Info

Väckarklockan ringde tidigt, hade planerat ett långpass till frukost. Kände dock omedelbart av sträckningen. Gjorde rätt ont så jag bestämde mig för att bryta och ta vilodag. Ogillar det starkt men påminner mig själv om att varje enskilt pass inte är viktigast utan att kroppen håller sig hel. Blev istället morgongymnastik: 13 chin-ups och massa sit-ups. Håller tummarna för att vara i form inför lördagen.

Kommentarer

4 kommentarer

Post a comment
 1. ulrika #
  maj 2, 2012

  Hej! Hoppas verkligen att du snart slipper känna av sträckningen! Undrar lite hur du tänker kring sit-ups. Kör du aldrig plankan? Man kan ju läsa lite här och där om sit-ups vara eller icke vara, så det är bara intressant att få höra din åsikt och hur du tänker kring dessa… Hur ofta? Hur många? All lycka till!

 2. maj 2, 2012

  Hej Ulrika! Hmm ja hur tänker jag kring sit-ups egentligen? Jag har ju också hört att det finns delade meningar om dessa men har också hört att så länge man trycker ned ländryggen, inte svankar och inte ”rycker” upp sig så funkar det bra. Därför sätter jag aldrig fast fötterna för då är det lättare hänt att man just rycker sig upp. Bättre att hålla ned ländryggen ordentligt och köra långsamt, det är jobbigt.
  Men visst finns det fler övningar. Märker att jag är lite av ett vanedjur och kör på med övningar som jag lärde mig för hundra år sen, ska testa plankan också här framöver. Då kanske sit-upsen får sig en konkurrent. Jag försöker numera köra mage och armar varannan dag. Typ 2×30 raka sit-ups och 2×15 sneda på vardera sida plus 2×30 av varianten där benen är lodräta uppåt och man lyfter benen mot taket, vet ej vad de kallas. Kör ibland även lite benlyft.
  Men som sagt, många övningar finns det. Känns viktigast att man tränar bålpartiet i någon form med tanke på all löpning…
  Hur brukar du köra?

 3. maj 2, 2012

  Klokt av dig att inte chansa när du känner av sträckningen. Äventyra inte något nu när det är så nära inpå! Jag håller ju tummarna för dig och att du ska stå på startlinjen den 2 juni:)

 4. maj 2, 2012

  Jaaaa, tack Linda! Håll hårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS