Info

Som jag befarade så funkar inte nätet här i vårt hus på Gotland. Det gör att det nog kommer bli aningen glesare mellan uppdateringarna de kommande veckorna. Kanske tycker nätet att jag borde ta semester från bloggen men det vill jag ju helst inte. Jag kommer kuta på och ska försöka hålla er så uppdaterade som möjligt. Just nu är jag i Burgsvik för att handla och postar därmed detta inlägg som borde kommit redan igår:

Jag gick upp tidigt för att ta färjan till Gotland. Fick ägna en bra stund åt att få in våra smarta katter i buren för de hajade ju direkt att något var i görningen. Jag och katterna åkte med mina föräldrar upp till Nynäshamn för Olle skulle ta omvägen via Småland och hämta upp barnen. Min packning. Som ett skämt. Det där jag sa en gång i tiden om att löpning är så vackert för det enda man behöver är ett par skor, vi glömmer det va?

Man blir alltid lite rastlös på färjan. Roade mig med att räkna män i prassliga bomullsshorts/knickers som slutar strax under knäna men jag tappade räkningen, de var för många. De där braxorna måste ju vara Sveriges skönaste för annars skulle väl inte 80% av Sveriges män gå runt i dem. Gick upp en stund på däck och tog vindihåretkort och tänkte att de ju borde anlagt löparbanor runt däck så att alla löpare kunde kört lite intervaller.

Men så till slut var vi äntligen framme vid huset! Vi är ett stort gäng som hänger här tillsammans; vi och min syrra, hennes man och deras tre barn och katt samt mina föräldrar. Det blir några stycken och när det blir extra påtagligt, ja det är då man drar på sig löpardojorna. Vi kånkade sängar, stolar, dörrar och bäddade sängar hela eftermiddagen men framåt halv sex kunde jag ge mig ut på långpass.

Sprang ner till havet, längs stranden, förbi raukarna, den fina stranden och Holmhällar, fortsatte en bra bit och vek sedan av upp genom skogen. Det var varmt och jag höll ca 4:37/km. Förbi avfarten mot Austre. Planen var att springa till Hoburgen. Här kommer efter ett tag en lång rak asfaltssträcka som är rätt trist och jag tänkte att dessa långpass kommer vara bra för psyket om inte annat. Bara mala, mala, mala. Sen till slut kom jag fram till fina kustvägen mot Hoburgen så här svängde jag av men det tar ju ett tag innan man når själva havet. Fast vägen som går här är väldigt fin. Jag slogs av att jag knappt sett några människor, varken på stranden eller bilar som passerat. Alla åt nog middag i den fina kvällen. Nu började det dock bli lite kyligare, perfekt springväder! Sen äntligen kom jag fram till havet och jesus maria, det var så otroligt vackert.

Lite engelska landsbygden över det hela, Morden i Misomar-känsla med dimman och kullarna och solen som bröt in. Några få bilar passerade i sakta fart men annar bara jag och svetten. Och just det, 40 flugor som hängt kring mitt huvud ända från start. Efter 17 km vände jag och sprang samma väg tillbaka. Mot slutet blev benen rätt trötta, ovana vid all asfalt, dessutom hade jag varit uppe sen 04.20 och jag blev irriterad på mig själv som planerat maten dåligt och gett mig av lite småhungrig. Efter 33 km var jag tillbaka vid vår lilla strand så jag stannde där och stretchade. Snittfarten hamnade på 4:50/km och med lite bättre mat i magen hade jag nog kunnat hålla lite snabbare tempo ända till slutet. Ok, det var lördagen. Jag hör av mig snart igen. Idag ska jag fixa gymmet i ladan.

 

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS