Info

Jo, ni vet den där tomatjuicen som min mamma hade rivit ut receptet på i lördags? Jag gjorde den igår kväll. Jag och Ruben promenixade till affären och köpte alla ingredienser och sen var det dags. Det hela lät först rätt krångligt, särskilt det här med att skålla tomaterna. Men faktiskt så gick det väldigt fort. Jag slängde ner allt i mixern, tyvärr glömde vi köpa tabasco eller rättare sagt, när vi stod där i affären så var jag helt säker på att vi redan hade 3-4 flaskor hemma så jag ville inte köpa en till. För det är ju så irriterande med såna där saker som man inbillar sig är slut och så köper man nytt – och så öppnar man skåpet hemma och hittar… tre förpackningar med potatismjöl. Jaja, jag kastade ner allt i mixern och brassade igång. När det hela var klart och upphällt i glas så såg det ut såhär:

 Ja som ni ser så blev den inte alls sådär röd och fin ut som den var på bilden. Tror det beror på att jag tog lite för mycket persilja. Sen bjöd jag Olle på ett glas. Han tyckte den var helt ok. Det tyckte inte jag. Den blev inte alls god. Men jag tror verkligen det var pga persiljan. Däremot så kändes den oerhört nyttig så jag svepte i mig allt. Här kan man läsa lite mer om varför det är nyttigt. Ska testa den igen men skruva lite på receptet.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Saga #
  september 24, 2012

  Hej!
  Det finns lite andra studier också som visar att de fria radikaler som produceras under träning stärker cellerna och immunförsvaret. Att de behövs för att kroppen ska kunna anpassa sig till träningen.

  En länk ifall du är intresserad:
  http://well.blogs.nytimes.com/2010/10/06/phys-ed-free-the-free-radicals/

  Sedan sitter det ju inte fel med lite tomatjuice! Men det kan ju vara skönt att slippa oroa sig 🙂

  Stort lycka till i helgen!

  • september 24, 2012

   Tack Saga! Mkt intressant och skönt med olika sätt att se det, ska läsa detta! Jag tror allmänt på att inte ta massa piller och jox utan äta lite av allt och inget i överflöd. Det brukar vinna i långa loppet. Men jag måste få till den där tomatjuicen så den blir god…

 2. Magda Cool #
  september 24, 2012

  Tack för inspirerande blogg!
  Som nyfrälst löpare fick jag av min tränare rådet att dricka rödbetsjuice.
  Inmundigade en halvliter både före Stockholms- och Jubileumsmaran.
  Ska precis som du till stora Äpplet i nov, och du kan ju gissa om jag nu befinner mig i rödbetsträsket!
  Ska jag våga packa en flaska i baggaget som jag checkar in- DET är frågan.
  Vågar inte springa på oprövat fabrikat- ja du fattar…..
  Eller ska jag utmana mina rödbetsdämoner, som IB hade uttryckt det.
  Största PEPP till dig i Berlin, och kom ihåg att ta tävlingsskorna i handbaggaget.

  • september 25, 2012

   Haha, ja det där får du klura ut hur du ska göra. Jag får testa rödbetor helt enkelt. Kul med NY, vi ses där! Jag tar dock en sak i sänder, just nu fokus på Berlin – sen pepp och ladd mot NY…har knappt hunnit tänka på NY än. Oh yes, dojorna i handbagaget! Vi ses!

 3. september 25, 2012

  Är du en sån som inte följer ett recept slaviskt? Den där soppan ser ju ut som en riktig soppa / Mvh Göteborg.

  • september 25, 2012

   Hej GBG! För det första: Jag är verkligen en sån som följer recept till punkt och pricka. Är helt ospontan när det kommer till matlagning. Det luriga i detta recept var ju att det stod 1/2 knippe bladpersilja. Jag hade för det första bara vanlig och hur mycket är ett halvt knippe?! Ja, det var där det gick fel. Och mycket riktigt, det kändes snarare som en soppa.

   • september 25, 2012

    Helt halvt knippe är ju alltså hälften av ett helt knippe. Du delar helt enkelt upp knippet i två lika delar; det ena använder du i soppan, det andra sparar du så länge. / Mvh Per Silja

   • september 26, 2012

    Haha. Men helt ärligt, knippena VARIERAR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS