Info

Tack Emi som påminde mig om denna fantastiska Adidas-kampanj. Byrån Leagas Delaney låg bakom kampanjen som gick mellan 1998-2000. Adidas ville öka sin trovärdighet inom löpning och strategin gick ut på att visa att man verkligen förstod de seriösa löparna. Nu är ju löpning ganska poppis men runt 2000 var de inbitna löparna en ganska liten grupp som inte blev speciellt uppmärksammade i medierna. Sean Ehringer, CD på reklambyrån Leagas Delaney, säger såhär i en intervju jag hittade: ‘‘[adidas] wanted to do a brand focus campaign that gave them some running credentials, and the way we decided to do that was to let runners know that we understand them . . . Runners have their own kind of weird way of doing things, so there’s a lot of things to talk about there.” Han fortsätter: ”Most people who run run silently on their own for their own reasons, and nobody even knows they exist.’’

Att visa de riktiga löparna att man verkligen hajar hur det är, det är en mycket bra tanke. Att dessutom göra det såhär bra, ja det är bara att lyfta på hatten. Och för alla som inte förstår något alls, ja det är precis så det ska vara enligt Ehringer: ‘The unusual thing about [the campaign] was we were really very literal about it. I think it was pretty courageous to do ads that were so honest about really talking to runners that a lot of people wouldn’t even know what you were talking about.”

OK, här kommer en massa annonser ur serien, det är bara att njuta:


Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS