Info

Jag och katterna är ensamma hemma. Hade inte knät krånglat så hade jag kutat 3 mil. Nu går inte det tyvärr. Då kan man laga mat istället. Det finns två nivåer på mat när jag är ensam hemma: spaghetti och krossade tomater (en av mina favoriträtter) eller något lite mer avancerat. Bestämde mig för att köra på det senare för jag kom på en maträtt som är lätt att glömma bort och som är oerhört god. Och som är lätt för wannabekockar som jag. Såhär gick det till:

Jag handlade potatis, rödlök, gräddfil och fryst löjrom. Jag kom hem. Satte fram löjrommen som nästan hunnit tina medan jag rände runt på stan. Jag tvättade händerna. Jag skalade och finhackade rödlöken. Jag skalade 6 potatisar och rev den grovt. Sen satte jag på spisen och smälte smör i en stekpanna. Jag tog upp en boll riven potatis och kramade vätskan ur den, la ner högen i stekpannan och plattade ut den. Så fick den ligga där en stund innan jag vände den (obs! svårt moment!) Efter några minuter var den klar och då la jag på löjrommen som jag försökte göra till en restaurangsnygg klump, den hackade rödlöken samt gräddfil. Och insåg att jag glömt att köpa dill. Inte för det gör något när man är själv, den ligger ju bara där för att vara snygg. Sen åt jag upp rårakan medan jag drack öl och läste tidningen. Sen stekte jag en till.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS