Info

Idag helvila. Istället passade jag på att storstäda i lekhuset. Barnen har hittat gamla tidningar i ladan här i sommar och mina ögon fastnade på en Svenska Dagbladet från den 5 juni 1977. Då var jag två år. Artikeln handlade om hur Anders Gärderud hade blivit utklassad av den nittonårige Ari Pauononen på Stadion. Det är något med gamla tidningar, det kan få mig att känna mig oerhört oviktig och liten, som en droppe i havet. Att det liksom har hänt så mycket innan man fanns, och kommer hända så mycket efter att man inte finns mer. Samma effekt har ju rymden. Ja, där stod jag i lekhuset med dammsugaren i ena handen och tidningen i andra. Men till slut blev jag i alla fall klar.

I vilket fall så känns det bra med vila idag. Jag har kört ganska intensivt de senaste veckorna med mina dubbelpass, lyxigt att ha haft tid. Och jag är väldigt tacksam för att kroppen har pallat och känns i form. Såhär mycket har jag kutat de senaste fem veckorna:

2-8 juli 12,8 mil

9-15 juli 17,6 mil

16-22 juli 5,5 mil (sjuk och därmed vila i tre dagar)

23-29 juli 12 mil (Visby Halvmarathon)

30 juli-5 augusti 17 mil

På fredag ska jag träffa Pekka hemma i Stockholm, kanske göra lite tester och prata kommande träning. Ser fram emot det!

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. P. #
  augusti 6, 2012

  65 mil på 5 veckor! Herre min gud, vad du springer! Otroligt imponerande. Jag som var nöjd med 9 mil i juli…

  • augusti 7, 2012

   Men det ska du vara. 9 mil är bra! Det är jag som haft för mycket tid…

 2. Ida #
  augusti 6, 2012

  Imponerande mängder du kört de senaste veckorna! Är lite nyfiken, vad har du för mål med löpningen? Bli den nya Evy palm? 😉 🙂

  • augusti 7, 2012

   Bra fråga Ida! Men vet du, jag har inte något sånt där mål, även om jag tycker Evy Palm är GALET inspirerande och så cool. Jag har aldrig varit sådär att jag sätter upp mål på det viset. Jag gillar att försöka bli bättre och bättre och se hur långt det räcker, vad som är möjligt… En dag kanske jag springer mer än någonsin men inte är med i en enda tävling. Jag vet inte. Jag låter lusten och känslan styra. Får se vad det blir av det.

 3. Anette #
  augusti 7, 2012

  Du är så häftig!!! Jag ska också springa mer och mer och mer 🙂 tack!!!

  • augusti 7, 2012

   OH! Gud så härligt att höra! Tralala, tack! Kuta på!

 4. augusti 9, 2012

  Kul att Linda Haglund nämns i artikeln, trodde inte hon var så gammal efter att ha sett henne i årets Mästarnas Mästare (kallades hon inte för Hauglund där?). Hon är dock inte mindre obehaglig för det. 🙂

  • augusti 9, 2012

   Och jag är ju typ efterbliven för jag har ju aldrig sett Mästarnas Mästare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS