Info

 Min fot mår inte alls bra. Den behöver vila. Det funkade med nöd och näppe att jag pressade den inför Berlin men träningen var egentligen inte ”hel”, hade foten mått bra hade jag kunnat få till ännu mer kvalitativ träning. På det viset är jag så oerhört tacksam över att det  ändå gick så pass bra och att jag sprang in på 3:00:09.

Jag var hos Pekka idag för att prata om tiden framåt, men mestadels pratade vi om foten. Han tycker det är en dålig idé att jag springer NY, att jag istället borde vila från och med nu, få foten bra en gång för alla för att sedan kunna fortsätta mot nästa säsong med en hel fot. Vill jag bli bättre så måste den bli hel. Och det är klart jag vill bli bättre.

När jag dessutom sprang hem från jobbet idag men knappt kunde springa, ja då insåg jag att jag ju måste vila. Jag ringde min kompis Calle som är en superduktig löpare, fd elitnivå, och han sa samma sak: VILA. Sen vad det innebär vet jag inte än. Om det tar en vecka eller två eller en månad. Om det betyder att jag ändå kommer springa NYCM på en bra tid, eller bara springa det och njuta av stämningen eller helt enkelt springa det ett annat år, det vet jag inte. Jag har bara bestämt mig för att ta hand om foten. För jag vill kunna träna allt sen och jag vill bli bättre. Men först måste foten bli bra, nu är jag bara halv.

Så: det blir inte så mycket löpning på bloggen de närmaste dagarna. Men herrejesus, det blir styrketräning och chins och lite annat jox. Håll ut! Jag ska försöka göra det.

Kommentarer

35 kommentarer

Post a comment
 1. oktober 9, 2012

  Klokt beslut! Förstår att det känns urtrist, men det är det enda rätta. 😦

  • oktober 10, 2012

   Buhu, det är så tråååkigt. Och det är bara första dagen…

 2. oktober 9, 2012

  Bra. Jättetråkigt just nu såklart, men jättejättebra. Nya fantastiska saker kommer hända. Heja dig!

  • oktober 10, 2012

   Åh tack. Ja på något vis så måste jag fixa detta om jag ska fortsätta och komma vidare. Hur ofattbart trist det än är!

 3. oktober 10, 2012

  Det låter klokt. Även om det såklart är väldigt tråkigt 😦 Men i slutändan är det förmodligen väldigt värt det!

  • oktober 10, 2012

   Jag försöker tänka så. Jag har ändå plågat foten en del redan… Dock klättrar jag redan på väggarna!

 4. Viktoria #
  oktober 10, 2012

  Bra beslut att ta hand om foten, och att lyssna på kroppen. Jag lyssnade inte på min kropp och sitter här med diskbråck …

  • oktober 10, 2012

   Nä din stackare! Hoppas du snart blir bättre. Det är bara så trist att lyssna på kroppen. Och man kan ju inte heller lyssna på den jämt så det är inte alltid lätt att veta. Men nu är det så tydligt att jag m å s t e.

 5. MarieV #
  oktober 10, 2012

  Gör andra saker! Jag läste om Karl Dyall som trodde att hans danskarriär var över (foten!) men började med crossfit, och både dansar och tävlar i crossfit numer. Om du inte rör dig (ordentligt) kommer du troligtvis få rejäl abstinens med tanke på mängden du springer.

  • oktober 10, 2012

   Se där! Jag kanske kan satsa på att bli chin-ups-mästare? Det känns bara osannolikt att jag någonsin kommer slå denna dam, i alla fall om jag fortfarande ska köra långdistanslöpning, haha: http://www.aliciaweber.com/

   • MarieV #
    oktober 11, 2012

    Åh himmel!? det är hon med det vansinniga leendet va!?

   • Tove #
    oktober 11, 2012

    Ja! Om man ser sådär galen ut på kuppen så satsar jag nog på ngt annat…

 6. MagnusN #
  oktober 10, 2012

  Vila hårt! Håller en tumme för foten.

 7. sophie #
  oktober 10, 2012

  klokt så klokt, ser fram emot styrke inläggen!

  • oktober 10, 2012

   Bra! Ja nu får det bli full sprutt på annat så länge!

 8. oktober 10, 2012

  Klokt beslut! Man måste ta hand om sig själv och sin kropp! Men förstår att det kan kännas frustrerande. Ska bli kul att fortsätta följa dig i rehabiliteringen och håller tummarna för att foten läker som önskat!

  • oktober 10, 2012

   Tack Elina! Ja till slut så säger inte kroppen bara till, den SKRIKER till en – och då är det svårt att inte lyssna…

 9. oktober 10, 2012

  Kloka om än väldigt tråkiga råd. Men så är det, foten blir aldrig bra om den inte får ta igen sig, men åhh vad tråkigt det är att vila.

  • oktober 10, 2012

   Ja du har ju precis fått göra detsamma. Kul att det gick så pass fort för dig att bli bra. Bävar för att detta kan ta längre… men vi får se! Snart så!

 10. Eva #
  oktober 10, 2012

  Tråkigt med din fot. Har precis hittat din blogg så jag vet inte vad det är som är fel med foten? Har själv haft fotproblematik detta året och ska även jag springa ING NYC Marathon. Å vilken tid du gjorde på Berlin – hatten av!
  /Eva

  • oktober 10, 2012

   Hej Eva! Jag har inflammation i plantar fasciit (ibland kallat hälsporre). Vad hade du för problem med din fot? Vad kul att du ska springa NYCM! Kollade in din blogg och ser att du ligger i hårdträning. Jag vettisjutton om jag kommer kuta nu, beror på hur det utvecklar sig. Vill framförallt bli hel igen så jag kan köra full fart inför nästa säsong men håller tummarna hårt för NY lite till.

   • Anonym #
    oktober 16, 2012

    Ja, det var först en bristning i en stortåsena som sen ledde till just plantarfasciit precis som du. Nu är foten nästan helt ok men det har tagit lång tid. Har typ testat allt och vet nu vad som funkar för att jag ska bli bra i alla fall. Håller tummarna för att det löser sig för dig å att du får starta den 4/11!

 11. ida #
  oktober 10, 2012

  Det låter som ett väldigt klokt beslut av dig. Du har verkligen tränat mycket och intensivt en period, så din kropp och speciellt din fot kommer nog bli väldigt nöjd med lite vila 🙂 Vem vet, du kanske får värsta toppformen inför NYCM om du vilar lite xtra!

  • oktober 10, 2012

   Ja jag tror att det på något vis är bra för hela kroppen, trots att jag annars känner mig väldigt pigg och i form. Man får tänka så, att man ger kroppen lite välbehövd semester…

 12. anette #
  oktober 10, 2012

  Helt rätt!! jätte tråkigt såklart – men det är helt klart det rätta beslutet. Det kommer många maror framöver! Styrkekramar till dig!

  • oktober 10, 2012

   Tack Anette! Ja lite så är det jag tänker; maror kommer det många men jag har bara en vänsterfot.

 13. oktober 10, 2012

  Aj med foten. Cykla, simma och styrketräna under vilan. Speciellt simningen tränar andning och syreupptagningen upplever jag. Har precis vilat tre veckor från löpningen p.g.a. en skadad häl. Till min stora förvåning var jag bättre löpmässigt efteråt.

  • oktober 10, 2012

   Hej Jonas! Alltid skönt att höra om andra som varit skadade…och snabbt är tillbaka! Bra tips. Även om jag starkt ogillar simning så får det bli sånt om detta bli långvarigt. Denna vecka blir det dock mycket vila och sen får jag se hur det känns. Hoppas hälen håller framåt för dig!

 14. Saga #
  oktober 10, 2012

  Känner jättemycket med dig!! Se till att ta riktigt väl hand om foten, du kan nå oanade höjder om du bara får ordning på den! Och med dina tider är du väl garanterad en plats på nästa års NYCM. Ibland kan det vara bra att få gå och längta efter sina drömmar – då kanske du är så maxtaggad när det blir dags att du överträffar allt 😉

 15. oktober 10, 2012

  Åh vad peppande sagt, tack! Håller med, en del saker ska man drömma länge om, då blir peppet desto starkare! Vi får se hur det går här framåt…

 16. oktober 11, 2012

  Åh, vad tråkigt med foten! Men ibland är det bara att göra som kroppen vill och vila, så kan man ta nya tag senare.
  Löpningen finns ju kvar brukar jag tänka:)
  (Även om det känns olidligt jobbigt med längtan ibland)

  • oktober 11, 2012

   Ja det är ju så tråkigt att det inte är klokt! Men man får hitta på annat kul även om jag känner mig som en löparknarkare som går runt och bara tänker på en sak… Drar det ut på tiden så får det bli cykel och simning men jag börjar med en veckas helsemester för kroppen. Lycka till du också med läkningen!

 17. Mikaela #
  oktober 12, 2012

  Jag tror du kommer att bli ä n n u bättre när du vilat ordentligt. Kroppen får en fräsch nystart och all tidigare träning ligger lagrat i muskelminnet så den bygger upp sig snabbt igen!

  • Tove #
   oktober 12, 2012

   Tack Mikaela, håller tummarna HÅRT för att det är så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS