Info

Skön söndagmorgon på stranden, helt ensamma i solen. Lite trött efter gårdagens trevliga middag som väntat resulterade i lite för lite sömn – då finns det inget bättre än en varm strand. Tidning, kaffe, mackor och längdhoppstävling i sann OS-anda. Sen dags för veckans långpass, och det sista på Gotland för i år. Just långpassen tycker jag är lite luriga när man har barn, de tar ju lite tid och tenderar att splittra upp dagen. Så här gäller det att planera lite. Bestämde mig för att springa direkt när vi kom hem från stranden och insåg att jag startade precis samtidigt som Isabellah Andersson startade i London. Fast ja, i lite olika tempo.

Min trötta kropp kändes seg till en början. Tog vanliga rutten förbi Holmhällar, Austre och sen upp på asfaltsvägen. Av mot Augstens. Varmt. Fortsatte ner mot havet igen och tog höger förbi fiskebodarna. Jag har haft lite problem att hitta riktigt långa löprundor här på Gotland, som inte bara består av asfalt och på den här rutten brukar jag vända efter ca 13 km men idag hittade jag en liten stig genom skogen. Nu kändes det äntligen som att kroppen vaknade till liv och jag fick upp farten. Skugga i ett par kilometer. Efter ett tag kom jag ut i ett öppet landskap. Hade tyvärr inte med mig kameran men det var en märklig, aningen surrealistisk känsla över det hela. Helt stilla, solen gassade.

Min mormor och morfar hade en Picasso-teckning (Obs! Ej äkta!) i köket när jag var liten; Don Quijote på sin häst framför väderkvarnen. Och just den bilden kom jag att tänka på nu; det torra landskapet, en väderkvarn. Och bräkande får. Jag sprang vidare i solen, insåg att jag borde tagit med mig mer än en flaska vatten ändå. Funderade innan jag drog iväg men jag har tillfälligt tröttnat på vätskebältet och kör just nu hellre med min handflaska – ska skaffa en till när jag kommer hem till stan igen. Hur som, kom till slut ut på en stor väg och insåg att jag var vid kastalen i Sundre. Jag hade alltså sprungit längs havet, upp mot Skoga och liksom tagit mig bakvägen fram till Sundre. Här vände jag och sprang tillbaka, en lite annan sväng på slutet. Sprang förbi ett husvagnsgäng som hejade och jag frågade om de visste hur det gått för Isabellah men det visste de inte. Jag var otroligt nyfiken vid det här laget.

Väl hemma visade Garmin på exakt 34 km, snittfart 4:53/km. Jag rusade in, drack världens godaste glas vatten, och ett till och ett till. Och sen lyckades jag få lite uppkoppling i mobilen och såg att Isabellah kommit på en 18:e plats. Jösses vilken fart de håller. Måste hitta någon intervju med henne sen. Hade dock ont i min högra vrist efter passet. Höll nämligen återigen på att snubbla illa då jag sprang idag, men lyckades under ilsket svärande ändå rädda upp det hela. Det är en bit längs havet som är rätt svårsprungen med massa stenar och trots att man sänker farten är det lätt hänt att man snubblar. Tror jag fick känning i vristen efter det. Passar därmed bra med vilodag från löpningen imorgon. Tog fram mina Thailandsmirakelsalvor som jag masserade in.

Sen lunch och iväg till Hamra för glass med hela gänget.

Sen ikväll innan maten ordnade Febe ett eget Visby Halvmarathon i trädgården. Jag fick ingen nummerlapp utan på startlinjen stod Ruben och Uma. Mycket spännande! Ruben vann herklassen med ca 10 sekunder före segraren i damklassen, Uma!

 

Adieu.

Kommentarer

9 kommentarer

Post a comment
 1. Madde #
  augusti 6, 2012

  Hej,
  Skön löpsommar du verkar ha haft! Eller snarare ha, den är ju inte slut än.
  Jag har två frågor som jag gått runt och funderat lite på. För det första undrar jag vad skillnaden är mellan ett tröskelpass och ett vanligt intervallpass? Min andra fråga är hur du brukar göra på vätskekontrollerna när du springer långdistanslopp, stannar du och går några steg när du dricker eller dricker du i farten? Jag har provat att dricka i farten men sväljer bara en massa luft och får ont i magen. Du kanske har något knep? Man förlorar ju ändå lite tid när man stannar till och dricker.
  Tack för inspirerande blogg!

  • augusti 7, 2012

   Hej Madde!
   Vad roligt att du gillar bloggen, tack! Jag stannar aldrig när jag dricker, vare sig på träning eller under lopp. Jag saktar ner för att inte sätta i halsen men småspringer. Man får öva på det. Jag kutade om rätt många vid en vätskekontroll på Visby Halvmarathon och tänkte just på det, att det är bra att öva på att dricka OCH springa.
   Det där med tröskel och intervaller är en hel vetenskap. Pekka som hjälper mig med träningsupplägget har förklarat tusen gånger för mig också och jag hittade en länk som jag tycker förklarade det ganska bra (i alla fall bättre än jag kan). Kolla här: http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=1151546
   Hej så länge!

 2. augusti 7, 2012

  Är din semester inte slut nån gång? 🙂 Kan du rekommendera handflaska framför vätskebälte? Jag är nyfiken på handflaska men det känns som att det kommer skvalpa och ha sig när man är ute?

  • augusti 7, 2012

   Haha, snart är den slut, lovar! Jag har ju alltid kört med vätskebälte förut när jag sprungit långt men har börjat tycka det skvalpar och väger (plus att det ser töntigt ut men det kan jag leva med). Just nu gillar jag mer känslan med handflaska, liksom mer action och fart i det. Visst, det skvalpar en del men inte mer än bältet, snarare mindre. Tror det är skönast dock att ha en i varje hand, ska testa så fort jag är i stan och köpt en till!

   • augusti 7, 2012

    Förresten, kul att du startat blogg Leif!

 3. Leif #
  augusti 7, 2012

  Toppen, ska prova en sån där flaska då. Det är ju snart dags för mig att börja med långpass och då kommer den behövas.

  Så du märkte att mitt namn blev blått helt plötsligt, observant! Du står faktiskt för inspirationen att börja blogga. Det ska bli kul att skriva av sig lite oavsett om någon läser eller inte. 🙂

  • augusti 8, 2012

   Men åh så trevligt att höra! Jag hoppas för övrigt också på sub40 på Hässelbyloppet. Jag kör ju min träning främst fokad mot marathon så jag får se om jag får till det.

   • Leif #
    augusti 8, 2012

    Jag är övertygad om att du klarar sub40 om du håller dig hel, du är ju snabb som en vessla redan! Och med tanke på att du verkar ha ett grymt pannben och träningsfokus ökar inte direkt oddsen. Men förhoppningsvis kommer du ändå bara att se min rygg i Hässelby (oavsett hur det går iofs eftersom startgrupp ”herrar tävlingsklass” startar först!). 😉

   • augusti 9, 2012

    En vessla vettisjutton, däremot rätt uthållig… Vi får se vad kroppen kan leverera sådär efter Berlin. Men bra, om du sätter av i full sprutt så följer jag efter dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS