Info

Söndagmorgon och dags för veckans långpass. Kändes skönt ute så jag bestämde mig för att det var dags för säsongens T-shirtpremiär. Det är stort! Dessutom premiär för mina nya korta kompressionsfödelsedagstights OCH kompressionsstrumpor. Jag tänkte att nu kör jag hela kittet och ser hur det känns. Sprang till Koltorp och Lidingöloppsstarten. Allting såg så annorlunda ut och det tog en stund innan jag insåg att det var för att träden börjat bli gröna. Äntligen får ögonen se något annat än brunt, brunt, brunt.

Sen sprang jag på. Benen kändes lite tunga efter fredagens backpass men däremot kände jag inte av sträckningen i höger lår vilket var skönt. Höll bra distansfart men kuperingen i Lidingöloppsspåret gör det periodvis svårt att hålla konstant tempo. Just det, jag svalde en fluga någonstans vid 18 km – det slutgiltiga beviset för att våren och snart sommaren är här. När jag var framme vid Grönsta tog jag ett extra 4 km-varv så totalt blev det 38 km i solen. Efter det kände jag ett akut behov av att se vatten, vet inte var det kom ifrån, men jag sprang ner till hamnen och sträckte ut mina trötta ben på bryggan som var alldeles varm. Herregud, det var så fruktansvärt skönt och ovanpå det favoritljudet av fallen som slår mot masterna. Fick påminna mig själv om att det bara är 29 april när jag joggade hemåt.

Kompressionen då? Ja, efter mina små ickevetenskapliga tester så måste jag säga att jag gillar det. Känns skönt att strumporna och tightsen liksom trycker ihop musklerna. Som en stor skön kram kan man säga. Ja ni hör, det är oerhört ickevetenskapligt det hela.

Kommentarer

7 kommentarer

Post a comment
 1. april 29, 2012

  Lyckost! Att träna i korta tights och t-shirt finns inte ens på kartan här uppe. Får nog vänta några veckor till… Bra jobbat med dina 38 km, du kommer fixa maran som skit! Vad siktar du på för tid?

  • april 29, 2012

   Ah vad bra med pepp! Tack! När jag bestämde mig runt jul för att springa maran så var målet att klara den på 3,30. Då kändes det som en ganska stor utmaning i och med att det är första gången och jag tidigare inte sprungit så långt. Nu efter några månaders träning hoppas jag på lite kortare tid…stora drömmen är 3,15 på Sthlm Marathon men jag tror inte riktigt jag fixar det. Men nästa år kanske! Har du sprungit Sthlm maran och i så fall på vilken tid? Ge inte upp, snart kommer värmen till er!

   • april 30, 2012

    Oj, ja jag har sprungit Sthlm marathon men det var 13 år sedan. Då förstod jag nog inte riktigt det här med träningen inför, som längst hade jag väl sprungit ett ”långpass” på 13 km:) Jag var jättehungrig redan vid 2 mil och minns att jag frågade i en vätskekontroll om det aldrig skulle komma någon kontroll där man kunde få en banan..
    Ja du hör ju. Sluttiden? 4,37… Finns nog lite att putsa på där skulle jag tro. Kanske, om kroppen skulle hålla, att jag skulle kunna landa in på 3,45-strax före 4 timmar. Men det får bli nästa års mål istället.

 2. april 30, 2012

  Ja, superbra jobbat att riva av 38 km sa dar, det ar ju trots allt lite mer an en hel manad kvar. Later som du ar val forberedd, du kommer att ha igen det sen!

  • april 30, 2012

   Härligt att höra Petra! Bara lite orolig över min sträckning…

 3. april 30, 2012

  Linda, kul att höra! Coolt att du sprungit. Det är nog inte förrän man sprungit eller tränat inför en mara som man helt fattar vad det innebär. Att det är ett jäkla jobb och slit, en stor satsning. 42 km är mycket, särskilt om man som du säger inte kört rejäla långpass innan. Precis, sen ska kroppen ska hålla också så det gäller att träna rätt. Det är inte alltid lätt… Nästa år, då springer du!

  • maj 1, 2012

   Ja, det vore väl själva f.. om jag inte får stå på startlinjen då:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS