Info

Imorse droppade det fortfarande mot taket efter nattens regn och jag låg inbäddad bland tre gosiga barn. Därför flyttade jag fram dagens pass. Istället åkte vi till Hemse för att handla, gå på Apoteket och Systemet och annat jox. Och för att löpningen inte skulle splittra upp dagen alltför mycket så bestämde jag mig för att hoppa av vid Havdhem på tillbakavägen och kuta hem.

Visste inte riktigt exakt hur långt det var men jag har verkligen börjat gilla det här med att bli avsläppt och låta löpardojorna ta en hem. Märkligt hur annorlunda vägar kan kännas till fots. Hur som, kl 11.00 startade jag Garmin vid Havdhem och satte av. Morgonen hade varit lite småmulen men medan vi handlade hade himlen plötsligt blivit blå. Innan jag hoppade ur bilen stod termometern på 25 grader och det kändes. Sprang väg 142 fram, ganska mycket bilar att ta hänsyn till när man springer längs vägkanten sådär. Passerade Grötlingbo. Höll bra tempo på ca 4:35/km.

Efter ca 8 km var det äntligen dags att ta av mot Fide och nu blev det plötsligt helt stilla, inga bilar i sikte. Och nu blev det riktigt varmt, inga träd som skuggade, och jag insåg att jag nog borde tagit vatten med mig, särskilt då jag inte riktigt hade koll på sträckan. Efter ett par km passerade jag Fide kyrka. Så fint i Fide!

Efter ytterligare tre km sprang jag förbi Öja kyrka – dit ska vi på bröllop första helgen i september!

Oh jösses så varmt det var nu, fick lite déjà vu från Visby Halvmarathon men med den stora skillnaden att jag inte såg några vätskekontroller! Hallå, var är sportdrycken? Kom dock på att jag kunde dricka några kilometer längre fram, nämligen vid pumphuset dit jag brukar åka för att få fatt på internet och göra inlägg som detta. Uppfylld av tanken på kallt vatten ökade jag farten, och det gjorde även flugsvärmen, på sisådär 40 flugor, runt mitt huvud. Efter 19 km var jag äntligen framme vid vattnet. Kort drickpaus, blev som en ny människa efteråt!

Sen fortsatte jag hemåt i samma tempo. Passerade hippiemässiga Hamra krog där vi ska äta ikväll. Min trevliga jobbkompis Peter som hänger i närheten av oss åkte förbi i bil och gjorde tummen upp till mig – trevligt! Efter Hamra cyklade en dam förbi mig och ropade till mig: ”E de verkligen kul?!” Haha, blev lite paff och ropade till svar ”Ehh… sådär!”. Borde ju lagt till något i stil med att det faktiskt är skönare än det kanske ser ut i och med att jag var galet svettig vid det här laget, eller att det är skönt efteråt. Kutade vidare och sen, efter 26,2 km, hemma! Snittfart 4:37/km. Droppade bokstavligen svett om mig, snabb dusch och sen lunch i bilen när vi spurtade till Austre stranden.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS