Info

 På lunchen var jag hos Pekka. Han kikade på foten och konstaterade att det nog kan vara en sån där hälsporre ändå dvs en liten inflammation av plantarsenans fäste mot hälbenet under foten. Jag fick tips om ett inlägg som jag ska tillverka själv (!). Som han sa, med de mängder mil jag ligger på i veckan nu så är det nästan snudd på omöjligt att hålla sig helt skadefri. Men nu är målet Berlin och fokus blir på att träna smart med underhåll och bibehålla det jag har i fart, och sedan börja formtoppa. I övrigt så gjorde vi lite tester och det ser ut som att saker och ting rör sig i rätt riktning. Lite kul om man jämför mina värden idag mot då jag började gå hos Pekka i februari 2012. Jag har 16% förbättrad syreupptagning nu jämfört med då. Och mitt max. benmuskelarbete har ökat med 9%. Det är ju bara siffror på papper men i alla fall kul! Sen vad det betyder för mig i Berlin, det vet jag inte. Som jag skrivit tidigare så har jag sån respekt för ett så långt lopp som marathon, och det är ju bara det andra jag springer. Jag hoppas på att komma ner i tid men det hänger ju också på hur det går med min fot. Vi la upp ett program inför de kommande veckorna. Plötsligt insåg jag att det bara är 26 dagar kvar!

Efter jobbet sprang jag ut till Djurgården. Pekka tyckte att jag skulle köra ett distanspass på kvällen istället för tröskelpass, och jag lydde. Tröskeln och intervaller är lite extra lömska då jag kommer upp mycket mer på framfoten vilket känns värre för foten. Ett par tröskelpass till kommer det bli men jag kommer variera det med tempopass framöver.

Idag ganska tomt på folk ute på Djurgården. Höstigt. Sprang och tänkte på hur jag kände inför Stockholm Marathon. Att jag liksom tränade för ett tidsmål men på träning inte kunde förstå hur jag skulle klara av att hålla det tempot i 42 km. Men det gick. Jag påminner mig själv om det nu, att det faktiskt är stor skillnad på träning och tävling. Just att växla ner i mängd när loppet närmar sig gör ju att formen, förhoppningsvis, kommer fram och man blir sådär riktigt jäkla sugen på att springa långt, springa fort! Så länge ska jag nöta vidare och göra det jag kan för att springa ett riktigt bra lopp den 30 september. Och snälla fot, håll till dess. Jag ska göra ett fint inlägg till dig för att minska belastningen.

 Blev totalt 22 km i 4:51-fart. Sen hem till fina familjen och kyckling i ugn.

 Punkt.

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. september 4, 2012

  Gör du några tåhävningar? Det gör susen om du får besvär av att hamna på framfoten. Det suger ju ganska mycket på vader och fotleder vid framfotalöpning om man inte är van, och då är tåhävningar ett bra bot. Helst excentriska diton.

  Och, dina magrutor gör mig grön av avund!!

  • september 4, 2012

   Ja jag ska bli lite ordentligare med tåhävningarna. Jag brukar göra det i trappan hemma…men det är så trist i trappan. Får ta med mig en bok.
   Obs! Jag spände magen lite här!

 2. Magnus #
  september 4, 2012

  Tips till fotproblem/plantarsena/hälben etc.
  Ta en golfboll. Rulla bollen under hålfot, främre delen av foten etc. 5 min på vardera foten.
  Enklast att göra på jobbet när man snackar i telefon o dyl.
  Kommer ta bort det onda.
  Fortsätt sedan. Bra övning för att stärka foten
  /m

  • september 4, 2012

   Hej Magnus! Vilket bra tips! Det blir golfbollsinhandling på lunchen imorgon.

   • januari 20, 2013

    Aloha! Jag kommer hem och skttoar snart, det e4r ve4l minst sagt min tur nu :-)….annars har vi surfat Kanaha idag, sol och 30 grader…men det e4r det ju iofs varje dag ;-)Kram!

 3. Cecilia #
  september 5, 2012

  Kan du inte visa ditt egenhändigt komponerade skumgummiinlägg?

  • september 5, 2012

   Jo jag får göra det! Inte just nu men jag lovar. Spännande va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS