Info

 Distanspass till jobbet med en extrasväng ut mot Lill Jansskogen. Av någon anledning har jag aldrig sprungit här. Eller jo, jag har sprungit runt här en hel del men mest på asfaltsvägarna, liksom aldrig tagit mig för att springa i skogen. Men idag tog jag en extrasväng i området som har det fina namnet Vårhagen. Kändes som det passade fint såhär i september.

 Att jag aldrig kutat här förut! Jättefint och bra kuperat. Dock var benen trötta, trötta idag. Lät dem bara springa i sin takt utan koll på klockan. Men ändå, trötta var de. Det är så märkligt att jag ofta känner såhär just på onsdagar. Vad är det med onsdagar? En post-trötthet efter helgens långpass? Mittiveckantrötthet?

Sen tillbaka mot jobbet i den ljumma morgonen. Totalt 15 km för mig och benen.

 

Kommentarer

6 kommentarer

Post a comment
 1. Elina #
  september 12, 2012

  Bra jobbat trots trötta ben! Jag försöker springa varannan dag eller tre dagar/ vecka. Men hur går man från det till två gånger per dag? Jag skulle vilja träna mer (och försöker motivera mig till det) men hur la du upp träningen i början för att vänja kroppen skonsamt? Eller har du alltid tränat varje dag? Vill inte riskera skador. I somras sprang jag oftare en period men fick ont i foten/ ankeln. Hur går det med din fot? Har bara nyligen börjat läsa din blogg och gillar den skarpt!! Nu följer jag dig varje dag och inspireras av dina rundor omkring i Stockholm och för din positiva attityd! Cool tjej!

  • september 12, 2012

   Hallå Elina! Vad roligt att du gillar bloggen! Hmm, jag är ju inte alls någon tränare på något vis men jag tror det viktigaste är att öka på mängden successivt för att undvika skador. För egen del så ökade jag på i ganska raskt tempo och för min kropp funkade det i för sig bra men gissar att det är individuellt och beror rätt mycket på hur man sprungit tidigare. Jag hade tränat nästan varje dag i nästan ett halvår innan jag ökade till två pass, och det var nog ändå i snabbaste laget. Lyssna på kroppen, det är superviktigt och jag tror inte på ett recept som funkar för alla. Om du fick ont när du ökade på så betyder det ju något, utgå från din kropp och sätt målen därefter. Min fot är sådär just nu så jag kommer ta det lite lugnare här innan Berlin. Och sen får jag se hur det känns inför NY men jag kommer åtminstone efter det trappa ner en period. Vi hörs, lycka till med allt! Och så håller vi tummarna för att våra fötter blir bättre.

 2. Li #
  september 12, 2012

  Ja min seg dag brukar också vara onsdag eller torsdag.. Det är som att kroppen behöver segheten för att hämta ny kraft för resten av veckans alla roliga löppass! Vad är målsättningen inför Berlin?Är också sugen på att kuta Berlin, men i år blir det Amsterdam!
  Lycka till!

  • september 12, 2012

   Åh målsättningen med Berlin… en dag ska jag sub3 men är inte riktigt redo för det än. Nu när min fot krånglar så vågar jag inte tänka så mycket på tidsmålen utan kommer få se vilket skick jag är i när det är dags. Tyvärr. Hade det inte varit för foten, ja då kanske…om jag skulle ha en bra dag… Vad satsar du på i Amsterdam? Tror det är en riktigt rolig mara!

   • Li #
    september 13, 2012

    Ja det är så segt när man åker på känningar/skada men samtidigt så vill man så mkt.. Är helt övertygad om att du snart kommer ha sub 3 fixat!
    Ja jag har sprungit Amsterdam innan och det är en riktigt kul mara. Sub 3.15 är en drömgräns för mig men vi får se vad det kan bli i år.
    Nu hoppas jag dock att min dumma förkylning jag drog på mig precis innan det var dags för stockholm halvmara ska ge med sig!! Så fortsätt med juicen, det skadar inte att boosta kroppen lite extra.

   • september 13, 2012

    Segt att vara förkyld. Och min fot sätter stopp för Sthlm halvmarathon…
    Men du, stort lycka till i Amsterdam! Håller tummarna för att du fixar 3:15!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS