Info

 Fick lite mersmak på stan efter långpasset med Mirjam förra helgen. Jag tyckte det kändes bra att inte springa så kuperat och därmed få upp farten. Dessutom så är jag lite rädd för att skada mig om jag kutar alltför långa kuperade rutter nu efter ett platt Gotland. Så jag bestämde mig för att köra samma runda genom stan. Började först morgonen med en redig frukost, numera är det stor portion havregrynsgröt med banan och russin som gäller inför mina långpass. Sen smälte jag maten ett par timmar och sedan var det dags. För att det inte skulle bli alltför långt släppte Olle av mig och min vattenflaska i Värtan. Där började jag springa in mot stan. Tanken var att dela upp rutten i fyra delar plus en nedjoggningsdel. Totalt skulle jag springa 36 km så min plan var att hålla ca 4:45-tempo de första 24 kilometrarna för att sedan öka tempot följande åtta och sedan avsluta de sista fyra kilometrarna i något lugnare tempo. Kändes bra i benen, ganska varmt ute – kändes aningen snålt med bara en vattenflaska men stockholmarna verkar ha gått bananas på handvattenflaskor så jag har inte lyckats köpa en till ännu för de har varit slut överallt. Nåväl, sprang förbi Gärdet, ambassaderna och ut mot Djurgården. Sprang hela vägen ut till Waldemarsudde, förbi Djurgårdsstaden, Grönan, Vasamuséet och sen Strandvägen fram. Sen bakvägen fram till Grand och sen Skeppsbron. Jag tappar lätt trafikvettet när jag springer i stan, korsar fram och tillbaka lite hur som helst men har lärt mig att det mesta funkar så länge man har ögonkontakt med bilisterna och vinkar och tackar. Även idag perfekt väder! Sen Stadsgården, gångvägen förbi färjorna nedanför fåfängan, Danvikstull och så fram till White-kontoret vid Skanstull (där mina föräldrar jobbar). Bra tempo, ibland gick några kilometer lite fortare ner mot 4:37 men annars låg jag stadigt på 4:45. Fortsatte förbi Eriksdal, Tantolunden, Bergsundsstrand (vad fint det är här!) och så Söder Mälarstrand fram. Här var det nu 24 km och dags att öka tempot. Sprang sedan 8 km i snittfart 4:30/km varav de första fyra i 4:22-fart.  Kändes helt ok för kroppen att öka men jobbigt var det, särskilt i backen upp från Strandvägen till Valhallavägen. Musklerna trötta när klockan visade 32 km och jag precis var framme vid Ropsten, då sänkte jag tempot och sprang de sista fyra i 4:50-fart. Så skönt att komma hem och dessutom få en stor kram av välkomstkommittén! Och glad över ett riktigt bra kvalitetspass!  Stapplade in, käkade och duschade och sen direkt till min syster för att fira en nybliven 4-åring. Tårta, kaffe, kakor – ge mig allt! Finns inget bättre än att få krypa upp i soffan och bli serverad massa goda grejer efter ett tufft långpass. Hamnade dock bredvid en läskig docka som kunde blunda, röra på huvudet och säga massa grejer.  Jag vet, ni undrar vad plåstret på mitt nyckelben är för något. Det är ett skavsår från helvetet från när jag kutade med ryggsäck och linne, utan att ha dragit åt ryggan ordentligt. Det ser inte alls bra ut, särskilt inte då jag nöter vidare på det. Jag har uppmärksammat att många blickar dras till såret när jag står och snackar med folk. Så nu vet ni, det är inget farligt!

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. Gabriel #
  augusti 19, 2012

  Det är en grym satsnng du gör. Mycket imponerande och inspirerande. Själv planerar jag min första 100 km-vecka nästa vecka. Men att springa 17 mil som du gör känns helt galet. Bra fart har du också. Kudos!

  • augusti 19, 2012

   Så trevligt att höra! Tack! Den här veckan blev det 15,5 mil och så länge kroppen håller och jag lyckas klämma in milen i livet så känns det bara kul. Men sen blir det lite nedtrappning mot Berlin. Lycka till med din mängdvecka, mäktigt att spränga 10-milsgränsen så se till att springa 10,1 mil, haha!

 2. Leif #
  augusti 20, 2012

  Ska du köpa löparprylar så rekommenderar jag att du lyfter blicken mot England där allt är så mycket billigare och utbudet mycket större. Jag köper nästan aldrig något i Sverige längre, framförallt inte skor. Vattenflaskor av alla de sorter har de gott om på Wiggle: http://www.wiggle.co.uk/run/bottles-hydration/
  Jag tänkte slå till på ett par handvattenflaskor själv, alternativt en camelback, har inte riktigt bestämt mig! 🙂

  • augusti 20, 2012

   Tack, jo jag har faktiskt beställt skor från England ett par gånger. Har testat både MilletSports och Startfitness – nöjd med båda, samt priserna! Funderar på att lägga beställning på nya blå Adidas Adios redan ikväll. Bra tips om handflaska! Ska GENAST beställa. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS