Info

Gick upp och åt gröt klockan 07.00. Idag dags för långpass med Mirjam. Mirjam träffade jag när jag sprang Visby Halvmarathon och hon kom på en elegant 2:a plats. Efter det hördes vi på Facebook och då fick jag veta att hon sprungit maran på sub3 – såklart man ville ta ett långpass med henne. Jag tog bilen till Ropsten och därifrån sprang jag längs Värtan de fyra kilometrarna in till fontänen vid Karlaplan, där vi skulle ses.

Söndagskänsla i luften och perfekt springväder; lite sol, lite vind, lite moln. Mirjam dök upp och vi bestämde oss för att ta hennes vanliga långtur runt Djurgården och Södermalm. Var lite nyfiken på vilket tempo vi skulle hålla och vi enades om att vi nog borde hålla ett lugnt 5:00-tempo. Vi insåg dock snabbt att vi båda var rätt dåliga på att hålla det tempot och gärna kutade på lite för fort. Vi sprang ut till Djurgården, rundade Valdemarsudde och förbi Djurgårsstaden. Så annorlunda, men kul, att springa långpass tillsammans med någon och prata. Jag brukar knappt tänka när jag springer långt, haha. Full rulle var det på Gröna Lund. Sen Strandvägen och Skeppsbron fram. Kändes lite mäktigt att fara fram i bra fart genom stan två stycken tjejer (kvinnor), haha. Sen ner till Stadsgården och förbi Fåfängan, längs Årstaviken, Tantolunden, Söder Mälarstrand och så Skeppsbron tillbaka. Benen började kännas lite trötta, jag tror gårdagens snabbdistans började ge sig till känna. Men vi höll riktigt bra fart på slutet. Vi tog in på Biblioteksgatan (här har jag aldrig någonsin sprungit tidigare, i så fall bara med massa shoppingpåsar i händerna), Sturegatan upp och så Karlavägen med fina allén fram till fontänen. En riktig cityrunda. I det bästa tänkbara löpvädret. Märkte knappt att det började regna på slutet för det var sånt där snällt varmt regn som bara kändes som en trevlig tunn dusch. Prick 28 km plus mina fyra dit och fyra tillbaka till Ropsten så totalt 36 km – perfekt! Min klocka visade en snittfart på 4:45/km. Oerhört trevlig tur med mycket löparprat. I eftermiddag tar Mirjam flyget tillbaka till Schweiz så det var verkligen sista chansen, kul att vi fick till det. Också kul att springa med någon som är så duktig!

Framme! Eller nä, inte riktigt. Sprang de 4 kilometrarna tillbaka till Ropsten och blev på vägen så vansinnigt sugen på smoothie. Kunde bara tänka smoothie, smoothie, smoothie, inget annat. Hoppade in i bilen, åkte till affären och handlade mango och fixade den jäkla smoothien så fort jag kom innanför dörren – ahh! Mycket bra dag. Att det vankas kräftor ikväll gör inte det hela sämre.

 

Klart slut.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS