Info

 Tillbaka i Skatås. Idag med klocka på armen och med Olle med mig. Fast tanken var inte att vi skulle springa tillsammans för Olle hävdar att jag springer tusen gånger fortare än han.

 Olle skulle springa milspåret och min plan var ett tempopass på 15 km. När jag kör just tempopass brukar jag egentligen försöka springa rätt flackt. Jag satte i alla fall av i bra fart men insåg efter ett par km att det skulle bli svårt att hålla planerad hastighet pga kuperingen. Jag ändrade då planen till 4×10 minutersintervaller.

 Jag körde 90 sekunders vila mellan intervallerna och farten låg på 4:33/km på första tio min, 4:13/km på nästa tio min, 4:28/km på den tredje intervallen och 4:22/km på sista. Inte några fantastiska tider sådär men absolut godkänt i och med backarna, och dessutom med gårdagens 20 km i benen (fördelat på 45 min på första milen och 47 min på andra milen). När vi kom hem stod den här fina lyktan och väntade på oss:

 I övrigt kommer här några bilder från gårdagens Göteborg:

 Vi köpte kaffe på Da Matteo.

 Vi var på min favoritaffär i Göteborg: Artilleriet. Med en rejäl kraftansträngning lyckades jag ta mig ut därifrån utan att köpa en endaste liten pryl.

 Vi tog en öl på Avalon.

 Vi åt middag på Puta Madre. Det kanske inte ser så gott ut men det var det. Långkokslamm med stark god mexikansk sås, bönor och jox.

 Och sen gick vi på bio och såg Palme-filmen. Åh herregud så bra den var. Mäktig och fin. Och sorglig såklart.

Kommentarer

12 kommentarer

Post a comment
 1. november 2, 2012

  Vad mysigt det låter, alltsammans! Riktigt höstlov-igt och härligt. Själv drar jag till Rivieran och mitt livs första maraton!!!! Jättejättespännande 🙂

  • november 3, 2012

   Men ah så roligt! Håller tummarna för dig! Premiärmaran tror jag man minns resten av livet.

 2. Em #
  november 2, 2012

  hur ofta springer du kvalitetspass, d.v.s. intervaller, tempo, backe? och hur ofta vanliga distanspass? hur många kilometer ungefär per vecka? många frågor, men jag älskar din blogg, den är så inspirerande och härlig!! 🙂

  • november 3, 2012

   Hej Em! Men tack! Glad jag bli att du gillar bloggen. Här på sistone har jag inte kunnat kuta så mycket kvalitetspass pga min fot. Men annars försöker jag göra det varannan dag och därtill distans. Antal kilometer varierar kraftigt, en vecka i somras låg jag på 19 mil en vecka men det var rekord. Har nog legat runt 10-15 mil ofta. Men som sagt, beror på hur kroppen mår.

 3. Paula #
  november 2, 2012

  NY Marathon inställt!!! Det måste vara ödet!! Du tog med andra ord helt rätt beslut, ur alla aspekter sett!! Heja Skatås!!!

  • november 3, 2012

   Ja galet detta med NY… Mest nöjd såhär med facit i hand är jag med beslutet att inte satsa mot NY med en skadad fot. Då hade jag inte varit glad idag… Skatås, oh yes, det var helt rätt!

 4. Saga #
  november 3, 2012

  Ta det inte fel, men jag hade inte heller velat springa med dig … 😉

 5. Lou #
  november 3, 2012

  Men gudars, så fint! Du besökte de bästa ställena i Gôtlaborg (min hemstad)! Kaffe på Da Matteo är grymt, Artilleriet är nästan farligt att gå in i på grund av alla fina saker, och Puta Madre är som att stiga in i en annan tid och värld. Sån god mat och goda drinkar, dessutom! Låter som ni hade en grym helg i Götet! 🙂

  • november 3, 2012

   Ja det var så oerhört bra dagar i Götlaborg! Men det är det alltid tycker jag. Heja Gbg!

 6. november 5, 2012

  Skatås. denna hemska plats där man som skolgrabb blev tvingad att motionera mot sin vilja. Och varenda gång så regnade det också. Typiskt.

  • november 5, 2012

   Haha, min man får också aningen ångest av Skatås… Men för oss oskulder så är det en bra bana!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS