Info

Ja herrejösses! Jag hamnade på prispallen idag. Och jag slog mitt halvmararekord med 1 minut och 22 sekunder. Det finns en del att säga om loppet men jag får försöka fatta mig kort då jag gör det här inlägget från bilen eftersom jag inte har något internet hemma i huset. Termometern visade 30 grader när vi kom fram till Visby. Man kan ju helt ärligt säga att man var rätt sugen på att stanna kvar på stranden idag istället för att dra på sig tävlingskläderna, jobba upp ett tävlingspepp, och köra bil i en timme. Men Olle och barnen skjutsade mig till Visby så det var trevligt. Kom dit alldeles för tidigt eftersom jag är så nervös av mig och ville vara där och hämta nummerlappen så fort det gick. Och ja, det var typ bara jag där.

Jag gick runt där på området och funderade lite på mina kläder. Valde till slut sportlinnet och mina gula shorts. Drack lite vatten, snackade lite med en trevlig tjej från Gotland och en tjej från Schweiz som såg snabb ut.

Men tiden gick och sen var det uppvärmning i värmen. Jag sprang runt för mig själv och kunde inte fatta hur jag skulle få upp mitt pepp, kände mig så seg. Den här gången hade jag bestämt mig för att stå långt fram vid starten och så blev det. Såg Gabriella Samuelsson som ju är en snabb en. Och ja, sen gick starten! Hade tänkt försöka hålla tiden 4:12 från starten och se hur det kändes. Loppet är tre varv. Kändes bra till en början och jag sprang på lite för fort. Saktade ner och kom in i 4:12-lunken. Jag hade försökt ta reda på lite om banan innan i omklädningsrummet och de flesta sa att banan inte var så kuperad. Och det stämde men den hade några grymt sega sträckor som sluttade förrädiskt uppåt så en lätt bana är det inte. Efter första varvet kände jag mig rätt seg. Det var ju inte heller så många som sprang så man fick inte energin man kan få av andra, det tycker jag kan vara rätt peppande; att kunna springa förbi andra. Men några killar sprang jag om där efter en mil så det kändes bra. Hon Samuelsson och den där schweiziska tjejen hade kutat iväg och jag misstänkte att var 3:e tjej men jag tänkte att snart kommer jag ju bli omsprungen. Men jag kutade på, blev lite överraskad då jag plötsligt i marken såg någon som skrivit ROCKNROLL BABY. Haha, såg ut som gammalt klotter så det var ju nog inte till mig men ändå, lustigt! Och ja, jag sprang på. Det var tungt, tungt. Inget gratis överhuvudtaget, tog en kilometer i taget. Sprang om en kille som var så trevligt och sa att jag disponerade loppet bra och höll jämnt tempo. Olle och barnen dök upp i bilen och tjoade på mig när jag kommit lite mer än halvvägs. Solen sken, rejäl motvind på sina håll, jag och asfalten och Garmin. Äntligen inne på sista varvet. Nu jävlar. Jag hade en dröm om sub 1:30 men började tvivla rejält pga den sega lutningen och värmen. Sista kilometern sförsökte jag spurtade allt jag kunde men benen var så trötta. Jag försökte mentalisera hur jag tränat och harvat längs havet på sista tiden och försökte få kraft från det, bara lite kvar nu, kämpa kämpa.! Och ja! Jag kom 3:a! På tiden 1:29:59! Haha, en sekund! Jag klarade det, och detta i en hemsk värme och på en bana som kändes tuff stundtals. Såhär var mina kilometertider: 4:06/4:09/4:11/4:08/4:17/4:26/4:10/4:15/4:12/4:16/4:08/4:26/4:334:18/4:23/4:10/4:14/4:08/4:24/4:26/4:07. Galet att hämna på prispallen! Jag är så glad!

Här står vi! Tror Gabriella sprang på ca 1:28.30 eller ngt (kan ej hitta resultaten på nätet än och jag minns inte exakt vad hon sa men jag återkommer om det) och den schweiziska tjejen ca 26 sekunder efter det.

Och här står topp-tre-killarna. Nu ska jag hem och duscha och dricka en massa och äta godis. Yeay! Och jo, du tjejen som också sprang i värmen idag och som ropade rocknrollrunning till mig – tack! Jag var så galet trött då och hann inte svara men hoppas det gick bra för dig idag!

Kommentarer

24 kommentarer

Post a comment
 1. Ida #
  juli 28, 2012

  STORT grattis! Vilken bra tid i den värmen, det gjorde du verkligen superbra! Om detta var twitter skulle du få hashtagen ”förebild 🙂

  • juli 29, 2012

   Åh Ida, vad gullig du är! Tack! Och detsamma!

 2. Karin #
  juli 28, 2012

  Alltså, du är så himla duktig. Att springa är ju verkligen din grej. Vilken suverän tid du klipper till med!!!! Stort grattis Tove!

  • juli 29, 2012

   Tack Karin! Känns underbart att vara sub 1:30! Men jobbigt var det!

 3. juli 28, 2012

  Verkligen imponerande! Och inspirerande då jag också drömmer om sub 1:30 på sikt. Stort grattis!!

  • juli 29, 2012

   Tusen tack Andréa! Vad ku att du är här, jag följer din blogg! Snart fixar du 1:30! Vi hörs!

 4. Christian #
  juli 28, 2012

  Shit vad grym du är!!
  Grattis!!
  Du är en ren inspirationskälla.

  • juli 29, 2012

   TACK Christian! Gud så roligt att höra!

 5. Gabriel #
  juli 28, 2012

  Fantastiskt! Stort, stort grattis.

  • juli 29, 2012

   Tusen tack Gabriel! Det känns bra idag!

 6. tuffanna #
  juli 28, 2012

  Stort grattis, vilken jävla tid! Tack (igen) för otrolig inspiration

  • juli 29, 2012

   Tack Anna! Jobbigt var det! Men kul! Tack!

 7. Rilla #
  juli 28, 2012

  Jag är så imponerad av dig! Och vill bara ut och kuta! Tack för att du inspirerar och framförallt – stort grattis!

  • juli 29, 2012

   Haha, kul att höra! Ja ut och kuta! Tack!!

 8. Anonym #
  juli 28, 2012

  Jo det var ju jag, Emis kusin, som ropade på dig. Då hade jag ett varv kvar… Min första halvmara och inte särskilt tränad lyckades jag i alla fall ta mig runt alla tre varv. Grattis till din prestation!! / Karin

  • juli 29, 2012

   Jaha det var du, Karin! Haha, vad kul. Snyggt av dig, det var ju rätt kärvt i värmen tycker jag. Och tack!! Vi hörs!

 9. Ullis #
  juli 28, 2012

  Grymt, vilken vinnarskalle du är. Grattis! /Ullis

  • juli 29, 2012

   Tack Ullis! Ja igår fick man kämpa…puh!

 10. Ylva #
  juli 28, 2012

  Du rockar verkligen!! Ditt ”slit” inspirerar!!

  • juli 29, 2012

   Ahh så hääärligt att höra Ylva! Tack!

 11. juli 29, 2012

  Haha, suveränt jobbat Tove! Vart ska det här sluta? Du är ju bara i början av din löparkarriär:)
  Fortsätt att inspirera oss övriga, du gör det så himla bra!!!

  • juli 29, 2012

   Haha Linda, jarå jag fortsätter springa. Nästa grej blir Berlin! Tack för peppet!

 12. Leif #
  juli 31, 2012

  Mäktigt! Fick du en pokal? Grattis! 🙂

  • juli 31, 2012

   Ja lite mäktigt var det allt! Tyvärr ingen pokal. Det hade jag gärna velat ha och haft mitt smågodis i. Däremot fick jag ett presentkort på Team Sportia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS