Info

Idag var det dags för Kungsholmen Runt. Sov rätt dåligt på natten, drömde att jag försov mig och vaknade alldeles för tidigt. Åt äggröra, macka och drack kaffe.

Sen bytte jag om. Och bytte om igen. Det var ju så grått och kallt ute men SMHI och yr.no visade alla en stor sol, kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha på mig. Till slut tog jag ett linne och packade ner andra tröjor i väskan. Olle och barnen körde in mig till Rålambshovsparken.

Där var det redan fullt av folk och små knattelopp. Det var kallt så jag drog på mig en annan tröja. Sen gick jag runt som en osalig ande och försökte spå vädret.

Gick på toaletten. Det var fler som tänkt samma sak så kön var jättelång. Väl inne på toan så bestämde jag mig till slut för att ta linnet ändå. Bytte om igen och sen lämnade jag in väskan så jag inte kunde ångra mig igen. Då dök solen upp och jag sprang några uppvärmningsrundor. Sen var det äntligen dags för start. Plötsligt kände jag att det skulle bli så kul och både nu och på Premiärmilen fick jag någon slags gemenskaphetskänsla med alla som stod ihopklämda bredvid mig i startfållan. Pang! Vi var iväg. Jag hade tänkt jag skulle ligga på ca 4,20 min/km i början men drog på lite snabbare. Mitt ben kändes inte av och jag fick sån kraft av att kroppen kändes hel och som vanligt. Blir alltid lika fascinerad över hur olika löpstilar alla har. Vissa springer på ett så konstigt vis att man bara inte kan förstå hur de kan vara så snabba. Hur som, det kändes bra. Mina första 10 km var enligt min Garmin: 4:12/km, 4.18/km, 4:25/km, 4:21/km, 4:27/km, 4:27/km, 4:24/km, 4:21/km, 4:36/km och 4:15/km. Banan var skön att springa, en del backar men mestadels flackt. Vid 10 km när vi sprang genom Rålambshovsparken fick jag hejarop av Anna och Mats – tack! Det gör mycket med lite pepp. Kutade vidare. Tog rygg på en triathlet-kille som höll ett jämnt bra tempo runt 4:13/km. Det var spännande att springa; visst har jag sprungit långt men aldrig i ett lopp och jag har inte riktigt veta hur snabbt jag kan springa en längre distans. Jag var förvånad över att benen kändes så lätta. Mina sista elva km gick såhär: 4:15/km, 4:18/km, 4:16/km, 4:22/km, 4:27/km, 4:24/km, 4:19/km, 4:11/km, 4:50/km, 4:09/km och 4:09/km. Det betyder att jag sprang i mål på 1:31:23 enligt min klocka men jag vet inte om jag timade starten rätt så jag väntar på Kungsholmen Runts officiella resultatlista som jag hoppas kommer upp snart. Jag känner mig nöjd! Jag hade gärna velat klara det på 1:30 men vad sjutton, första halvmaran och mitt ben som krånglat.

Precis i mål!

Jag drack väldigt lite under loppet, det gick förvånansvärt bra utan vatten. Men väl i mål drack jag massor.

Kort och gott så var det väldigt kul att springa idag. Halvmaran är en bra sträcka, insåg jag. Inte samma hets som en mil (även om det också har sin charm) och för mig som gillar att nöta så var det en bra och ny upplevelse. Och just det, det var helt rätt att springa i linne! Solen kom ju fram till sist.

Efter en stunds vila i gräset joggade jag lugnt mot Ropsten i solen. Norr Mälarstrand, Operan, Kungsträdgården, Östermalm och Värtan – fina Stockholm! Efter 7 km var det oerhört skönt att hoppa in i en bil och äta en 88:a.

Kommentarer

15 kommentarer

Post a comment
 1. Gabriel #
  maj 5, 2012

  Grymt!!

 2. maj 5, 2012

  Tack!!

 3. maj 5, 2012

  Fasiken, du är snabb som ett spjut! Riktigt bra jobbat! Jag önskar att min upplevelse av loppet var densamma.

  • maj 5, 2012

   Sprang du?

   • maj 6, 2012

    Ja. Jag hade inget flow, ingen vilja och ville bryta från cirka 7km. Med sådana tankar blir det tungrott. Bröt vid 18 km – första gången jag klivit av och promenerat in i mål. Surt. En dålig springdag, helt enkelt.

   • maj 6, 2012

    Ah, fattar. Ja, det gäller att skallen är med när man ska springa så långt. Hoppas du fick vila upp dig, nästa gång går det bättre!

 4. Karin #
  maj 5, 2012

  Attans bananer! Vilken tävlingsdebut! Hatten av för dig och stort grattis!

 5. Anonym #
  maj 5, 2012

  Wow, vilken prestation, mycket imponerad. Själv kommer jag aldrig under1.38.
  Stort grattis!

  • maj 5, 2012

   Jorå, det gör du nog! Tusen tack!

 6. maj 6, 2012

  Imponerande! Stort grattis och tack för inspirerande läsning!

 7. Anette #
  maj 6, 2012

  Grattis!!! Vilken tid! Du är så inspirerande!! Jättegrattis och tack!!

 8. Maria #
  maj 7, 2012

  Grattis, vilken bra tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS