Info

 Sprang hem från jobbet. 10 km. Vet inte vad det var men idag kändes den tunga ryggsäcken extra tung. Kanske var det värmen. Kanske var det just ryggsäcken, varför var den plötsligt så tung? Kanske var det att jag sprang i ett par skor jag inte använt på länge och som plötsligt kändes alltför klumpiga. Kanske var det bara jag som var kass. Jag vet inte. Tempot var det i för sig inget fel på. Låg i farten som jag brukar när jag springer hem från jobbet. Dessa pass står inte för någon form av kvalité utan fungerar mer som distans att tanka in i benen. Ofta tar jag det medvetet lugnt då jag inte sällan kört kvalité samma morgon. Så nej, det var inget fel på tiden. Men känslan, den var dålig. Foten? Jo, något vajsing är det och det kanske spelade in. Men ju mer uppvärmd jag blir desto mindre känner jag av den/förtränger jag den. Imorgon ska jag till Pekka så han får kika på den. Och så ska jag göra lite tester. Yeay!

Annars så har detta hänt:

 Jag har tagit mer rosa färg i håret. Jag tycker för övrigt det är så trist att alltid springa med uppsatt hår, känner mig så präktig. Funderar på att börja springa oftare med utsläppt hår, mer hippie-style.

 Jag har lagat ärtsoppa.

Ärtsoppan är en av ytterst få maträtter som alla våra barn gillar. Min mamma har lärt mig den. Jag gillar den också, inte minst för att den är så fruktansvärt enkel att laga. Man gör såhär:

Kokar upp en liter vatten och slänger i två hönsbuljongtärningar. Tar fram ett paket 600 g fryst ärtor ur frysen. Häller i dessa i det kokande vattnet. Kokar några minuter. Sen tar man av kastrullen från plattan och mixar det hela med en handmixer. Tar i lite salt och peppar. Klart! Extra gott blir det om man serverar med citron, riven pepparrot och crème fraiche/turkisk yoghurt. Och något gott bröd till. Ett enkelt sätt att få beröm på, värsta bra tipset om jag får säga det själv.

Kommentarer

10 kommentarer

Post a comment
 1. Karin #
  september 3, 2012

  Maträtter som alla ens barn gillar måste man vara rädd om! Måste testa din gröna ärtsoppa.
  Kuta med utsläppt hår är nog skönt och luftigt men tror du inte att håret flyger in i ögonen?
  Eller vänta, man får ju kuta så pass fort att fartvinden slickar håret bakåt 🙂

  • september 3, 2012

   Precis, det kan få en att kuta fortare än någonsin!

 2. Katarina #
  september 3, 2012

  Värsta bäst receptet… som jag glömt bort, tack!! Jag brukar göra en liknande med morot, koka upp vatten plus hönsbuljong, i med morötter som får koka lagom mjuka och så Bzzzz med stavmixern. Också gott med klick tjock youghurt i.

  • september 3, 2012

   Åh så gott det lät – skall testa snarast!

 3. september 3, 2012

  Jag är lite orolig för din fot. Vill förstås inte vara en olyckskorp, men efter några tuffa månader i vintras med hälsporre, så ringer varningsklockorna. Bra att du kollar upp detta nu! Jag hoppas på något väldigt tillfälligt!

  • september 3, 2012

   Hej Louise! Tack för omtanken. Ja ajaj… det kan ju vara så illa…men jag hinner inte med det nu med Berlin och NYC! Håller tummarna.

 4. september 3, 2012

  Så segt med känningar som liksom inte är skador (än). Har man jättegott är det ju lätt att vila, men när det är just känningar tycker jag det är svårare. Trots att det ju är då det ofta är viktigt att vila just för att det inte ska blir en skada. Håller alla tummar för att det verkligen inte är och blir nåt mer än en känning!

  • september 3, 2012

   Precis, håller helt med. Jätteont=vila. Lite ont men inte när man springer samt marathon som närmar sig=löpning? Svårt! Tack Andréa!

 5. september 4, 2012

  Låter nästan som en creme ninon, Tore Wretmans klassiker. Fast jag misstänker att kidsen hoppar över champagnen. 🙂

  • september 4, 2012

   Ja det var ju mitt i veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS