Info

 

Jag hade tänkt springa ett lugnt återhämtningspass idag men har dessvärre känt av sträckningen. Får se hur det artar sig framåt kvällen men förmodligen blir det vila inför morgondagens intervaller. Nästa helg är det ju dessutom Kungsholmen Runt för min del, ahh snälla låt mig vara hel till dess!

Istället blev det repetition av lördagens styrka (raka och sneda sit-ups, tåhävningar, lodräta ben/rumplyft och armhävningar) och jag körde vidare på chin-ups-programmet. Har nu två månader på mig att lyckas med bedriften att klara 20 chin-ups. Det låter liksom så enkelt men för varje extra chin-up som jag klarar krävs det en hel del slit.

I övrigt så är benstyrkan verkligen något jag borde ta tag i. Dels för att undvika skador men också för att jobba upp explosivitet. Men benstyrka är så tråååkigt. Dessutom behöver det vara övningar som jag kan köra hemma, att hinna till ett gym är inte att tänka på i min tillvaro. Kan inte någon ge mig världens bästa och roligaste styrkeövningar för löparben?

 

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. Cecilia #
  april 30, 2012

  Hittade nyligen på din blogg och nu läser jag varenda litet inlägg. Mkt peppig och inspirerande! Kan inte springa själv nu pga krånglande knä, så att läsa om andra som springer får duga som substitut så länge. Snart har jag dock förhoppningsvis rehabbat klart knäeländet och då jäklar..!

 2. april 30, 2012

  Du är fenomenalt duktig på det här med prehab/styrkeövningar! Vad händer när du fixat ditt mål med chinsen, får du en present av dig själv då:)
  Säger till min man att jag också vill ha en sån där pinne uppmonterad, men intresset är svalt. Måste fixa det själv verkar det som…
  Har inga tips på benövningar eftersom jag är kass på det själv, fuskar t o m med coreövningarna nu. Bara för att jag har löparknä och inte kan springa som jag vill…

 3. april 30, 2012

  Hallå Cecilia! Stackars dig med knät. Jag hade också problem med mitt ena knä en gång i tiden när jag spelade basket. Lustigt nog har det aldrig trasslat för mig med löpningen. Man får kämpa på med rehaben, snart är du ute i spåret igen, mer peppad än någonsin!

 4. Karin #
  april 30, 2012

  Du är så duktig! Själv kan jag inte göra en enda chin. Hur börjar man? Armhävningar tills man har styrka? Eller köpa en sådan där stång och bara börja?

  Haha… Kanske ska börja med att göra typ vanliga styrkeövningar först…. Innan jag ger mig på chins. Men det vore coolt med chins.

 5. april 30, 2012

  Haha Linda, jag tänkte faktiskt på just det idag, vad jag ska få av mig själv när jag klarar 20 chin-ups! Något väldigt fint tycker jag själv, jag ska fundera ut något bra. Men du, du får övertyga din man om att pinnen är bra för er båda – rätt kul att tävla med varandra. Förresten så klarar du nog att sätta upp den själv, tror det är ganska lätt. Fast själv ringde jag min pappa. Herregud, jag är ju bara 37 år!

 6. april 30, 2012

  Karin! Jag tror alla kan lära sig att göra chins! Jag kunde 12 när jag var yngre och bara bestämde mig här en dag för att kunna det igen. Nu när jag startade upp det lilla projektet kunde jag bara fyra vill jag minnas. Men armhävningar kunde jag ganska bra så mitt tips är att börja med det regelbundet. Och samtidigt gå och köpa en stång. Jag har kört från det här programmet (du kan välja att göra pull-ups eller chin-ups):
  http://twentypullups.com/
  Det finns en pdf man kan ladda ner och där finns det schema att följa även om man i dagsläget inte kan göra en enda:
  http://twentypullups.com/20-pull-ups_ilka-helo.pdf
  LYCKA TILL, det är kul!

  • Karin #
   april 30, 2012

   Tack! Ska kolla i smyg och se vad det är 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS