Info

 Upp i mörkret och på med pannlampan – för idag var det dags för en provjoggtur! Kallt, frostigt och halt ute så detta anser jag vara första vinterdagen. Promenerade ner till Grönsta för att låta foten slippa hård asfalt. Sen en kort sväng i mörkret. Önskar jag kunde säga att jag inget kände men jo, tyvärr gjorde jag det. Sprang dock lugnt och försiktigt. Tog en extrasväng på gräsfältet efteråt och det är väldigt tydligt att ju mjukare underlag, desto skönare för foten. Jag har ännu inte heller listat ut vilken väg jag ska ta vad gäller skor. Många säger rejält uppbyggda och inlägg men saken är att min fot till vardags mår bäst i mina Nike Free 3.0 (just nu). Såklart är det en annan sak när man springer men de senaste dagarna har det känts som att ju mer uppbyggda i hålfoten, desto sämre. Foten verkar just nu vara inne på det raka men samtidigt mjuka. Idag sprang jag i mina Saucony Kinvara som jag inte tidigare gillat men idag kändes de rätt. Det känns bättre när jag verkligen landar på mellanfot/framfot och inte låter hälen ta för många smällar. Vi får se, jag får försiktigt prova mig fram.

 Nu jobb. Observera min fina tygkasse jag köpte på KaDeWe i Berlin!

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Eva #
  oktober 26, 2012

  Ja, precis så var det för mig med! Mjukt underlag och mjuka skor och landa på framfoten funkade men hårda skor, inlägg och asfalt – nope! Bodde typ i mina Nike Free och Merrell Pace Glove (båda svarta så att inte jag skulle bli utskrattad på jobbet och för att kunna matcha lätt). Bra att du provar dig fram. Du kommer hitta din väg tillbaka. Ha en fin helg!

  • oktober 26, 2012

   Detsamma Eva, ha en riktigt bra helg! Skönt att höra att du tror det ordnar sig. Det går ju så segt… Det luriga är just att det går fram och tillbaka så pass mycket, ena dagen bättre för att sedan backa tillbaka osv. Kanske hörs på mailen igen, mina frågor är oändliga, haha.

   • MagnusN #
    oktober 26, 2012

    Så där hade jag det också de två första månaderna efter skadan, ena dagen bra, andra dagen ont igen..blev halvt knäpp av det. Det jag kan säga är att det kommer gå över snart, so hang in there, snart springer du med lätta steg igen 🙂

   • oktober 27, 2012

    Skönt att höra att det är ”normalt”. Men man blir ju som sagt tokig på kuppen. Så jobbig känsla när kroppen har kraften, vilja, orken – men inte foten. Kan man köpa ny fot någonstans??

 2. oktober 26, 2012

  Det låter som att du måste jobba på ditt löpsteg och gå över till framfotslöpning, boka in dig på en POSE-clinic på Bosön, då lär du dig springa utan att få ont. 🙂

  • oktober 26, 2012

   Bra tips, Leif! Får nog bli något sånt sen när foten är helt bra, just nu kompenserar jag nog för mycket.

 3. Henric S #
  oktober 26, 2012

  Kan rekommendera Saucony Cortana som alternativ till mängdträningen. Samma härliga passform och låga häldropp (4mm) som Kinvaran, men lite mer dämpning. Svår att få tag på i Sverige, men finns på Wiggle.com mm. Samma storlek som Kinvaran.

  • oktober 27, 2012

   Ska nog testa de där… tack Henric! Och ha en skön helg, vilket löparväder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS