Info

Jag har märkt ett ganska stort intresse vad gäller mina chin-ups. Det är roligt! Det är en mäktig känsla att kunna göra många chins, ja rätt hårt faktiskt om jag får säga det själv. Jag har skrivit om det förut men såhär började jag:

Jag var rätt bra på chin-ups när jag var yngre. Minns att jag åtminstone kunde 12 på raken. Jag spelade basket och ville vara stark så jag hängde och slängde i den där stången en hel del. Dessutom hade jag en del problem med ryggen och då var den också bra för att hänga i och räta ut sig. Hur som, för några månader sen blev jag sugen på chin-ups igen, ja sådär 20 år senare. Bestämde mig för att jag ska fasen klara lika många som när jag var 18. Var på väg att köpa en ny stång men då visade det sig att mina kloka föräldrar hade sparat den gamla i källaren. Otroligt bra då denna är väldigt snygg och basic. Så nu hänger den här hemma istället, monterad i sonens dörröppning så många är de nätter då jag hängt där i mörkret för att inte väcka honom. Min kompis Anna tipsade om det här programmet:

http://twentypullups.com

Så jag har kört efter det, även om jag gör chin-ups istället för pull-ups. Det är ju aningen olika muskler. Fast nu gör jag lite pull-ups också. Jag tänkte klara 20 chins på raken inom kort, till sommaren har jag sagt och det är ju rätt snart – jösses! Jag har periodvis kört med ryggsäck och extra tyngd för att avancera lite snabbare men trivs bäst utan. Det tar sin tid att bli bra på många chins i stöten, särskilt då jag inte kör så mycket annan styrketräning för armarna förutom armhävningar av olika slag. Däremot är jag numera rätt vass på att göra många chins med 60 sek vila mellan varje set.

Idag blev det serien 7-8-9-10-11 plus 12 pull-ups. Det var det det.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS