Info

 

Dagen efter Stockholm Marathon anmälde jag mig till Berlin Marathon. Jag var så sugen på att springa en till mara och jag hade hört så mycket bra om just Berlin. Om 42 dagar är det dags! Förhoppningsvis i lite bättre väder denna gång men det är egentligen skitsamma. Jag ser fram emot loppet på ett vis som nästan inte går att beskriva, vare sig det är sol, regn, snö eller storm. Jag i Berlin med löpardojor på fötterna, ja det känns så bra i tanken. Drömmen är att kunna pressa ner min tid från Stockholm med några minuter men jag är ödmjuk inför det. Det är så mycket som kan hända under ett marathon så det är bara att träna, träna, förbereda sig så gott det går och hålla tummarna för att saker och ting klaffar just den dagen. Hur som helst ska det bli fruktansvärt kul och jag ska göra mitt allra bästa.

Exakt 35 dagar efter Berlin väntar nästa marathon, och inte vilket som helst utan New York Marathon! Åhh, det är så mäktigt också. Min plan var att kuta NY 2013 men när jag nu fick chansen så kände jag att jag bara måste ta den. Jag tänker att jag ger järnet i Berlin och om sedan kroppen mår bra och inte är alltför sliten så är tanken att göra detsamma i NY. Men om jag inte känner mig i form så får jag väl helt enkelt kuta New York och ta det lite lugnare, och bara njuta av att vara exakt just där. Jag som är nojig över att bli sjuk lagom till dessa stora lopp känner mig väldigt trygg med detta upplägg – nu har jag ju TVÅ fina marachanser. I två av världens bästa städer.

På tal om att vara sjuk så har jag startat upp min juicefestival. Ett glas färskpressad juice om dagen till hela familjen är det som gäller – allt för att hålla dagisbaciller och annat otyg borta. Jag gör också mitt yttersta för att inte behöva åka t-bana eller buss och inom kort är det också slut på kramar och handskakningar, jag kommer bara nicka trevligt om vi ses på stan. Nä, jag dricker juicen och i övrigt har jag bara bestämt mig för att jag kommer vara frisk. Jag kommer stå där i Berlin. Och New York. Så är det bara. I övrigt funderar jag på vilka skor jag ska stå där i. Jag hade tänkt mig Nike Lunaracer men börjar nu luta mot Adidas Adios. Jag sprang långpasset igår med dem och det kändes riktigt bra. Nu: juice!

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. augusti 20, 2012

  Adiosen är en fin marasko, även om jag föredrar Asics motsvarighet som heter Tarther, har inte sprungit i Nike på många år så där kan jag inte uttala mig. Jag har inte sprungit något av loppen men skulle gärna vilja springa båda såklart. Med tanke på att Berlin är känd som en riktigt snabb bana medans NYC-banan är känd som ganska tuff skulle jag nog göra så här; Satsa offensivt på en riktigt bra tid i Berlin och ta NYC mera som häftig upplevelse! Jag hoppas direktkvalificera mig till NYC 2014 genom att 2013 springa en halvmara på 1:22 vilket är vad som gäller för fyrtioåriga gubbar som jag. Kvalar jag in, åker jag med fru och de två äldsta barnen och tar det som en fantastisk långhelg

 2. augusti 20, 2012

  Det låter som en bra idé Staffan! Får se lite hur jag känner mig efter Berlin. Och är NY kul så kan man ju alltid springa en till gång…vi kanske ses där 2014!

 3. Leif #
  augusti 20, 2012

  Berlin har ju de två senaste världsrekorden i maraton, och båda sprangs med Adizero Adios, så du skulle ju svära i kyrkan om du sprang i mål med något annat än just Adios. Och att Adidas är tyskt gör ju bara saken ännu mer självklar. 🙂

  Du kommer för övrigt att persa rätt bra i Berlin tror jag, den banan är snabb som en oljad ål. Hur fick du förresten en startplats i New York? Det verkar ju bara bli svårare och svårare att komma med.

  • augusti 21, 2012

   Helt rätt. Jag MÅSTE springa i Adiosen. Fick en biljett som fått ”återbud” till NYC!

   • Leif #
    augusti 21, 2012

    Och se nu till att vinna i Berlin också! 🙂

   • augusti 21, 2012

    Jamen det är ju självklart!

 4. Karin #
  augusti 22, 2012

  För att ytterligare minimera/eliminera oönskade basillusker är handsprit min bästa vän. Alltid en liten flaska i väskan. Innan mat på stan – sprita händer. Efter toaletten på jobbet – sprita händer.
  När man kommer hem – sprita händer (gäller även småttingar). Hemma står storpumpen m handsprit lägligt precis när man kommer in och har slängt av sig och barn kläder.
  Ja…. Så gör jag

  • augusti 23, 2012

   Vad duktiga ni verkar vara med handsprit! Jag har köpt såna där flaskor i olika storlekar tusen gånger…men jag bara glömmer bort och så ligger de bara längst ner i väskan till slut. Men det där med att ha en precis innanför dörren, det låter mkt smart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS