ny för mig. (Man lär sig någonting alla dagar) Vi brukar prata om armhävningar. (fingrarna mot sig). Då man har knogarna mot sig så är det bara tyngre armhävningar. 🙂
    Jo, vi har en stång på jobbet var jag brukar hänga lite. Skönt för ryggen efter allt sittas framför datorn. (ibland blir det nog några chins med) Har nog tänkt skaffa en stång hem, men det har ännu inte blivit av. Kanske ja får inspiration av din sida, och fixar en stång hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS