Info

 Bytte om. Från Acne till Nike på några minuter. Sen full sprutt hemåt för att hämta på dagis. Kände direkt på första stegen att nu, nu är min vanliga andning tillbaka, helleluja! Vet inte vad som hände där ett par dagar, det var nästan som astmakänsla (så som jag tror det är att ha astma eftersom jag aldrig haft det). Fruktansvärt! Att vilja springa och ta i men liksom inte få upp tillräckligt med luft och sen stumma ben på det. Jaja, nu på eftermiddagen kände jag mig i alla fall som vanligt igen. Tänk vilken mardröm om det där skulle dyka upp på ett lopp…

 10 km i in vanliga genomstan-4:54-fart. Jag skulle vilja veta hur mycket ryggsäcken ger i form av muskler och hur mycket den tar i form av tid. Något snille som kan räkna på det?

Jo! Förresten! Jag gick till Stadium och köpte golfbollar på lunchen. Jag fick ju ett bra tips från Magnus som går ut på att man ska rulla en golfboll fem minuter under vardera fot. Detta  för att råda bot på min vänsterfot/plantersena. Otroligt ovant att befinna sig på golfavdelningen! Tyvärr fanns det bara 12-pack golfbollar så jag fick slå till på det fast jag egentligen bara behövde två bollar.

 Men tillbaka på jobbet insåg jag att det var rätt smart att ha många bollar. Då kan jag placera ut dem lite varstans och så fort jag sitter ner så kan rulla lite.

 Sagt och gjort. Hade en stund när jag satt och jobbade vid datorn och då passade jag på att köra lite, kändes väldigt skönt. Helt galet men när jag sen reste mig upp och gick så kände jag inte av foten alls! Vad är detta för mirakelkur? Inte ens när jag sprang hemåt så kände jag något, ingen ömmande känsla som det kan vara i början ibland. Lite senare så kände jag av det igen men hallå, jag har ju bara rullat en gång. Nu ska jag gå och placera ut mina övriga tio bollar här hemma på strategiskt utvalda ställen.

Kommentarer

13 kommentarer

Post a comment
 1. september 5, 2012

  Härligt att det funkade med bollarna! Var det Magnus på jobbet som tipsade?.. Önskar att jag hade fått tipset när jag hade hälsporre, inte en, men två gånger. Jaja, lyckats bli av med skiten båda gångerna med lite Diklofenak och hälkudde. Den kan jag f ö inte leva utan nu och platta skor är inte att tänka på. Rekommenderar en liten tantklack;)

  • september 5, 2012

   Nä det var Magnus Wretblad som tipsade. Du, detta måste vi prata mer om imorgon. Vill veta ALLT om din hälsporre!

 2. MagnusN #
  september 6, 2012

  Golfboll under foten funkar finfint, bra tips du fick där. Har hjälpt mig också.

  • september 6, 2012

   Bra att höra! Det är ju väldigt skönt också. Gratis fotmassage!

 3. Anonym #
  september 6, 2012

  Hej Tove!
  Kul att det funkade med golfbollarna. Bra att göra regelbundet för trötta löparfötter 🙂
  (Se till att kunderna inte snubblar på dem bara).
  Får du fortsatt problem bör du kolla upp det. Det beror ofta på snedbelastning pga ben/höft/rygg/nacke är i ”osynk”.
  Är lite skeptisk till att du ska knöla in grejer in dojjorna. Foten är en sinnrik konstruktion likt en romersk valvbåge inom arkitekturen.
  Byggd för att klara belastning mao. Att avlasta en romersk båge (typ bro) försvagar. Likt foten, ju mer man lastar av desto mer försvagas senor, ligament, muskler osv. Smärta skapas ofta av att andra delar inte är i synk och skapar snedbelastning för fot/fotvalv/framfot.
  Har bra tips på kanon naprapat inom detta som själv är löpare som jag varmt kan rekommendera om du får fortsatt smärta vid belastning.

  Lycka till mot Berlin!
  /Magnus Wretblad

  • september 6, 2012

   Kan golfbollsknepet även hjälpa vid smärta på ovansidan av foten?

   • september 6, 2012

    Oh, jag är inte rätt person att svara på detta… Magnus?

  • september 6, 2012

   Så många bra tips Magnus! Vi hörs vidare på telefon!

  • september 6, 2012

   Vem är denna magiska naprapat? Har samma problem…

 4. september 6, 2012

  ”Professional distance”, valde du just de bollarna p.g.a. den texten? 🙂

  • september 6, 2012

   Uppmärksamt av dig! Såklart man ska ha professional distance.

 5. september 6, 2012

  Apropå löpning och extra vikt så vet jag inte exakt, men jag läste en studie på cyklister och den kom fram till att på en 10 km klättring så gör varje extra kilo en minut. Det är rätt mycket…

  • september 7, 2012

   Ahh, mkt intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS