Info

Idag är det exakt en månad kvar. Sen är det dags att springa mitt första marathon. Det var efter nyår som jag bestämde mig för att springa och lyckades då, med hjälp från världens bästa Karin, fixa en biljett. Känns som allt det var så längesen men egentligen är det ju bara fyra månader som gått. Gissar att det känns länge för all tid och kraft jag lagt ner på löpningen. Allt kutande i snö och minusgrader, alla tidiga morgnar. Jag märker att jag blir galet irriterad på alla som tror att det väl bara är att springa ett marathon, och att det väl inte är så svårt att springa under 3,30. Herregud, det krävs en jäkla satsning om man inte kan tänka sig att småjogga eller gå, så är det bara, punkt slut. Alla som springer långt fattar ju detta.

Jag känner mig förberedd men märker att kroppen börja känna av all träning. Det gäller att gå varsamt fram nu så man kan stå där i sin bästa form den 2 juni.

Jag tänker rätt mycket på själva loppet, hur jag ska lägga upp det. Men jag tänker också på små praktiska grejer som dessa:

Ska jag lyssna på musik eller inte? Hade bestämt mig för att inte göra det men nu börjar jag vackla.

Vad ska jag ha på mig? Inget splitternytt utan insprunget och skönt men exakt vad?

Ska jag springa med solglasögon om det är soligt? Måste testa det innan och se hur det känns, brukar inte köra med det. Keps?

Ska jag köra en minivariant av kolhydrattömning veckan innan? Måsta läsa på mer om detta.

Hur länge innan start ska jag vara på Östermalms IP?

Jaa, så tänker jag en dag som denna. Men mest av allt tänker jag på sträckningen i mitt ben som bara måste försvinna.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Karin #
  maj 2, 2012

  Det är inte utan att man blir lite irriterad på dem som tror art en mara ”bara är att springa”. Jo tjena. De har nog dels inte sprungit något själva och dels inte koll på hur långt det verkligen är. Och så i det tempo som du planerar att hålla. Hm. Lite ledsen ögat blir man ju när man vet vilken förberedelse som krävs för en sådan uppgift som en mara. Jag hade planer att springa Sthlm Maran men et husköp, husförsäljning och påbörjade renoveringar av det nya huset kom i vägen. Skulle aldrig ställa mig på startöinjen och ”bara springa”. Ska jag göra det så ska det vara med lite stil iaf.

 2. maj 2, 2012

  Haha, ja lite stil måste man ju ha. Jag skulle inte heller springa 42 km utan att känna mig förberedd. Det är ju omöjligt att hinna med mara-träning om man har ett annat stort projekt på fritiden. Då blir ju träningen bara ett stressmoment och det är det sista man vill att det ska bli. Lycka till med huset!

 3. maj 2, 2012

  I mitt fall kom också ett husköp och en gigantisk renovering i vägen. Nu funderar jag på att använda min startplats till ett eget halvmarathon och hoppa av vid Gärdet. Eller är det ett exempel på ostil?

  • Karin #
   maj 3, 2012

   Smart ide’!!
   Så kan ju även jag utnyttja min marabiljett 🙂

  • Karin #
   maj 3, 2012

   Smart ide’!!
   Så kan ju även jag utnyttja min marabiljett 🙂
   Och vem vet…. Kanske hornen kryper fram och vi orkar hela.

   • maj 3, 2012

    Eller hur! Mitt problem är dock att min tänkta marafart är ca 20 sek långsammare/km än min halvmarafart, så jag måste bestämma mig innan start hur jag ska göra: satsa på en bra tid på 21k eller en dålig tid med möjlighet till förlängning? Hur gör man?
    /Jeanette

 4. maj 2, 2012

  Det tycker jag låter som en utmärkt idé! Det är väldigt stilfullt. Springa en halvmara så bra man kan och sen kliva av. Bättre än att stå vid sidan om och heja på, dessutom så vet man ju aldrig – du kanske pallar hela…

 5. maj 3, 2012

  Å andra sidan, du har tre barn och jobbar på byrå, så vad är ett husköp i jämförelse med det upplägget? Jäkligt starkt av dig! Vad ska du satsa på efter 2/6?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS