Info

 Jag älskar väckarklockan jag har på min iPad. Ljudstyrkan ökar successivt och det är något slags plingande avslappningsljud som får en att tro att man är på något exklusivt spa. Ja, lite besviken blir man i för sig när man vaknar till liv och inser att man inte är det. Och när dessutom tidigt tröskelpass står på schemat så står insikten om att man inte kommer spendera morgonen i ett varmt ångbad ännu klarare. Steg upp och tog på mig springkläderna som jag hade förberett. Det gäller att exakt allt är i ordning när man ska kuta tidigt, det handlar om minuter för att få ihop morgonen med barn och allt. Först 3 km uppvärmning, spänsthopp och sedan 20 min intensiv tröskel. Jag fick slita på, bara vara i nuet för att inte tappa fokus och tempo. Ibland när jag kör dessa pass och det är tungt, tungt så brukar jag försöka tänka på hur lite 20 minuter egentligen är (ja förutom när man springer tröskelpass). 20 minuter, det är ju bara en kaffe och lite blädder i en tidning. Eller typ stryka en tröja och måla naglarna. Ja och se, plötsligt var jag klar! Kändes bra, tiden i linje med förra veckan. Också glad över att foten var bättre idag. Jag hade även en liten känning i högra låret igår men den hade också släppt efter nattens sömn. När jag väl kom hem var det full stress för att hinna till ett tidigt möte. Duschade, stökade och fick alla klara för lämning på dagis och skolor. Plötsligt inser jag att jag inte sett till vår katt Ali på ett bra tag. Fylld av onda aningar tittar jag ut upp mot taket, och mycket riktigt, där sitter Ali uppflugen på taknocken. Han har helt enkelt lyckats smita ut genom takfönstret och kan inte komma ner. Full kalabalik uppstår. Jag försöker klättra upp på taket med hjälp av klängerväxten på väggen, Olle svär och Ruben står på marken och försöker locka ner Ali genom att berätta om vilken god mat han ska få om han kommer. Det hela ser ut som ett avsnitt ur Kronblom och dessutom är jag livrädd för att skada mig när jag hänger i klängerväxten som en tok. Till sist lyfter Olle upp mig på taket där jag lyckas få fatt på Ali. Sen iväg med andan i halsen till jobbet. Men jag hann i tid!

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. MarieV #
  augusti 21, 2012

  Himla snygga tights!

  • augusti 21, 2012

   Tack! Gina Tricot faktiskt. Lite strumpbyxekänsla på dem men de är sköna, dock inte på långpass.

 2. Karin #
  augusti 21, 2012

  Det är just detta jag älskar med din blogg. Mycket fokus på löpning och hur du tränar och tänker, men så helt plötsligt, ett roligt inlägg om katt på tak eller rosa hår! Allt skrivet med en himla skön stil 🙂

  • augusti 21, 2012

   Vad glad jag blir Karin! Att du gillar katter och rosa hår också.

   • Karin #
    augusti 21, 2012

    Tack, tack. En fråga om dina katter: är rasen allergivänlig?

   • Karin #
    augusti 21, 2012

    Oja, katter och rosa hår är fint 🙂 En fråga om dina katter: är rasen allergivänlig?

   • augusti 21, 2012

    Många allergiker klarar dessa katter, t ex min man. Men det viktiga om man funderar på att skaffa en Devon Rex, är att åka och hälsa på en först. Typ borra in huvudet i katten och se om det funkar. För jag har nämligen hört att det finns de som är mer allergiska mot denna ras…väldigt individuellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS