Info

 Ingen löpning imorse vilket betydde en aningen lugnare start på dagen. Så lugnt att Olle och jag bestämde oss för att lyxa till det och köpte leverpastejmackor och kaffe och åt i bilen. Snutkänsla på det vilket vi gillar. På lunchen var det däremot dags för löpning! Med Micke som jag senast skrev om här. Jag gick ner till omklädningsrummet och bytte om. Observera min turistmagväska. I den har jag min kamera som jag drar upp som värsta revolvermannen. Micke var lite sen från ett möte så jag fick vänta på honom en stund i den trevliga korridoren.  Men sen dök han upp! Regnet öste ner och vi joggade iväg till Karlbergsparken. På vägen bestämde vi oss för att köra 400-metersintervaller på grusbanan som löper runt fotbollsplanen för den är prick 400 meter runtom. Ahh, det var länge sen jag körde just 400-ingar, lite nervöst.  Ja, det var en rätt bedrövlig syn – men som jag sagt förut; ju sämre väder, desto bättre pepp! Vi var ensamma förutom ett gäng herrar som så smått värmde upp och jag var lite nyfiken på vad de var för några. De såg liksom inte så sportiga ut, mer korpfotbollskänsla. Obs! På bilden ovanför är det alltså inte en av dem, utan Micke. Han ser ju väldigt sportig ut. Vi körde igång. Första klockade jag på 1:20 min dvs snittfart på 3:15/km. Micke lite före mig. Mina sju följande intervaller hade snittfarten 3:13/km, 3:20/km, 3:17/km, 3:22/km, 3:15/km, 3:22/km och sista dalade ner till 3:27/km. Men åh, det kändes bra! Skönt att verkligen få upp farten lite. Och extra bra att ha en hare framför mig som pushar. När vi var klara så frågade jag en kille som stod med paraply och tittade på herrarna som hade börjat springa 3 km i rätt behaglig fart runt banan, om han kunde ta ett kort på mig och Micke. Han såg lite besvärad ut och sa att han behövde koncentrera sig på killarna och att det var jätteviktigt. Jag sa ok, absolut, det gör inget, vi tar kort själva, ingen fara. Men när gänget precis hade lubbat förbi oss så sa han plötsligt att det gick bra att ta kort åt oss. Då informerade han oss om att de var poliser så det kanske var någon slags konditionstest? Jag som älskar polisväsendet i alla dess former (helst svenska dåliga polisfilmer) blev oerhört nyfiken och nöjd med inramningen av passet: ösregn och poliser! Såhär såg vi i alla fall ut efter våra 8 400-metersintervaller. Jag vill också informera om att Micke inte är en vanlig kille. Jag trodde först det och blev så knäckt av att han är så snabb som han är. Nu berättade han för mig att han tränade för att komma med i landslaget på mountainbike när han var yngre. Men hallå, då startar man ju i en annan liga. Och 2003 sprang hann Hässelbyloppet på 36:40. Inte för att jag misstrodde honom men jag var tvungen att kolla upp resultatet efteråt och jadå, där var han:  Ja, efter våra intervaller joggade vi tillbaka till jobbet. Regnet öste fortfarande ner och det kändes riktigt riktigt bra. Micke var alldeles brun i baken av all lera vi sprungit upp. Som tur var kunde jag inte se min egen men jag såg antagligen likadan ut.  Sen snabb dusch och snabb lunch!

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. Peter #
  augusti 31, 2012

  Hmm, umgås med andra män på lunchen, fota deras rumpa och kalla dem he-man. Tur du har en förstående man 🙂
  Eller läser han inte bloggen?

  • augusti 31, 2012

   Hahaha. Han läser! Som tur är är han Sveriges roligaste man. Och snyggaste!

 2. september 3, 2012

  Där brukar jag också köra intervaller, det känns som man ligger i lumpen igen. 🙂 Men hur räknar du ut snitthastigheten om du får 1:20 på 400 meter till 3:15-tempo? Det borde väl bli 3:20?

  • september 3, 2012

   Asch, jag räknade inte utan skrev av km-tiderna som min klocka räknade ut. Men den kanske inte var så bra på matte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS